جزئیات نحوه پرداخت تسهیلات وزارت ارتباطات به بخش خصوصی
بزرگراه بزرگراه فناوری – حمایت وزارت ارتباطات از بخش خصوصی در قالب پرداخت وام، یکی از طرحهای حمایتی دولت است که براساس تبصره 13 قانون بودجه طبق سال 1382 کار خود را آغاز کرده است و توسط معاونت آموزشی، تحقیقاتی و امور بینالملل وزارت ارتباطات برای حمایت از طرحهای توسعهای در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
تولیدکنندگان داخلی، پیمانکاران، شرکتهای تحقیقاتی، موسسههای آموزشی دانشگاهی، آموزشگاههای فنی و حرفهای، تولیدکنندگان نرمافزار، دفاتر خدمات ارتباطی و مراکز ارایهدهنده خدمات اینترنت، گسترشدهندگان فرهنگ ICT، صادرکنندگان نرمافزار و فعالان برنامه سوم توسعه مشمول دریافت تسهیلات وزارت ارتباطات هستند
متقاضیانی که مشمول دریافت این تسهیلات هستند به ده گروه تقسیم میشوند که شامل تولیدکنندگان داخلی، پیمانکاران، شرکتهای تحقیقاتی، موسسههای آموزشی دانشگاهی، آموزشگاههای فنی و حرفهای، تولیدکنندگان نرمافزار، دفاتر خدمات ارتباطی و مراکز ارایهدهنده خدمات اینترنت، گسترشدهندگان فرهنگ ICT، صادرکنندگان نرمافزار و فعالان برناه سوم توسعه است.
جزئیات کامل نحوه پرداخت تسهیلات وزارت ارتباطات، چگونگی استفاده از این تسهیلات، ترکیب اعطای تسهیلات، شرایط وامگیرنده و چگونگی بازپرداخت تسهیلات مواردی است که در پی میآید.
گزارش عملکرد اعطای تسهیلات از سال گذشته تا پایان اردیبهشت ماه
دکتر محامدپور، معاون آموزش، تحقیقات و امور بینالملل وزارت ارتباطات درباره آخرین وضعیت نحوه عملکرد اعطای تسهیلات به خبرنگار ما چنین اظهار داشت: کل مبلغی که از سال گذشته تا پایان اردیبهشت برای پرداخت وام در اختیار متقاضیان قرار گرفته، 340 میلیارد ریال برآورد شده است. از مجموع این بودجه 250 میلیارد ریال به متقاضیان بخش خصوصی پرداخت شده، اما 90 میلیارد ریال آن نزد پستبانک باقی مانده است.
بنابر این گزارش علت باقی ماندن این مبلغ نزد پستبانک ارایه وثیقه لازم توسط شرکتها برای دریافت تسهیلات است.
چگونگی وضعیت پروندههای بخش خصوصی
معاون وزیر ارتباطات چگونگی وضعیت پروندههای بخش خصوصی که متقاضی دریافت تسهیلات هستند را چنین ارزیابی کرد: میتوان گفت در مجموع1430 متقاضی آمادگی خود را برای دریافت وام اظهار داشتهاند. تمامی این پروندهها، توسط کمیته وام مورد بررسی قرار گرفته است. اما از این تعداد هزار پرونده مشمول دریافت وام شدهاند و در مورد مابقی باید گفت هنوز دستور خاصی صادر نشده است.
بیشترین و کمترین متقاضیان دریافت وام وزارت ارتباطات
بررسی آخرین ارقام نشان میدهد، بیشترین متقاضیان دریافت اعطای تسهیلات را گروه هفت یا شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنت تشکیل میدهند.
بنابر این گزارش گروه شش و هفت با ارایه بیش از 154 پرونده که مشمول دریافت وام نیز شده است و با اختصاص 36 میلیارد و 120 میلیون ریال به خود بیشترین دریافتکنندگان تسهیلات موردنظر هستند.
به گفته محامدپور، این درحالی است که گروه نه، یعنی صادرکنندگان نرمافزار تاکنون هیچ تقاضایی برای دریافت وام نداشتهاند، وی معتقد است عت عدم استقبال صادرکنندگان نرمافزار از این طرح به فقدان اطلاعرسانی صحیح و یا به تغذیه شدن طرحها و پروژههای این گروه از منبع دیگری بازمیگردد.
گروههای مجاز به استفاده از تسهیلات وزارت ارتباطات و فناوری
فعالان بخش خصوصی برای دریافت تسهیلات وزارت ارتباطات به ده گروه تقسیم میشوند. این گروهها شامل موارد ذیل است: تولیدکنندگان داخلی، پیمانکاران داخلی، شرکتهای تحقیقاتی در حوزه ICT، موسسههای آموزشی غیرانتفاعی که مجوز فعالیت خود را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ کرده باشند، آموزشگاههای آزاد، فنی و حرفهای، کارودانش، تولیدکنندگان نرمافزار، ارایهدهندگان خدمات اینترنت ((ISP، IDC، ICP و دفاتر خدمات ارتباطی، ناشران فرهنگ فناوری اطلاعات توسط کتاب، لوح فشرده و غیره، صادرکنندگان نرمافزار و خدمات مهندسی به خارج از کشور و سرانجام گروه دهم، شرکتهایی که دارای مجوزهای لازم در جهت ایجاد شبکهها، مراکز پستی و مخابراتی هستند و بهطور کلی فعالیت آنها مرتبط با اجرای ماده 124 قانون برنامه سوم توسعه است.
بنابر این گزارش، تسهیلات موردنظر فقط به متقاضیان بخش خصوصی و تعاونی پرداخت میشود و بخش دولتی به هیچ وجه مشمول دریافت آن نمیشود.
در مجموع تولیدکنندگان داخلی و شرکتهای مشمول برنامه سوم توسعه، بیشترین سهم از کل بودجه تسهیلات را بهخود اختصاص میدهند. ضمن اینکه پیمانکاران و مراکز ISP بیشترین نرخ بهره را برای دریافت وام باید بپردازند.
بازپرداخت تسهیلات فوق از 24 تا 36 ماه در نظر گرفته شده است، که نسبت به نوع فعالیت وامگیرنده تقسیم میشود. وام گروههای اول و دوم، در یک مرحله قابل پرداخت است. اما تسهیلات سایر گروهها با توجه به پیشرفت طرح، حداکثر در چهار مرحله و در مدت زمان شش ماه تا یکسال پرداخت میشود.
بنابر این گزارش تشخیص تعداد مراحل پرداخت تسهیلات، با توجه به نوع پروژه و گروه تعریف میشود.
به غیر از گروههای اول و دوم، مبلغ تسهیلات متاسب با میزان درخواستی و حداکثر تا سقف 25 درصد هزینه کلی اجرای طرح است.
گروه اول، تولیدکنندگان داخلی
تولیدکنندگان داخلی در زمینه IT به شرکتهایی گفته میشود که کارفرمای آنها یکی از شرکتهای مخابرات ایران، مخابرات استانها، فناوری اطلاعات، ارتباطات زیرساخت و ارتباطات سیار باشد. بنابر این گزارش، گروه تولیدکنندگان 25 درصد از کل بودجه وام را که بیشترین نرخ دریافت تسهیلات است بهخود اختصاص میدهند. این گروه میتوانند حداکثر تا سقف پنج میلیارد ریال و با نرخ کارمزد شش درصد طی 24 ماه از خدمات موردنظر استفاده کنند.
مرجع بررسی و تایید نرخ این تسهیلات در هران شرکت مخابرات ایران و برای متقاضیان شهرستانی شرکت مخابرات استانی تعیین شده است. در ضمن پنج درصد از سهمیه تولیدکنندگان داخلی به شرکتهایی تعلق میگیرد که فاقد قرارداد با مخابرات هستند. اما پیشنهاد و تایید اعطای وام به این گروه توسط معاونت آموزش، پژوهش و امور بینالملل باید صورت گیرد.
گروه دوم، پیمانکاران داخلی
پیمانکاران که گروه دوم را تشکیل میدهند، نیز باید مانند گروه اول طرف قرارداد با شرکتهای تابعه وزارت ارتباطات و فناوری باشند. بنابر این گزارش گروه دوم، 10 درصد از کل بودجه تسهیلات را بهخود اختصاص میدهند و دریافتکنندگان آن تا سقف حدکثر 15 میلیارد ریال و با نرخ کارمزد نه درصدی با بازپرداخت 24 ماهه از خدمات موردنظر بهرهمند میشوند.
همچنین مرجع بررسی و نرخ اعطای این تسهیلات به پیمانکاران شرکت مخابرات ایران و استانها تعیین شده است.
توجه!
در صورتی که متقاضیان گروههای اول و دوم، بابت قرارداد با کارفرمایان دولتی خود ضمانتنامه معتبر بانکی ارایه کرده باشند، پس از تایید کارفرما و با توجه به اعتبار ضمانتنامه، پستبانک تسهیلات مربوطه را با اخذ سفتههای تضمینی پرداخت میکند.
در این صورت موعد فرارسیدن تاریخ ضمانتنامه، ملاک تسویهحساب تسهیلات دریافتی است.
گروه سوم، شرکتهای تحقیقاتی
شرکتهای تحقیقاتی در گروه سوم دریافت تسهیلات وزارت ارتباطات قرار گرفتهاند. این شرکتها باید حداقل یک نمونه از تجهیزات یا دستگاههای ساخته شده در زمینه ICT را داشته باشند که به تایید مرکز تحقیقات مخابرات ایران رسیده باشد.
براساس این گزارش، این فعالان با اختصاص 10 درصد کل بودجه بهخود، میتوانند تا سقف پنج میلیارد ریال و بازپرداخت حداکثر دو ساله با نرخ سود شش درصد تقاضای اخذ وام کنند. در ضمن مرجع بررسی وام این گروه مرکز تحقیقات مخابرات است.
گروه چهارم، موسسههای آموزشی دانشگاهی
گروه چهارم را آن دسته از موسسههای غیرانتفای تشکیل میدهند که از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز دریافت کرده باشند و در رشتههای ICT در سطوح مهارتی و دانشگاهی به فعالیت بپردازند.
این دسته از فعالان که در مجموع پنج درصد از کل بودجه را بهخود اختصاص میدهند به تفکیک نرخ تسهیلات به سه گروه تقسیم میشوند: 1ـ موسسههایی که در ایجاد دانشگاههای ICT فعالیت کنند، میتوانند حداکثر تا سقف پنج میلیارد ریال از تسهیلات اختصاصیافته استفاده کنند. 2ـ ایجاد دانشکدههای ICT که مشمول دریافت حداکثر 5/3 میلیارد ریال میشود. 3ـ ایجاد رشتههای ICT در مقاطع مختلف که متولیان آن میتوانند تا سقف دو میلیارد ریال از تسهیلا موردنظر استفاده کنند.
حداکثر مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات 36 ماهه و نرخ سود آن شش درصد است. بنابر این گزارش مرجعی که باید تقاضای پرداخت وام موسسههای آموزشی دانشگاهی را تایید کند معاونت آموزش، پژوهش و امور بینالملل است.
گروه پنجم، آموزشگاههای آزاد، فنی و حرفهای و کارودانش
در گروه چهارم، تسهیلات موردنظر به گروههایی تعلق میگیرد که در زمینه گسترش آموزش، مهارت و ایجاد رشتههای کارودانش در حوزه ICT به فعالیت میپردازند.
توسعه ICT با ایجاد آموزشکدههای آزاد، فنی و حرفهای و کارودانش 5 درصد از کل بودجه را بهخود اختصاص میدهد و سقف اعطای آن 500 میلیون ریال است. در ضمن بازپرداخت این وام حداکثر سه ساله و نرخ سود جدید آن شش درصد پیشبینی شده است.
