تکنولوژی

شبكه درمان، دشمن آی تی

نام نویسنده: شهرام شریف

برای پیگیری وضعیت درمانی و بیمه تکمیلی یکی از بستگانم به دفتر اصلی یکی از شرکت‌های بیمه‌گذار مراجعه می‌کنم. دو طبقه سرتاسر بیمار یا بستگانشان در انتظارند. تمام دو طبقه ساختمان را سرتاسر غرفه‌هاي کوچکی در برگرفته که مجهز به سیستم نوبت‌دهی الکترونیکی هستند. ده‌ها کارمند با سرعت تمام مشغول کارند ولی همچنان زمان طولانی برای انجام کار مورد نیاز است.

دو سال قبل که برای کاری مشابه به همین شعبه مراجعه کرده بودم به خاطر دارم که مردم نوبت‌ها را روی کاغذ می نوشتند و وضعیت آشفته و به هم ریخته آن روز هنوز در خاطرم مانده‌ است. به نظر می‌رسد مدیران این شرکت در جهت حمایت از بیماران سیستم نوبت‌دهی الکترونیکی را مستقر کرده‌اند، اما در پایان وقتی زمان معطلی در این شعبه را محاسبه می‌کنم، می‌بینم تفاوتی با دو سال قبل نمی‌کند. چرا؟ چون شاید تغییر ویترین دردی را دوا نمی‌کند. با استقرار سیستم نوبت‌دهی این شرکت و بسیاری از دیگر شرکت‌های بیمه همچنان خود را مقید به سیستم‌های آرشیو ناکارآمد متعلق به پنجاه سال قبل کرده‌اند. آنها همچان وابستگی خود را به دریافت مدارک متعدد و کپی کاغذی آنها از بیماران حفظ کرده‌اند.

این مراکز مملو از بیماران یا بستگان بیمارانی است که طاقت این وضعیت به هم ریخته را ندارند و به جای تمرکز روی بیماری مجبور به صرف انرژی بسیار در راهروها و ساختمان‌های اداری بیمه و بیمارستان هستند. وابستگی این مراکز به مدارک کاغذی به حدی است که برای فقدان کوچک‌ترین مدرکی بیمار و بستگانشان را راهی مراکز درمانی می‌کنند. این در حالی است که همین شرکت‌های بیمه و مراکز خدمات درمانی باید شبکه‌های به هم پیوسته‌ای را ایجاد می‌کردند که اطلاعات بیماران در لحظه در اختیار یکدیگر قرار ميداد.

اگر بتوان اندازه‌گیری از میزان سرعت رشد آی تی در دستگاه‌های مختلف انجام داد قطعا شبکه درمانی کشور و وزارت بهداشت یکی از عقب‌مانده‌ترین بخش‌ها در این زمینه است. برای اثبات چنین موضوعی می‌توان به مسیر گردش کار پیچیده و هزارتوی ارتباط بین مراکز درمانی، شرکت‌های بیمه و بیماران نگاه کرد. شبکه‌ای که می‌توانست طی سال‌های اخیر و همزمان با رشد دیگر بخش‌ها عملا به یکی از توسعه‌یافته‌ترین بخش‌ها تبدیل شود، اکنون در زمره وابسته‌ترین ادارات و سازمان‌ها به سیستم‌های کهنه و قدیمی است. این را اضافه کنید به افزایش گاه به گاه تعرفه‌های درمانی که کمر بیماران را زیر هزینه‌های زیاد خم کرده است.

منبع : دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا