تکنولوژی

معرفی چند وبلاگ فارسی

نام نویسنده: رضا جوالچی

شرق –
طعم گس خورشيد

http://www.heliya1382.persianblog.com

«رياضى وار هم كه نگاهت كنم / تو نه در مثلث عشق جا مى شوى / نه در دايره تاريخ / نه در چهار ضلعى هيچ پنجره اى / تو روز به روز بزرگ تر از هر هندسه اى مى شوى / بر عكس من كه به حسابم نمى آورى / خودت اصلاً حساب نمى شوى / تو بيشتر از انگشتان دست مني.»
قطعه فوق گزيده اى است از وبلاگ طعم گس خورشيد كه نويسنده خوش ذوق آن تحت نام عشق منطقى آورده است. وبلاگ طعم گس خورشيد با ۱۷۸۹۰ بازديدكننده در قالبى كاملاً منطبق با اسم و روح وبلاگ جاى گرفته است. در اين طرح واژه ها در سياهى شب گم شده اند در حالى كه خورشيد مى كوشد تا در ستيز با سياهى و با انوار طلايى رنگش آسمانى آبى را براى آن به هديه آورد.

هنگام خواندن اين وبلاگ حس شنوايى خواننده نيز مى تواند شنيدن موسيقى دلپذيرى را تجربه كند. يكى ديگر از ويژگى هاى مهم اين وبلاگ تعداد و نوع پيام هاى خوانندگان است كه براى هر يادداشت به جاى مانده است. در يكى از اين يادداشت ها آمده است: «شب بود و تاريك محبوس در ناله جغد كه از دور به گوش مى رسيد و ماه هم چنان به دنبال بهانه اى بود براى غياب خورشيد و من معلق بودم در فضا نگران به بازتاب قرص ماه در آسمان قلبم كه چگونه از درياچه تنهايى هايم گريخته؟» نويسنده وبلاگ طعم گس خورشيد شعر زير را تحت عنوان بى تو مى ترسم در سياهى وبلاگش درج كرده است: «بى تو نمى شود از ترس حى / پنجره هاى بارانى اين پاييز را گشود / مبادا بوى تو باز با هواى اين خانه بياميزد و ما را ديوانه تر كند / بى تو نمى شود از ترس حتى / نامى از عشق و عاشقى به زبان آورد / مباداحرفى ازتو كم شود / و بى تو حتى نمى شود از ترس / با كسى خداحافظى كرد / و من / مدت هاست كه ديگر دست نداده ام.»

الكترونيك

كانون تجارت الكترونيكى ايران

http://money4us.persianblog.com

دنياى در تحول امروز با جهان ايستاى دهه هاى گذشته تفاوت هاى اساسى و بنيادى دارد. اگر درگذشته نه چندان دور، مرزها و گمرك ها، محدوده هاى جغرافيايى را از هم جدا مى كرد و روابط و ضوابط درون هر كشور به خودى خود شخصيت هاى حقوقى ويژه آن كشور را رقم مى زد و كمتر تحت تاثير جريانات عمومى دچار تغيير و تحول مى شد اما جهان امروز ويژگى هاى تازه اى را مى طلبد، قرار گرفتن در دهكده جهانى ما را ناگزير مى سازد زيرساخت هاى لازم تجارت الكترونيكى را مهيا نماييم و عدم توجه به اين قانونمندى هاى نوين فناورى اطلاعات در آينده اى نه چندان دور فاجعه آميز خواهد بود.وبلاگ كانون تجارت الكترونيك ايران به بحث تجارت الكترونيك و جايگاه آن در ايران اختصاص يافته است.