البته تایید و تشخیص محتوای این دورهها برعهده معاونت آموزش، پژوهش و امور بینالملل وزارت ارتباطات است.
گروه ششم، تولیدکنندگان نرمافزار
گروه ششم فعالانی هستند که در زمینه گسترش فناوری اطلاعات با تولید نرمافزار، بانکهای اطلاعاتی، تولید اطلاعات برای شبکههای اطلاعرسانی، توسعه خط و زبان فارسی و گسترش فرهنگ اسلامی در شبکه جهانی اطلاعرسانی اینترنت تلاش میکنند.
اینگونه متقاضیان نیز پنج درصد از کل بودجه را بهخود اختصاص میدهند و حداکثر مشمول دریافت 500 میلیون ریال و بازپرداخت آن طی 24 ماه هستند. نرخ کارمزد این وام شش درصد اعلام شده که بررسی آن توسط معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارتخانه صورت میگیرد.
گروه هفتم، دفاتر خدمات ارتباطی، مراکز ISP، IDC و ICP
همانطور که پیش از این نیز ذکر شد گروه هفت، بیشترین متقاضیان دریافت وام بودهاند.
بهطوری که بیش از 36 میلیارد ریال از کل بودجه را بهخود اختصاص دادهاند. براساس این گزارش مراکز ارایهدهنده خدمات اینترنت (ISP)، ICP، IDC و دفاتر خدمات ارتباطی در کنار پیمانکاران بیشترین نرخ بهره را میپردازند. این مراکز گرچه در یک گروه قرار گرفهاند، اما شرایط اعطای وام به آنها با یکدیگر متفاوت است.
دفاتر خدمات ارتباطی
اعطای وام به دفاتر خدمات ارتباطی براساس مکان فعالیت به سه دسته تقسیم میشود: اول شهرهای تهران، مشهد، تبریز، شیراز و اصفهان که مشمول دریافت حداکثر 200 میلیون ریال هستند. دوم مراکز استانها و شهرستان کرج که شامل 150 میلیون ریال از تسهیلات است. سوم سایر شهرستانها که حداکثر 100 میلیون ریال وام به آنها تعلق میگیرد.
در ضمن تایید وام دفاتر خدمات ارتباطی منوط به موافقت معاونت ارتباطات و برنامهریزی وزارت ارتباطات است.
مراکز ارایهدهنده خدمات اینترنت (ISP) و ICP
مراکز ISP و ICP نیز با توجه به ظرفیت ارایه خدمات مشمول دریافت وام میشوند که به این شرح است: ظرفیت تا دو مگابیت در ثانیه حداکثر 200 میلیون ریال، ظرفیت تا چهار مگابیت در ثانیه حداکثر 300 میلیون ریال و ظرفیت تا چهار مگابیت در ثانیه که مشمول دریافت حداکثر 500 میلیون ریال تسهیلات است.
شرکتهای مذکور برای دریافت این تسهیلات باید مجوز لازم از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را دریافت کرده و از شرکت ارتباطات زیرساخت برگه عدم تخلف داشته باشند.
بنابر این گزارش شرکتهای ISP، ICP و دفاتر خدمات ارتباطی پنج درصد از کل بودجه تسهیلات را بهخود اختصاص میدهند و حداکثر مدت بازپداخت وامشان نیز 36 ماهه با نرخ سود نه درصد است.
شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنت پرسرعت (PAP)
شرکتهای PAP نیز قادرند حداکثر از تسهیلات 15 میلیارد ریالی وزارت ارتباطات استفاده کنند به شرطی که حایز سه نوع توانایی باشند: اول اینکه بیش از نیمی از تعهدات خود را مطابق شرایط پروانه بهرهبرداری انجام داده باشند. دوم حداقل 20 هزار پورت راهاندازی کرده باشند و سرانجام سایر تعهدات خود را با تایید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی انجام داده باشد.
گروه هشتم، گسترشدهندگان فرهنگ ICT
کلیه افرادی که با چاپ کتاب، جزوه، لوح فشرده، میکروفیلم و غیره در جهت سترش فرهنگ ICT فعالیت میکنند با تایید معاونت آموزش و پژوهش وزارت ارتباطات میتوانند تا سقف 100 میلیون ریال از تسهیلات موردنظر استفاده کنند.
نرخ سود تسهیلات این گروه شش درصد و حداکثر مدت زمان بازپرداخت آن 24 ماهه اعلام شده است. گسترشدهندگان فرهنگ ICT هفت درصد از کل بودجه را بهخود اختصاص میدهند.
گروه نهم، صادرکنندگان نرمافزار و سختافزار
کلیه شرکتهایی که با کشورهای خارجی در جهت صدور تجهیزات، نرمافزار، سختافزار و خدمات فنی و مهندسی در حوزه ICT قرارداد میبندند، میتوانند هزینه نیمی از مبلغ قراردادشان را بهصورت تسهیلات دریافت کنند.
بابر این گزارش، فعالان موردنظر که 10 درصد از کل بودجه را بهخود اختصاص میدهند میتوانند تا سقف یک میلیارد ریال با تایید معاونت آموزش، پژوهش و امور بینالملل اعتبار دریافت کنند.
نرخ بهره بازپرداخت تسهیلات این گروه شش درصد و طی 24 ماه در نظر گرفته شده است.
گروه دهم، فعالان برنامه سوم توسعه
آخرین گروه، فعالان برنامه سوم توسعه هستند که با اختصاص 18 درصد از کل بودجه بهخود، پس از تولیدکنندگان ICT بیشترین مبلغ را بهخود اختصاص میدهند.
به گزارش بزرگراه فناوری، در واقع تسهیلات 15 میلیارد ریالی در این زمینه به شرکتهایی تعلق میگیرد که مجوزهای لازم در زمینه ایجاد شبکه، مراکز پستی و مخابراتی را اخذ کرده باشند. مدت زمان بازپرداخت تسهیلات این گروه حداکثر سه سال و با نرخ سود 10 درصد پیشبینی شده است که با تایید سازمان تنظیم مقررات و مدیران عامل شرکتهای مخابراتی قابل پرداخت است.
نحوه استفاده از تسهیلات وزارت ارتباطات توسط گروههای دهگانه
نحوه استفاده از تسهیلات وزارت ارتباطات به این ترتیب است که متقاضیان با مراجعه به پایگاه اینترنتی WWW.iranict.org ابتدا فرم الکترونیکی مربوطه را پر میکنند. این فرم همراه با مدارک شرکت اسکن و پس از ثبتنام توسط دبیرخانه وام بهصورت لیستهای مجزا تقسیم میشود.
بنار این گزارش با استفاده از شماره تلفنهایی که در فرم قید شده با متقاضی وام تماس برقرار شده و جهت تکمیل پرونده و بازدید شرکت هماهنگیهای لازم صورت میگیرد. پس از دریافت مدارک گروههای کارشناسی به بررسی پرونده میپردازند و مبلغ مناسب جهت ارایه تسهیلات اعلام میشود.
بدیهی است متقاضیان در صورت تکمیل مدارک و بسته به تعداد تقاضا معمولا میتوانند حداکثر در کمتر از دو ماه نسبت به دریافت تسهیلات مربوط از پستبانک اقدام کنند.
ترکیب اعضای اعطای تسهیلات
اعضای اعطای تسهیلات به گروههای دهگانه را در واقع سه گروه تشکیل میدهند که شامل شورای راهبری، کمیت وام و دبیرخانه است.
اما بنابر این گزارش، آخرین تغییری که در ترکیب این اعضا بهوجود آمده است تفکیک کمیته وام در تهران و شهرستانهاست. بهطوری که تا پیش از این متقاضیان شهرستانی برای دریافت وام به تهران مراجعه میکردند. اما برای ایجاد رقابت در میان شرکتهای مخابراتی استانی این وظیفه در حیطه اختیارات کمیته وام در شهرستانها قرار گرفت.
