تلفنهاى همراه حتى در موقعى كه استفاده نمىشود نيز در تعرض هكرها قرار دارند
ایسنا – يك محقق ارتباطات، معتقد است: استفادهكنندگان تلفنهمراه، احتمال شنود مكالمات و پيامهاى مبادله شده از طريق اپراتور خصوصى را بيش از احتمال شنود از طريق اپراتور دولتى مىدانند.
به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس «سعيد عسگرى» در جلسهى دفاع از پاياننامهى كارشناسى ارشد خود با عنوان «بررسى تاثير تلفنهمراه بر حريم خصوصى» ميزان اعتماد مردم به اپراتورهاى تلفنهمراه و تاثير اين وسيله بر زندگى شخصى افراد را مورد بررسى قرار داد.
وى، در ارائهى پاياننامهى خود، يادآور شد: در آغاز فراگير شدن ورود تكنولوژىهاى نوين به زواياى گوناگون زندگى، اطلاعات حاصل از اين تحقيق منبع مناسبى براى حاكميت خواهد بود تا بتواند با اتخاذ شيوههاى مناسب، امنيت خاطر در حريم خصوصى را براى استفاده كنندگان تكنولوژىهاى نوين به وجود آورد.
مهندس عسگرى، در يكى از فرضيههاى اصلى پاياننامهاش مدعى شد: ميان مشخصات فردى استفاده كنندگان تلفن همراه و ميزان احتمالى كه براى نقض حريم خصوصى ارتباطات توسط اين وسيلهى ارتباطى قائل هستند رابطهى معنادارى وجود دارد.
وى براى انجام كار تحقيقى خود از ميان استفاده كنندگانى كه سيمكارت آنها از مرداد ماه 1373 تا پايان پاييز 1382 تحويل داده شده، يك نمونهى 400 نفرى را برگزيده بود.
آمار ارائه شده در جلسه نشان داد كه بيشترين استفاده كنندگان تلفنهمراه، مردان بين 30 تا 50 سال هستند كه كمتر از يك سال سابقهى استفاده از تلفنهمراه را دارند.
وى، يادآور شد: به واسطهى حضور تلفنهمراه، اپراتورها و هكرها مىتوانند با شيوهى رهگيرى حريم خصوصى ارتباطات برقرار شده به وسيلهى تلفنهمراه و با شيوهى پايش حريم خصوصى ارتباطات كلامى و حضور برقرار شده در محيطى كه تلفن همراه وجود دارد، با اينكه از آن استفاده نمىشود را مورد تعرض قرار دهند.
مهندس عسگرى همچنين در ادامه گفت: در انجام اين تحقيق در پى تشخيص اين مساله بودهام كه حريم خصوصى در مورد كدام دسته از اطلاعات، به چه شيوههايى و توسط چه عواملى نقض مىشود و اثير هر يك تا چه اندازه است.
وى در پايان جلسه برخى نتايج تحقيقات خود را چنين اعلام كرد: استفاده كنندگان تلفنهمراه، بيشترين احتمال شنود را براى مطالب «سياسى – امنيتى» و كمترين احتمال شنود را براى مطالب «علمى – تحقيقاتى» قائل شدهاند.
همچنين استفاده كنندگان تلفنهمراه، بيشترين احتمال شنود را براى برقرارى ارتباط به روش «مكالمه» و كمترين احتمال شنود را براى برقرارى ارتباط به روش «SMS» مىدهند.
مهندس عسگريان در پايان جلسه به وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات به عنوان متولى تلفنهمراه در كشور پيشنهاد كرد كه با تصوب آييننامههاى مربوط به حفاظت و رعات حريم خصوصى ارتباطات استفاده كنندگان تلفن همراه توسط اپراتورها، نظارت دقيقى داشته باشد.