در بخشى از اين وبلاگ راجع به كارت هاى اعتبارى آمده است: «يكى از سريع ترين و بهترين روش هاى پرداخت در دنيا، پرداخت به وسيله كارت اعتبارى است. مى توان گفت كه از حدود سال ۱۹۹۲ كارت هاى اعتبارى ابتدا در قالب هاى محلى و مخصوص موارد خاص جهت پرداخت به كار گرفته شده و سپس به تدريج به صورت جهانى تر و پر كار بردتر درآمده اند تا جايى كه امروزه استفاده از كارت هاى اعتبارى تقريبا در تمام نقاط دنيا مقدور بوده و در موارد مختلف از پرداخت هزينه رستوران و خريد و پمپ بنزين و… تا دريافت پول توسط خودپردازها به كار گرفته مى شوند. در حال حاضر كارت هاى اعتبارى با عناوين گوناگون و توسط بانك هاى مختلف صادر مى شود كه از معروف ترين و معتبرترين با توجه به گستره مشتركان مى توان به Dinners Club، MasterCard Visa Amex ،اشاره نمود كه كارت هاى و MasterCard از معتبرترين و مطرح ترين آنها در سطح بين المللى است.»

علوم

بيوتكنولوژى

http://kasra13.persianblog.com

در دهه هاى پايانى قرن بيستم افزايش سريع رشد جمعيت، كاهش روزافزون اندوخته هاى طبيعى، فرسايش ژنتيكى منابع گياهى و حيوانى از طرفى و شكل گيرى معادلات جديد سياسى، اقتصادى در جهان از طرف ديگر و بالاخره تغييرات اقليم جهانى و دگرگونى هاى زيست محيطى، چالش ها و فرصت هاى بزرگى را فراروى انسان قرار داده است.

همزمان با آن عرصه هاى علم و دانش نيز دستخوش تحولات خارق العاده اى شده كه آهنگ اين دگرگونى ها به خصوص ر زمينه هاى فناورى بسيار بيشتر از آهنگ قدرت پيش بينى انسان است. نيازهاى نسل كنونى و نسل هاى آتى با آنچه درگذشته بوده است، روزبه روز و به سرعت در حال دگرگونى است و جهت برآورده ساختن چنين نيازهايى لازم است به فناورى هاى جديد متوسل شد. گرچه فناورى هاى جديد از تكامل فناورى هاى گذشته شكل گرفته اند، ولى برخى از آنها از توانمندى هاى خارق العاده اى برخوردارند كه هيچ نشانى از اجداد خود را در بر ندارند. چنين فناورى هايى قانونمندى هاى گذشته را دستخوش تغييرات شگرفى نموده و مفاهيم و اهداف جديدى را به ارمغان آورده اند.

يكى از فناورى هايى كه انسان براى رفع نيازهاى روزافزون ود به آينده آن چشم دوخته است، فناورى بيوتكنولوژى است. وسعت تنوع در كاربردهاى اين فناورى به حدى است كه علوم مختلف را در برگرفته و طيف گسترده اى از فضاى انديشه علمى را به خود اختصاص داده است.

اميدهاى آينده انسان براى توليد مواد غذايى بيشتر و رفع فقر و گرسنگى، فشار كمتر به منابع طبيعى و بهره بردارى پايدار از آنها، كشف داروهاى نوين براى درمان بيمارى هاى غيرقابل درمان كنونى جز با اتكا بر چنين فناورى هايى مقدور نخواهد بود. در وبلاگ بيوتكنولوژى مى توانيد با قابليت ها و توانايى هاى چشمگير و حيرت انگيز اين فناورى نوين در سطح بين المللى و ايران آشنا شويد.