شورای راهبری
اعضای شورای راهبری طرحهای حمایتی وزارت ارتباطات را بهطور کلی وزیر ارتباطات، معاون آموزش، پژوهش و امور بینالملل، معاون فناوری اطلاعات و نمایندگان منتخب مجمع شرکت مخابرات ایران تشکیل میدهند.
کمیته وام در تهران
وظیفه کمیته وام بررسی و اتخاذ تصمیم نهایی در مورد تقاضاهای بخش خصوصی است. این کمیته موظف است در چارچوب وظایف و حدود اختیارات خود، پروندههای موردنظر را بررسی و در هر مورد دستور لازم را صادر کند. کمیته وام در تهران شامل ده عضو است:
معاون آموزش، پژوهش و امور بینالملل وزارت ارتباطات، معاون ارتباطات و برنامهریزی، معاون فناوری اطلاعات، معاون توسعه مدیریت و امور مجلس، مدیرعامل یا عضو هیاتمدیره شرکت مخابرات ایران، مدیرعامل یا عضو هیاتمدیره پستبانک و رییس مرکز تحقیقات مخابرات ایران.
بنابر این گزارش جلسات کمیته وام هر دو هفته یک بار در نیمه دوم ماه و یا برحسب نیاز یا دعوت قبلی دبیرخانه کمیته و با حضور حداقل شش نفر و با حضور رییس کمیته وام تشکیل میشود. در ضمن تصمیمهایی که در این جلسهها گرفته میشود با اکثریتآرا و حداقل پنج رای مثبت اعضا قابل اجرا و ابلاغ به پستبانک است.
بدیهی است کلیه تصمیمهای کمیته وام با امضای رییس کمیته یعنی معاون آموزش، پژوهش و امور بینالملل وزارتخانه اجرایی است.
کمیته وام در سایر استانها
همانطور که پیش از این نیز ذکر شد، تصمیمگیری درباره نحوه اعطای وام در استانها بهتازگی به «کمیته وام استانی» محول شده است. اعضای این کمیته عبارت هستند از: مدیرعامل شرکت مخابرات استان، مدیرکل پست استان و مدیرکل پستبانک استان. بنابر این گزارش کمیته اصلی وام عدم مغایرت تصمیمهای استانی جهت اجرا را اعلام و پستبانک استان مطابق مقررات نسبت به اعطای تسهیلات اقدام میکند.
دبیرخانه کمیته
بحث و تبادل نظر در مورد پروندههای متقاضیان بهمنظور اتخاذ تصمیم مربوطه، ارجاع بررسیهای کارشناسی به مسؤولان یا بخش خصوصی صلاحیتدار، اتخاذ تصمیم در زمینه میزان تسهیلات اعطایی به متقاضیان و تعیین مدت زمان تسهیلات اعتباری با توجه به سقفهای تعیین شده از اختیارات دبیرخانه در کمیته وام محسوب میشود.
بناب این گزارش، دبیرخانه کمیته وام در حوزه معاونت آموزش، پژوهش و امور بینالملل با مسؤولیت دبیر کمیته وام و زیر نظر رییس کمیته فعالیت میکند.
شرایط وامگیرنده در بخش خصوصی
مدیران شرکتهای متقاضی دریافت وام نباید به هیچ وجه منع قانونی یا محکومیتهای ناشی از تخلفات و سوء سابقه در جریانهای مالی داشته باشند.
بنابر این گزارش، تعهد کتبی که در متن قرارداد پرداخت تسهیلات از محل وجوه اداره شده بین پستبانک و متقاضی به امضا میرسد، ضامن مسئله مذکور است. چنانچه خلاف تعهد متقاضی ثابت شود، متقاضی باید کل تسهیلات اعطایی را یکجا باز پس دهد.
وامگیرنده در ارتباط با طرحهای پیشنهادی باید دارای تخصص، تجربه و اعتبار حرفهای کافی باشد. تشخیص این مسئله به عهده معاونت آموزش، پژوهش و امور بینالملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. در صورتی که متقاضی چند طرح را بهطور همزمان در دست داشته باشد، به تشخیص کمیته وام فقط به یک طرح و با رعایت ضوابط مربوطه وام اختصاص پیدا میکند.
همچنین از جمله وظایفی که وامگیرنده هنگام دریافت تسهیلات موظف است آن را به انجام برساند، صرف مبلغ دریافتی در رابطه با موضوع قرارداد است. یعنی مدیر شرکت وامگیرنده باید حین گرفتن تسهیلات تعهد کند مبلغ دریافتی را فقط در راه طرح موردنظر مصف میکند.
نحوه نظارت بر این امر، طبق آییننامههایی است که توسط پستبانک پیشنهاد شده و به تصویب کمیته وام رسیده است.
وضعیت اعطای تسهیلات در شرایط ویژه
وضعیت اعطای وام به متقاضیان در برخی موارد، متفاوتتر از وضعیت همیشگی صورت میگیرد. در همین راستا، لازم است متقاضیان چندین مورد را مدنظر داشته باشند.
نکته اول ـ متقاضیان دریافت وام بدانند، در صورت وجود تقاضاهای مشابه و محدودیت اعتباری تشخیص اولویت برای پرداخت تسهیلات به عهده کمیته وام است.
نکته دوم ـ در صورتی که کمیته وام، شرایط متقاضیان را یکسان ارزیابی کند اولویت با تقاضاهای استانی اس.
نکته سوم ـ چنانچه بعضی گروهها بیش از اعتبار در نظر گرفته شده، برای اعطای تسهیلات درخواست کرده باشند و در سایر گروهها مازاد وجود داشته باشد، جابهجایی اعتبار مقدور خواهد بود. البته تصمیمگیری در این مورد به عهده کمیته وام است.
چگونگی بازپرداخت تسهیلات وزارت ارتباطات
پس از اینکه دو ماه از پرداخت کل تسهیلات به متقاضی سپری شد، بازپرداخت آن با دریافت اقساط مساوی ماهیانه آغاز میشود.
بنابر این گزارش در صورت عدم بازپرداخت وام طی مهلت تعیین شده، تسهیلات گیرنده به ازای تاخیر در پرداخت اقساط طبق ضوابط پستبانک مشمول جریمه میشود. این جریمه به واگذارکننده تسهیلات تعلق میگیرد. در صورت تاخیر در بازپرداخت بیش از سه قسط، اقدامات قانونی لازم جهت وصول مطالبات انجام خواهد شد.
اگر کارفرمای وامگیرنده یکی از شرکتهای مخابرات ایران، ارتباطات زیرساخت، ارتباطات سیار، فناوری اطلاعات و شرکتهای مخابرات استانی باشد، در صورت عدم بازپرداخت اقساط ماهیانه قادر است مبلغ تسهیلات، سود و جرایم مربوطه را از اولین صورتحساب مطالبات شرکت طرف قرارداد کسر و به حساب پستبانک واریز کند.
نحوه ارایه ضمانت برای بازپرداخت تسهیلات
هنگامی که وامگیرنده تمام شرایط لازم برای اخذ تسهیلات را داشت، باید برای دریافت وا ضمانت لازم را بهعمل بیاورد.
بنابر این گزارش، اخذ وثیقه و تضمینهای لازم برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان بخش خصوصی مطابق با مقررات پستبانک است. پستبانک میتواند تا سقف 200 میلیون ریال از متقاضی سفته بهعنوان تضمین بپذیرد، اما در مواقع خاص که به تشخیص کمیته وام صورت میگیرد، نوع وثیقه از فهرست تضمینهای مورد قبول پستبانک صورت میگیرد.
متقاضیان دریافت تسهیلات وزارت ارتباطات پس از انجام کلیه مراحل و هنگام دریافت وام میزان سه درصد از کل مبلغ دریافتی را بهعنوان کارمزد پستبانک پرداخت میکنند.
از کل مبلغ فوق