تکنولوژی

گزارش تكميلى از ضوابط و شرايط استفاده از باند فركانسى شهروندان

ایسنا – كليه‌ اشخاص حقيقى كه در كشور سكونت دائم دارند، اعم از ايرانى‌ها و خارجى‌ها كه بيش از 18 سال سن داشته و داراى حداقل سواد خواندن و نوشتن باشند و آزمون مقررات باند را با موفقيت بگذرانند، مى‌توانند پروانه‌ى بهره‌بردارى از دستگاه بى‌سيم باند شهروندان را دريافت و از آن براى ارسال و دريافت پيام استفاده كنند.

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس «الهه يغمايى» رئيس اداره‌ى صدور مجوز سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويى، ضوابط باند فركانسى شهروندى را در جمع خبرنگاران تشريح كرد.

گفتنى است براى تسهيل در استفاده از ارتباطات رايويى براى عموم كه در غالب كشورهاى جهان با نام “باند شهروندان” معروف شده است، تكه باندى تحت اين عنوان با 40 كانال راديويى عمومى براى استفاده‌ى عموم در نظر گرفته شده است كه مجوز و پروانه‌ى بهره‌بردارى از باند شهروندان در كشور توسط سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويى صادر خواهد شد.

موارد استفاده‌ى اين باند اساسا غيرتجارى و براى كاربران غيرحرفه‌يى و بدون نياز به دانش و تخصص راديويى بوده و جهت بهره‌بردارى عمومى شهروندان به صورت بى‌سيم خودرويى، فقط قابل نصب روى خودرو و يا ايستگاه ثابت مورد استفاده قرار مى‌گيرد. ذكر اين نكته لازم است كه مجوز بى‌سيم دستى ين باند به دليل ابعاد خيلى بزرگ كه عملا غيرقابل استفاده مى‌باشد، فعلا داده نمى‌شود.

برخى از كاربردهاى اين باند شامل گفت‌وگوى كوتاه و تبادل اطلاعات فردى در مواقع و اماكنى كه امكانات عمومى ارتباطى به راحتى در دسترس نيست مانند خبرگيرى شهروندان از يكديگر در مسافرت‌هاى جمعى در جاده‌ها و در فضا‌ها و اردوگاه‌هاى تفريحى و كاربردهاى امداد و نجات در جاده‌ها و يا در مواقع اضطرار ملى و يا سوانح و بلاياى طبيعى و به كارگيرى در برقرارى ارتباط سالمندان و معلولان جسمى در تسهيل امور روزمره‌ى زندگى و در موارد خطر همچنين استفاده در مزارع و محوطه‌هاى محدود كار و اقامت و امور فنى و يا ساختمانى كه به صورت شخصى اداره مى‌شوند است.

استفاده از كانال‌هاى راديويى باند مذكور به صورت مشترك و بدون اولويت خاص براى همه‌ى بهره‌برداران با حقوق مساوى مى‌باشد، مهمترين عامل بهره‌بردارى بهينه و بدون مزاحمت و تداخل، رعايت دقيق مقررات و ضوابط و همچنين نظم و انضباط توسط كليه‌ى بهره‌برداران در كشور مى‌باشد.

بر اساس اعلام سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويى كشور تاريخ شروع ثبت‌نام و پذيرش درخواست از 20 تير 1384 آغاز شده و كليه‌ى اشخاص حقيقى كه در كشور سكونت دائم داشته اعم از ايرانى و خارجى كه بيش از 18 سال سن داشته و داراى حداقل سواد خاندن و نوشتن باشند و آزمون مقررات باند را با موفقيت بگذرانند، مى‌توانند پروانه‌ى بهره‌بردارى از دستگاه بى‌سيم باند شهروندان دريافت و از آن براى ارسال و دريافت پيام استفاده كنند.

آزمون استفاده از باند شهروندان به واسطه‌ى اهميت آشنايى شهروندان به حقوق خود ديگران و ساير مقررات استفاده از باند و برخى از تبعات حقوقى ناشى از عدم استفاده‌ى صحيح از تجهيزات برگزار مى‌شود و

شهروندان بايد ضمن مطالعه‌ى دقيق ضوابط براى دريافت پروانه موفق به گذراندن امتحان مربوطه شدند.

آزمون مربوط به صورت كتبى يا از طريق رايانه و در پايگاه اينترنتى سازمان در محل دفاتر سزمان در تهران و برخى از استان‌ها و يا در دفاتر شركت‌هاى مجاز فروشنده‌ى تجهيزات باند كه مجاز به برگزارى آزمون مى‌باشند قابل انجام است.

گفتنى است، برگزارى آزمون از طريق اينترنت هزينه‌اى در بر نداشته و شهروندان مى‌توانند به دفعات تا اخذ قبولى آن را تكرار كنند.

تجهيزات قابل بهره‌بردارى در اين باند به صورت ايستگاه ثابت و يا متحرك خودرويى است و پروانه‌ى ايستگاه ثابت تنها براى بهره‌برداران مانند معلولان جسمى و از كارافتادگان، شهروندان با سن بيش از 65 سال و كارگاه‌هاى صنعتى و فنى و يا كشاورزى كوچك خارج از محدوده‌هاى شهرهاى بزرگ مى‌باشد.

متقاضيان پ از كسب موافقت اوليه‌ى سازمان دستگاه‌هاى راديويى مورد نظر خود را از فروشندگان مجاز داخلى تهيه كنند و ليست فروشندگان مجاز نيز در سازمان تنظيم مقررات ارائه خواهد شد.

گفتنى است در صورتى كه شهروندان قصد داشته باشند اين نوع دستگاه‌ها را به صورت مسافرى همراه خود وارد كشور كنند لازم است مشخصات دستگاه را از قبل توسط نمابر يا پست الكترونيك به سازمان تنظيم مقررات اعلام و مجوز ورود دريافت كنند تا در مبادى ورودى دچار اشكال نشوند.

بر اساس مصوبه‌ى هيأت وزيران هزينه‌ى سالانه‌ى حق استفاده از فركانس براى يك دستگاه ثابت و يا متحرك خودرويى 37 هزار و 300 تومان مى‌باشد. لاوه بر آن هزينه‌اى هم بايد براى خريد تجهيزات مورد نياز پرداخت شود.

دارنده‌ى پروانه باند شهروندان مى‌تواند در داخل كشور با رعايت مقررات استفاده از باند از آن بهره‌بردارى كند. كاربرد دستگاه محدود به خشكى بوده و استفاده از تجهيزات آن در شناورها و وسايل حمل و نقل دريايى و هوايى اعم از تفريحى يا تجارى ممنوع است.

به گزارس ايسنا، محدوديت مدت زمان از شروع يك مكالمه بين دو يا چند استفاده‌كننده تا خاتمه‌ى آن پنج دقيقه مى‌باشد و فاصله‌ى زمانى ميان ختم يك مكالمه و آغاز مكالمه‌ى بعدى استفاده‌كنندگان حداقل يك دقيقه است.

همچنين استفاده‌ى اعضاى خانواده و فرادى كه در ارتباط كار و حرفه با بهره‌بردارى قرار دارند از تجهيزات مشمول پروانه به شرط آنكه در زمان استفاده در حضور و با اجازه‌ى بهره‌بردارى حداكثر با فاصله‌ى 20 مترى از وى و يا استفاده از خودرو متعلق به بهره‌بردار و در حضور وى مجاز است.

كانال‌هاى 11 و 16 صرفا جهت پيدا كردن (فراخوان) بهره‌برداران مخاطب تخصيص داده شده است و لازم است تا بهره‌برداران پس از پيدا كردن مخاطب مورد نظر كانال‌هاى مذكور را آزاد كرد و براى برقرارى ارتباط متقابل و انجام مكالمات از ساير كانال‌ها استفاده كند.

همچنين كانال 9 صرفا جهت اعلام وضعيت اضطرارى و درخواست كمك به بهره‌برداران باند شهروندان از واحدهاى امداد رسان تخصيص داده شد و لازم است تا بهره‌برداران بر روى تمام كانال‌ها و در هر زمان تقدم را به پيغام‌هاى اضطرارى بدهند.

به گزارش ايسنا، حداكثر پوشش مجاز در خارج شهرها 20 كيلومتر است و در صورت استفاده از بى‌سيم ثابت در داخل شهر آنتن دستگاه بى‌سيم ثابت نبايد آنقدر مرتفع باشد كه شعاع پوشش راديويى آن بيش از 8 كيلومتر شود.

سازمان تنظيم مقررات تعهدى مبنى بر عدم اشغال باند توسط بهره‌برداران ديگر، رفع تداخل و مزاحمت از كانال‌هاى راديويى باند شهروندان را نمى‌كند و همه‌ى بهره‌برداران ملزم به رعايت حقوق ديگران هستند، اما شكايات در مورد عدم استفاده‌ى صحيح و تخلف از مقررات باند پيگيرى و با متخلفان برخورد قانونى خواهد شد.

انجام هرگونه تبليغ سياسى و يا انتخاباتى بر له يا عليه اشخاص حقيقى و حقوقى، فحاشى و كاربرد لغات و معانى مغاير با عفت و اخلاق عمومى، تبليغ يا جلب توجه ديگران جهت خريد و فروش كالا يا خدمات، پيام كذب و فريب‌دهنده براى بهره‌برداران و تداخل و مزاحمت عمدى بر روى ارتباطات ساير بهره‌برداران باند شهروندان و جلوگيرى از تبادل پيام ديگران بروى اين باند ممنوع است.

همچنين پخش موسيقى با هرگونه اصوات به منظور جلب توجه يا سرگرمى و تفريح و شبيه آن، پخش زنده يا با تأخير صداى برنام‌هاى راديويى يا تلويزيونى و تلاش براى ارتباط با ديگر بهره‌برداران در فواصل دورتر از فواصل مجاز قيد شده در ضوابط از ديگر موارد ممنوع در باند شهروندان به شمار مى‌رود.

كليه‌ى متقاضيان استفاده از باند شهروندان بايد قبل از هرگونه تهيه و بهره‌بردارى از تجهيزات نسبت به ثبت‌نام در پايگاه اطلاعاتى سازمان در اينترنت با آدرس www.cra.ir و يا تكميل فرم‌ها و ارسال مدارك مورد نياز به سازمان براى دريافت پروانه اقدام كنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا