تکنولوژی

ویندوز 7 حاکم بازار جهانی کامپیوترهای شخصی

بازار دیجیتال- سال‌هاست که سیستم‌عامل‌های ویندوز شرکت مایکروسافت ميهمان کامپیوترهای شخصی کاربران مختلف در سرتاسر دنیا هستند. هر چند با ورود سیستم‌عامل‌های دیگر در سال‌های اخیر سهم ویندوزها از این بازار کمتر شده است، اما ویندوز همچنان حاکم مطلق بازار کامپیوترهای شخصی است.

در این میان اما گاهی بعضی از نسخه‌ها محبوبیت بیشتری در بین کاربران پیدا کرده و بعضی دیگر نتوانسته‌اند مدت زیادی ميهمان کامپیوترهای شخصی کاربران باقی بمانند. بر خلاف موفقیت نه چندان چشمگیر سیستم‌عامل ویندوز ویستا، نسخه بعدی یعنی ویندوز 7 توانست یادآور محبوبیت ویندوز باشد و به این ترتیب خیلی زود به کامپیوترهای مختلف نفوذ کرد. این در حالی است که ارتقاي حجم بودجه شرکت‌ها و ادارات دولتی در کشورهای مختلف هم باعث شد این سیستم‌عامل به کامپیوترهای بخش اداری و تجاری هم راه پیدا کند. جدیدترین تحقیقات انجام شده توسط موسسه تحقیقاتی گارتنر در این مورد نشان می‌دهد که ویندوز 7 پرطرفدارترین سیستم‌عامل در بازار کامپیوترهای شخصی است.

بر اساس این گزارش انتظار می‌رود این سیستم عامل تا پایان سال 2011 روی 42 درصد از کامپیوترهای شخصی در سرتاسر جهان نصب شود تا به این ترتیب سهم این سیستم عامل از بازار جهانی کامپیوترهای شخصی به 94 درصد برسد.«آنت جامپ» یکی از تحلیلگران موسسه گارتنر در این مورد می‌گوید: «توسعه با ثبات بودجه صنعت IT در دو سال اخیر باعث افزایش میزان به‌کارگیری سیستم عامل‌های جدید به‌خصوص ویندوز 7 در بازارهای تجاری مناطق ایالات متحده آمریکا و آسیای پاسیفیک شده است. این در حالی است که سرعت رشد استفاده از اين سيستم عامل در بازارهای غرب اروپا و بازارهای خاورميانه و آفريقا کند بوده است. در واقع ترديدهایی درباره‌ شرايط اقتصادی در غرب اروپا، بی‌‌ثباتی شرايط سياسیدر خاورمیانه و وقوع زلزله شديد و سونامی در ژاپن سرعت رشد جذب اين سيستم‌عامل را تحت تاثير قرار داده است.»

با این همه اما کارشناسان معتقدند که احتمالا ویندوز 7 آخرین نسخه از سیستم‌عامل‌های شرکت مایکروسافت است که به این صورت در سطح جهان و در دسترس همه کاربران قرار می‌گیرد. آنها انتظار دارند در آینده بسیاری از سازمان‌ها و کاربران خانگی از ساختارها و سخت‌افزارهای کامپیوتری خاص و استاندارد با سیستم‌عامل مشخصی از سری ویندوز استفاده كنند و به تدریج در طول پنج سال آینده به سمت استفاده از سیستم رایانش ابری و مجازی‌سازی پیش بروند.

کارشناسان این موسسه همچنین پیش‌بینی کده‌اند که در سال 2011 حدود 635 ميليون کامپیوتر جديد در جهان با ويندوز 7 به بازار عرضه شوند، در حالي که سيستم عامل Mac OS شرکت اپل همچنان در سال‌های آينده با رشد بسیار کمی رو به رو خواهد بود. در سال گذشته ميلادی یعنی در سال 2010 حدود 4 درصد رايانه‌های جديد در جهان با سيستم‌عامل Mac OS عرضه شدند و انتظار هم می‌‌رود اين رقم تا پايان سال 2011 به 5/4 درصد برسد.همچنين پيش‌بينی می‌‌شود رقم رشد استفاده رايانه‌های جديد از سيستم‌عامل Mac OS شرکت اپل تا سال 2015 به 2/5 درصد برسد و اين رقم در مقايسه با رشد استفاده از سيستم‌عامل iOS اندکی پايين‌تر باشد. رشد استفاده از اين دو سيستم‌عامل شرکت اپل به دليل رشد استفاده از محصولاتی مانند iPhone و iPad بوده است.سيستم‌عامل Mac Os
به طور گسترده‌ای در آمريکای شمالی و غرب اروپا استفاده می‌شود اما انتظار می‌رود استفاده از اين پلت‌فرم در اقتصادهای نوظهور دنيا بيشترين سرعت رشد را داشته باشد.موسسه گارتنر همچنین پيش‌بينی کرده است که سيستم‌عامل کرومو آندرويد گوگل و WebOS در چند سال آينده چندان فراگير نمی‌‌شوند. تحليلگران معتقدند سيستم‌عامل‌های مبتني بر رایانش ابري و سبک‌تر بايد حضور خود در دستگاه‌های در حال توليدی مانند e-readerها و کامپیوترهای تبلت را توسعه بدهند.

این در حالی است که بعيد به نظر می‌‌رسد اين سيستم عامل‌ها بتوانند تاثيری بر تسلط مايکروسافت در بازار فروش سيستم‌عامل‌های سنتی ويندوز داشته باشند.

منبع : دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا