عدم توجهبه بعدفنيبازار نرمافزار افغانستان فرصت را تبديل به بحران ميكند
ایرنا – صادركننده نمونه نرم افزار كشور در سال گذشته گفت: عدم توجه به بعد فني بازار نرم افزار افغانستان و تمركز روي بخش فرهنگي اين كشور فرصت پيش آمده را تبديل به بحران ميكند.
“علياصغر هلالي” روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آي تي ايرنا افزود: براي موفق شدن شركتهاي نرمافزار ايراني در بازار نرمافزار افغانستان نبايد از بعد فني غافل شده و اين بخش را تقويت نكرد زيرا با اين ترتيب خود به خود مزيتهاي نسبي اين بازار را از دست خواهيم داد.
وي تاكيد كرد: ما از نظر فرهنگي و زباني اشتراكهايي با افغانستان داريم و اين موضوع ايرانيها را در شرايط مساوي با رقيبان در حالت برتر قرار ميدهد، به همين دليل نبايد به راحتي از اين موضوع گذشت و نبايد فرصت فعاليت نرم افزاري در اين كشور را از دست داد.
به عقيده وي، شركتهاي ايراني نبايد تصور كنند كه در بازار نرم افزار افغانستان تنها هستند و ساير كشورها به اين موقعيت در افغانستان توجهي نداشته و بيكار نشسته اند.
صادركننده نمونه نرم افزار كشور در سال گذشته، تاكيد كرد: اين موضوع نيز بايد براي حضور در بازار نرم افزار افغانستان مورد توجه قرار گيرد كه صرفا حضور شركتهاي نرم افزاري ايراني در اين بازار كافي نيست و حضور افراد متخصص و كارشناسان تجارت نرم افزار در كنار تيمهاي ايراني الزامي است.
هلالي، تكروي در اين قضيه را سبب از بين رفتن فرصت عنوان كرد و گفت :
براي موفقيت در بازار نرم افزار افغانستان پيشتيباني دستگاههاي دولتي مرتبط نيز ضروري به نظر ميرسد.
وي در مورد توليد در بازار ITبيان داشت: توليد سخت افزار و نگاشتن نرم افزار مهم نيست زيرا كشور آمريكا نيز بسياري از اين توليدات را خود انجام نميدهد بلكه ارزش افزودهاي كه ما بر روي آن سخت افزار و نرم افزار انجام ميدهيم مهم بوده و اين كار ۹۰درصد از توليد مهم تر است.