همسايه

ارمنستان

http://armanestan.persianblog.com

ارمنيان از اقوام هند و اروپايى و داراى فرهنگى پربار و ديرينه هستند. پيشينه پيوندهاى فرهنگى و تاريخى ايرانيان و ارمنيان كه داراى ريشه هاى نژادى و زبانى مشتركى هستند به گذشته هاى بسيار دور تاريخى مى رسد. اگر چه ارمنيان زمانى چونان همسايه و دورانى در حكم يكى از ايالت هاى شاهنشاهى هخامنشيان و پارتيان و امروزه به عنوان يكى از اقليت هاى مذهبى در ايران و بخشى به عنوان همسايه در ارمنستان به سر برده اند ولى هنوز از روابط گسترده و وسيعى با ايرانيان برخوردارند. وبلاگ ارمنستان ضمن معرفى مناطق مختلف ارمنستان نيم نگاهى هم به رابطه تاريخى قوم ايرانى و ارمنى دارد. در اين وبلاگ در مطلبى تحت عنوان شاهان ايران و ارمنى آمده است: «شاه عباس پادشاه نامى صفوى به سال ۱۶۰۳پس از گشودن جلفاى آذربايجان راهى «ايروان» شد و اين شهر پرآوازه ارمنى نشين را گردپيچ كرد. ايروان در آن هنگام دستخوش تازش گاه و بى گاه عثمانى ها بود و ارمنيان در دل كمترين دوستى نسبت به تركان احساس نمى كردند. چنين بود كه با آغوش گشاده سپاه ايران را پذيرفتند و فرماندار ايروان بشقاب هاى انباشته از زر به آئين پيشكش براى شاه عباس فرستاد. اندكى پس از گشودن ايروان به دست نيروهاى ايران «سينان پاشا» سردار سرشنس عثمانى با ۲۰۰ هزار جنگجو روانه ايروان شد و شاه عباس كه سپاه بسنده و ساز و برگ مورد نياز يك جنگ بزرگ را همراه نداشت تصميم به واپس نشينى گرفت و به هنگام واپس نشينى فرمان كوچ ارمنيان را به سوى ايران صادر كرد. او مى خواست با اين راهكار آبادى هايى را كه در سر راه سپاه دشمن بود، از آبادانى و باشنده تهى كند تا عثمانى ها براى فراهم آوردن توشه و نيازمندى هايشان به تنگنا بيفتند.بدين سان ارمنيان از جلفاى آذربايجان و ايروان به سوى ايران سرازير شدند و در جلفاى اصفهان نشيمن گزيدند.»

نويسندگى

آدم ها نويسنده مى ميرند

http://hamdad.persianbiog.com

وبلاگ ها خواسته و ناخواسته سبب شدند كه توانايى هاى ناشناخته نويسندگان گمنام شناخته شود نويسندگانى كه مى نويسند تنها براى دل خودشان براى تسكين پيدا كردن دردهايشان نه آنكه بنويسند تا كتابى شود و به فروش برسد، گاهى اوقات براى رفع دلتنگى بايد با كسى درددل كرد و گاهى تنها بر روى برگى سفيد مى توان دردها را به واژه ها سپرد و در عصر پيشرفت تكنولوژى صفحه شيشه اى جاى خود را به برگ سفيد داده و دگمه هاى رديف شده بر روى كيبورد جايگزينى براى قلم و اين بار نويسنده مى نويسد براى دل خويش نه در دفتر خاطرات بلكه در وبلاگى تحت عنوان نويسندگي. «اگر مبلمان را فروختى فرش هايت را جمع كن تا وقتى راه مى روى خاطرات زير پا نمانند. اگر شايعه مردن را شنيدى بخند و پول و آب و برق را به مستحق كوچه پرداخت كن. اگر فكر كردى مى توانى مرا دوست داشته باشى يكى از حساب هاى بانك را ببند و برايم مبلمان را پس بگير، شايد خاطرات باز هم به فصل كوچ نرسند.» نوشته فوق از وبلاگ آدم ها، نويسنده مى ميرند برگزيده شده است اين وبلاگ جزء زير مجموعه نويسندگى قرار دارد كه در آن مى توانى متن هاى ادبى و احساسى را از نظر بگذرانى متن هايى كه گاهى براى فهميدن آن نياز به فضاسازى خاص دارى، نويسنده كلمات را به بازى مى گيرد تا مفهوم را به خواننده با ظرافتى خاص القا كند مثلاً براى تصوير كيدن مرگ و جدا شدن روح از جسم. نويسنده اين وبلاگ چنين مى نويسد: «يكى از دور مى آيد گنجشكى در دست صدايش مى زنم، از مقابلم مى گذرد و مى خندد. گنجشك بال بال مى زند يكى مى گويد: به شرف لااله الاالله و بوى گلاب. يكى خواب مى بيند پنجره مى خندد، يكى خاطره مى فروشد، پرنده فال گير چرت مى زند، يكى شايد گلى را از پارك بچيند پرنده فال گير…»

