توجه نمايشگاه LinuxWorld به امنيت
ماهنامه شبکه – موضوع امنيت در همايش و نمايشگاه LinuxWorld در صدر توجه فعالان اپنسورس قرارداشت.
در جريان نمايشگاه و كنفرانس LinuxWorld، كه اين هفته در سانفرانسيسكو در جريان بود، شركتهاى بزرگ فعال در زمينه نرمافزارهاى بازمتن اولويت بالايى را براى مبارزه آسيبپذيرىها قائل شدند.
به گزارش سايت eweek، شركت Red Hat ابتكارى را تحت عنوان «امنيت در جهان شبكهاى شده» معرفى كرد كه به منظور رسيدگى به مسائل امنيتى در يك شبكه سازمانى طراحى شده است. نوآورى ردهت از قسمتهاى متعددى تشكيل شده كه مهمترين آنها يك امكان «پاسخگويى امنيتى» پيشرفته است. اگرچه جزئيات اين نوآورى هنوز كامل نشده است، اما به نظر مىرسد ردهت در جهت افزودن مسؤوليت و توانايى بيشتر به «تيم پاسخگويى امنيتى» موجودش گام برداشته است. اين تيم مسؤول پاسخگويى به گزارشهاى آسيبپذيرى در نرمافزار ردهت و تهيه بستههاى اصلاحى و راهحلهاى عملى است.
شركت مايكروسافت نيز براى خود از قديم يك «مركز پاسخگويى امنيتى» داشته است كه ضمن انجام وظايفى از همين دست، با محققان و مشتريان نيز در زمينه مسائل امنيتى تعامل مىكند.
طرح ردهت شامل يك تكنولوژى كليدى موسوم به «سيستم مديريت گواهىهاى نتاسكيپ» است، كه چند ماه پيش از بخش «راهحلهاى امنيتى نتاسكيپ» در شركت آمريكا آنلاين كسب كرده است. ردهت همچنين اقدام به ساخت يك تكنولوژى كارت هوشمند كرده كه در همين نمايشگاه در مورد كاربرد آن در امنيت برنامهها و شناسايى كاربران صحبت خواهد كرد.
در همين حال، شركت HP سيستم Virus Throttle خود براى لينوكس را معرفى كرد. اين سيستم بدون نياز به نشانههاى ويروس، به صورت بلادرنگ به مشاهده رفتارهاى ويروسى پرداخته و مانع از حمله آنها مىشود.
نسخههاى جديد اين برنامه در توزيعهاى Red Hat Enterprise Linux و لينوكس Novell SuSe، و چند توزيع ديگر، كار خواهد كرد و انتظار مىرود قيمتى در حدود 80 دلار داشته باشد.
Virus Throttle، كه يك تكنولوژى مبتنى بر «ناهنجارى» محسوب مىشود، رفتارهاى غيرعادى را در شبكه شناسايى كرده و ترافيك توليد شده از سوى آن منبع ناهنجار را، كه ممكن است ويروس، كرم يا هر نوع حمله ديگرى باشد، مسدود مىكند. از اين طريق، كامپيوترهاى كاربران نهايى از كدهاى خطرناك در امان مىمانند.
HP همچنين نشان داد كه سرورهاى Integrity NonStop اين شركت اكنون 200 مورد از رايجترين تكنولوژىهاى بازمتن، از جمله جاوا، آپاچى، زوپ، جابر و سمبا را مورد حمايت قرار مىدهند.
برخى تحليلگران معتقدند طرحهاى امنيتى ابداعى شركتهاى فعال در ارتباط با لينوكس از يک جهت پاسخى است به ادعاهاى مايكروسافت، كه بارها گفته است نرمافزارهاى بازمتنى چون لينوكس امنيتى بسيار ضعيفتر از ويندوز و ساير محصولات نرمافزارى انحصارى دارند. با اين وجود تاکنون سيستمعامل لينوکس عملکرد خوبى در زمينه امنيت اطلاعات داشته است