به كنترل شدن قاچاق گوشي تلفن همراه اطميناني نيست
رييس انجمن توليدكنندگان لوازم صوتي و تصويري، تلفن همراه و لوازم جانبي گفت: متاسفانه در حوزهي گوشي تلفن همراه، واردات بدون كنترل افزايش يافته و هيچ اطميناني وجود ندارد كه قاچاق اين محصول كنترل شود تا فعالان داخل كشور در اين حوزه اطمينان حاصل كرده و سرمايهي آنها به خطر نيفتد.
حسن سانقه در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، با بيان اين كه در كشور ما توليد در حوزهي صنعت الكترونيك به معني مونتاژ است، گفت: در اين گونه كالاها، از جمله تلفن همراه طراحي محصولات نميتواند داخلي باشد. به عنوان مثال طراحي يك محصول خارجي در اين حوزه كه وارد كشور ميشود، از چند سال گذشته انجام شده است و آزمايشهايي بر روي آن انجام شده كه در نهايت اين محصول به توليد رسيده است.
سانقه در ادامه با بيان اين كه مونتاژ گوشي تلفن همراه در كشورمان به صورت SKD به صرفهتر است، گفت: پس از افزايش 56 درصدي تعرفهي گوشيهاي تلفن همراه، علاقهمنداني كه در ين حوزه اظهار تمايل كردهاند، بيشتر به دنبال مونتاژ به صورت SKD هستند، زيرا مونتاژ به صورت CKD به سرمايه زيادي نياز دارد و ريسكپذيري زيادي نيز خواهد داشت.
وي در ادامه يادآور شد: مونتاژ به طور كلي به دو صورت انجام ميشود كه يكي به صورت CKD است كه در آن قطعات به صورت كاملا مجزا در جايي باهم مونتاژ ميشوند كه سرمايهگذاري زيادي را ميطلبد، ولي در مونتاژ SKD قطعات درشتتر با هم مونتاژ ميشوند.
رييس انجمن توليدكنندگان لوازم صوتي و تصويري افزود: در اين رابطه با وزارت صنايع نيز مذاكراتي انجام شده؛ اين طريق مونتاژ كردن حداكثر كاري است كه توليدكنندگان در اين نوع كالاها تمايل به انجام آن دارند.
وي با اشاره به برند ساژم كه چند سال پيش در زمينهي مونتاژ گوشي تلفن همراه فعاليت ميكرد، گفت: ساژم از نظر قيمت و تنوع زيادي كه در حوزهي گوشي تلفن همراه وجود داشت، نتوانست رقابت كند؛ زيرا مونتاژ كردن هزينه و سرمايهگذاري زيادي را ميطلبد كه در برخي مواقع و بسته به نوع آن بيشتر از هزينهي توليد تمام خواهد شد و طبيعتا ديگر به صرفه نخواهد بود