ورزشى

قوى سپيد

http:/iran_malavan.persianbiog.com

«همون طور كه مى دونين ليگ در تعطيلات نيم فصل به سر مى بره، برانكو ايوانكويچ سرمربى تيم ملى ايران هم ليست اعضاى دعوت شده به تيم ملى رو اعلام كرد و بى تفاوى خودش رو نسبت به بچه هاى ملوان نشون داد به هر حال ليگ تقريبا به مدت سه هفته تعطليه و بازيكنان دعوت شده به تيم ملى سرگرم تمرينات آماده سازى هستند. تمرينات تيم ملوان به مدت يك هفته تعطيل و بعد از اين يك هفته دوباره از سر گرفته خواهد شد.» نوشته فوق برگرفته از وبلاگ قوى سپيد است كه اين نوشته نشان مى دهد نويسنده ورزشى خودشم از نوع فوتبالى و تيم ملوانى است. اين وبلاگ مانند ده ها نمونه خود كه در زير مجموعه ورزش قرار دارند به ورزش فوتبال پرداخته است و اخبار و حاشيه تيم محبوب خود را در معرض ديد خوانندگان خود قرار مى دهد. خصوصيت بارز اينگونه وبلاگ ها مانند ده ها نشريه ورزشى كه روزانه بر روى كيوسك ها جا خوش مى كنند مربوط به نثر خاص آن است نثرى كه بيشتر به نوعى در ضمن انتقاد خواسته و ناخواسته حريف را به مبارزه دعوت مى كند. در مرورى بر وبلاگ هاى ورزشى مى توان به راحتى دريافت كه نويسندگان اكثريت با جديت از تيم محبوب خود به دفاع مى پردازند و از ستاره هاى خود با نام اسطوره ياد مى كنند، پيروزى هاى تيم محبوب خود را بى شباهت به فتح قله هاى ناممكن تشبيه كرده و شكست ها را نيز به پاى بدشانسى و نبود اقبال مى نويسند. در بخشى از اين وبلاگ آمده است: «مازيار زارع بازيكن جوان ملوان كه بازى هاى درخشان خود در ملوان اميد انزلى چى ها رو براى داشتن سهميه در تيم ملى بزرگسالان رو افزايش داده به همراه تيم ملى جوانان ايران در جام پرويز دهدارى كه در اهواز و آبادان برگزار مى شود شركت كرده است و…»

ارتباطات

سايبر آباد

http://afshar.eprsoft.com

«نمى دانم شايد نام اين وبلاگ (سايبرآباد) هم كمى شبيه به فاصله ميان ميدان تجريش تا ابتداى خيابان شريعتى است. جايى كه از ابتدايى ترين مظاهر تمدن ايرانى، كوچه بازارهايى كه ديگر در كمتر جايى ديده مى شود و… مى توان ديد، تا پاساژهايى كه صرفاً محصولات و امكانات رايانه اى در آنها پيدا مى شود… اجازه دهيد، سايبرآباد با همه ناهمخوانى هايش، نمادى از همين رويداد روزمره باشد كه هنوز نمى دانيم مدرنيم يا نه…!» اينها نخستين كلماتى است كه وبلاگ سايبرآباد با آن شروع شده است وبلاگى كه به گفته خود مى خواهد به ارتباطات ديجيتال بپردازد. گرچه چند ماهى از آغاز به كار آن نمى گذرد و هر چند دير به دير هم به روز مى شود اما در ميان وبلاگ هايى كه به موضوع ارتباطات مى پردازند به هر حال شناخته شده است. نويسنده وبلاگ در مطلبى درباره موضوع وبلاگ مى نويسد: «يادم مى آيد از همان ابتدا كه به سراغ ارتباطات آمدم، نه به دنبال روزنامه نگارى بودم و نه روابط عمومي. چيز ديگرى مى خواستم… آن روزها اسمش را «ارتباطات محض» گذاشته بودم و حالا مى بينم كه خودبه خود ارتباطات و برنامه ريزى هاى ارتباطى را مى توانم در عبارت ديگرى پيداكنم… كه حالا اسمش را مى گذارم «ارتباطات راهبردى» و بعدها به مختصات بيشترى از آن اشاره خواهم كرد…»
نويسنده اين وبلاگ در معدود مطالبى كه در وبلاگش قرار داده تا اندازه اى تلاش كرده تا اين موضوعات را پيگيرى كند. او در مطلبى با عنوان ايكان و مديريت اينترنتى مى نويسد: «سومين نشست ICANN در شهر كيپ تاون آفريقاى جنوبى در حال برگزارى است. در اين نشست، مسائلى همچون IDN، WSIS و مباحث كميته هاى تخصصى ICANN مطرح خواهد شد. در اين وبلاگ همچنين يك بخش لينك به مطالب مرتبط با ارتباطات در ديگر سايت ها نيز قرارگرفته است.»

كامپيوتر

بازى رايانه

http://bazirayaneh.persianblog.com/

«همان طور كه همه مى دانند، خانواده Simpson خانواده اى آشنا است كه همه ما از دوران بچگى و با كارتون هاى زيباى آنها بزرگ شديم و خاطرات زيبايى را نيز با آنها داريم، اما حالا اين خانواده بامزه در قالب يك بازى زيبا و پرهيجان در كنار ما است، بازى كه توسط شركتVU Games تهيه و به بازار ارايه شده است در سبكى همانند بازيGTA است…»
اين بخشى از وبلاگ بازى رايانه است. بازى هاى كامپيوترى آنقدر جذاب هستند و بين كاربران كامپيوتر و اينترنت طرفدار دارند كه تعداد قابل توجهى وبلاگ هم به آنها اختصاص پيدا كند. وبلاگ بازى رايانه سعى دارد به معرفى و تشريح بازى هاى رايانه اى بپردازد. اين كار به وسيله معرفى بازى ها، نام توسعه دهنده، تاريخ انتشار، سيستم مورد نياز، معرفى سايت مرتبط و… به همراه عكسى از صحنه بازى صورت مى گيرد.
واقعيت اين است كه فضايى كه وبلاگ ها ايجاد كرده اند به سادگى در اختيار كسانى قرار گرفته كه به نوعى شيفته بازى هاى كامپيوترى قرار دارند از اين رو آنها با كمترين هزينه مى توانند اطلاعات و تجربيات خود در زمينه بازى هاى كامپيوترى را در اختيار ديگران قرار دهند. وبلاگ بازى رايانه ضمن آنكه لينك هاى سايت ها و وبلاگ هاى مرتبط به بازى هاى رايانه اى را در خود جاى داده خود نيز سايت ها و اخبارى از آخرين بازى هاى كامپيوترى را معرفى مى كند. وبلاگ بازى هاى رايانه اى تلاش مى كند با اختيار كردن شكلى جذاب براى معرفى بازى هاى كامپيوترى و تشريح آنها عملاً خوانندگان را به سمت مطالب خود و سپس اين بازى ها ترغيب كند. براى كسانى كه جهان مجازى بازى هاى كامپيوترى را جذاب تر از فضاى واقعى زندگى مى دانند وبلاگ بازى رايانه يك دريچه ورود است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا