تکنولوژی

گفت وگو با صابر فیضی مدیرعامل مخابرات

نام نویسنده: عبدالله افتاده

هم‌زمان با نظر سنجی بررسی کیفیت خدمات شرکت مخابرات ایران پس از خصوصی‌سازی، سراغ صابر فیضی، مدیرعامل شرکت رفتیم تا او خود بگوید شرکت تحت مدیریت‌اش چگونه فرآیند بهبود کیفیت خدمات را طی مي‌کند. در این فرصت، با فیضی درباره مسایل گوناگون مخابرات و ارتباطات کشور هم گفت‌و‌گو کردیم و موضوعات روز را مورد بررسی قرار دادیم. خود فیضی تایید مي‌کند که نتیجه سرمایه‌گذاری‌ها و تغییر ساختار در دو سال و نیم گذشته از خصوصی‌شدن شرکت هنوز ملموس نیست اما قول مي‌دهد که امسال نتایج این سرمایه‌گذاری‌ها رفته رفته آشکار شود.

گفت و گوی فناوران با مدیرعامل شرکت مخابرات ایران را مي‌خوانید.

***

هفته گذشته فناوران موضوع عامل کندی سرعت اینترنت را به نظرسنجی گذاشت که در نهایت خوانندگان ما ارایه نشدن پهنای باند از سوی زیرساخت را عامل کندی اینترنت دانستند. نظر شما به عنوان اپراتور چیست؟

در این باره دو بحث مطرح است. اولین موضوع مصوبه سازمان تنظیم مقررات است که صراحتا اعلام کرده که مثلا اینترنت 512 کیلوبیتی بین 10 نفر share مي‌شود و این یعنی سهم هر مشترک نزدیک به 51 کیلو بیت در ثانیه برای دانلود است. در این زمینه نه مخابرات و نه شرکت‌های PAP تخلفی انجام نمي‌دهند. البته میزان share ratio در شرکت مخابرات کمتر هم هست. زمانی که گلوگاهی در مسیر دیتا قرار مي‌دهید در مسیر به اندازه‌ای گم شدن پکت (packet loss)ایجاد مي‌شود که خود به خود سرعت را پایین مي‌آورد. حال اگر ما و یا هر کسی دیگری بخواهد بیشتر از 75 درصد پهنای باندی که در اختیار دارد را به کار بگیرد، همین عامل موجب ایجاد پکت لاس بیشتر مي‌شود که در نهایت سرعت کاهش مي‌یابد.

لطفا پکت لاس را بیشتر برای خوانندگان توضیح دهید؟

زمانی که دیتایی ارسال مي‌شود در فاصله‌ای که منتقل مي‌شود به دلیل پایین بودن سرعت، قسمتی از دیتا جابه‌‌جا مي‌شود و سیستم آن را نمي‌پذیرد و مجددا برای ارسال آن تلاش مي‌کند. به عنوان مثال گاهی پیش مي‌آید که شما مي‌خواهید یک فایل را دانلود کنید و قسمتی از آن خراب است، وقتی که به این نقطه مي‌رسد توانایی ارسال فایل وجود ندارد که همین عامل موجب کاهش سرعت اینترنت مي‌شود و نرم‌افزارهای دانلود منیجر نیز برای همین موضوع تولید و به کار گرفته شده‌اند.

گفته مي‌شود مخابرات از میزان واقعی پهنای باندی که زیرساخت در اختیارش قرار مي‌دهد، اطمینان ندارد.

قبلا زیرساخت تمامي‌پهنای باند را در یک مسیر در اختیار مخابرات قرار مي‌داد که ما در حال تفکیک آن هستیم و پس از انجام این کار مي‌توان در صوص صحت و سقم کم فروشی در پهنای باند اظهار نظر کرد.

چرا شرکت زیرساخت برای حصول اطمینان از سرویسی که ارایه مي‌کند، زمینه دسترسی متقاضیان را فراهم نکرده است؟

ما به این موضوع معترضیم. بارها هم در این باره بحث کردیم، اما به جایی نرسیدیم. به همین دلیل در حال خرید تجهیزات هستیم تا خودمان بتوانیم سرویسی که دریافت مي‌کنیم را بررسی کنیم.

علت اینکه زیرساخت دسترسی برای ما ایجاد نمي‌کند، شاید این باشد که برایش صرف نمي‌کند که البته تا زمانی که دسترسی و تفکیک سرویس‌ها را انجام ندهیم نه این موضوع را رد و نه تایید مي‌کنیم.

امیدواریم با خرید تجهیزات مورد نیاز تا شهریور ماه نسبت به خرید پهنای باندی که دریافت مي‌کنیم نظارت کامل داشته باشیم.

در یک محفل غیر رسمي ‌یکی از مسوولان اعلام کرد که مخابرات تایید کرده در برخی از شهرستان‌ها همانند قزوین، پهنای باندی که در اختیار سرویس‌دهندگان نهایی قرار داده به میزان واقعی نبوده و قرار بر این شده که سریع این مشکل را برطرف کند؟

اگر در قزوین چنین اتفاقی افتاده اطلاعات دقیقی در اختیار ندارم، اما نمي‌توان این موضوع را به سایر استان‌ها تسری داد، چرا که ما از اول سال گذشته تقاضای خرید پهنای باند داده‌ایم و از آنجا که آقایان پهنای باند نداشتند به بهانه‌های مختلف در واگذاری تاخیر ايجاد کردند. در نهايت پس از جلسات مکرر ما گفتیم شما هر چه در چارچوب پروانه و قانون بگویید ما قبول مي‌کنیم اما شما به ما پهنای باند بدهید.

چه بهانه‌هایی مي‌آوردند؟

اینکه مثلا استان‌ها مستقیم قرارداد امضا کنند یا فلان بند قرارداد مورد تایید نیست و از این قبیل.

آیا همچنان مشکل ارایه نشدن پهنای باند از سوی زیرساخت به قوت خود باقی است؟

در بسياری از استان‌هایی که قراردادشان امضا شده، پهنای باند ارایه نکرده‌اند. در خصوص کم فروشی ما کاملا قوانین را رعایت کرده‌ایم و اتفاقا اگر بتوانیم سرویس بدهیم تعداد زیادی کاربر مي‌توانیم جذب کنیم. به دليل نداشتن تجهيزات لازم ما نمي‌توانیم مشترکان‌مان را از نظر میزان دانلود کنترل کنیم و محدودیتی در شبکه مخابرات در این باره وجود ندارد، به همین دلیل اکثر کسانی که به دنبال دانلود هستند، به شبکه ما رجوع کرده‌اند.

آیا این روشی برای جذب مشترک بیشتر بوده است؟

نه در این موضوع هیچ طرحی از پیش تهیه نشده و تنها به دلیل نبود امکانات این اتفاق افتاده که به زودی برای این موضوع با خرید تجهیزات جدید برنامه‌ریزی مي‌کنیم.

در چند ماه گذشته صحبت از کند شدن سرویس اینترنت و حتی قطع شدن آن در برخی از استان‌ها به دلیل مسایل مالی و قراردادی مخابرات و زیرساخت مطرح بود که در نهایت با ورود شخص وزیر ارتباطات گویا مشکل برطرف شد، عوامل این مشکل از نظر شما چه بود؟

در این باره تا زمانی که شرکت‌های PAP صدای‌شان در نیامده بود، زیرساخت عنوان مي‌کرد که شما بدهکارید و ما نمي‌توانیم به شما پهنای باند بفروشیم و همین که PAPها گفتند که شش ماه است پول داده‌ایم اما هنوز پهنای باندی به ما داده نشده است، وزیر ارتباطات وارد شد که معلوم شد مشکل اصلا مالی نبوده، بلکه زیرساخت شبکه را بازسازی نکرده بود که گویا در حال حاضر مشکلات حل شده و در برخی از جاها پهنای باند به ما مي‌دهند.

یکی دیگر از درگیری‌های زیرساخت با مخابرات ادعای شبکه‌سازی بین استان توسط مخابرات است که گویا این کار غیر قانونی است. در این باره چه نظری دارید؟

ما در هیچ جایی ترافیک بین استانی را خودمان منتقل نمي‌کنیم. منتهی اختلاف نظری که وجود دارد این است که زیرساخت مي‌گوید مخابرات نباید از لینک‌های نقطه به نقطه برای انتقال ترافیک استفاده کند بلکه باید ترافیک از سوییچ‌های زیرساخت منتقل شود.

تفاوت انتقال ترافیک از لینک با سوییچ در چیست؟

مخابرات لینک نقطه به نقطه از زیرساخت دارد و آنها مي‌گویند ترافیک مکالمه باید از کانال سوییچ ها منتقل شود. تفاوت اصلی در این است که اتصال نقطه به نقطه از طریق لینک‌ها نسبت به انتقال ترافیک از طرق سوییچ و اتصال به ابر خیلی ارزان‌تر است و در این مورد زیرساخت به دنبال کسب سود بیشتر است.

حتما شما هم در خصوص اظهارنظر عضو هیات مدیره شرکت زیرساخت در مورد بررسی 4 هزار پرونده قاچاق مکالمه در قوه قضاییه شنیده‌اید. در قسمتی از آن اظهارنظر اعلام شده صد درصد قاچاق مکالمه از کانال شبکه تلفن ثابت است شما این موضوع را تایید مي‌کنید؟

در تمامي ‌شبکه‌ها ترمینیشن و قاچاق مکالمات مي‌تواند باشد، اما شبکه تلفن ثابت را مي‌توان سریع‌تر شناسایی و ردیابی کرد در حالی که در شبکه سیار به این راحتی ها نمي‌توان قاچاق مکالمه را شناسایی کرد. زیرا برای ترمینیشن یا از شبکه دیتا یا از طریق دیش اقدام مي‌شود. روش ردیابی قاچاقچیان نیز به این صورت است که زمانی که یک خط تلفن به صورت 24 ساعته در حال انتقال ترافیک است مشخص مي‌شود که به احتمال زیاد از آن خط قاچاق مکالمه انجام مي‌شود، اما اگر کسی مثلا 100 سیم کارت از اپراتورهای متفاوت داشته باشد و آنها را در مقاطع کوتاه مدت در تماس های داخلی جابه‌جا کند و همه آنها اعتباری باشند، قطعا به راحتی نمي‌توان آنها را شناسایی کرد.

آیا زیرساخت این نوع از تماس ها را شناسایی و به شما اعلام مي‌کند که آنها را قطع کنید؟

اصلا این 4 هزار پرونده توسط مخابرات شناسایی شده و در حال حاضر در قوه قضاییه بررسی ي‌شود.

قاچاق موجب افزایش ترافیک در شبکه تلفن ثابت مخابرات و به طبع آن افزایش درآمد مي‌شود. آیا این شایبه پیش نمي‌آید که ممکن است مخابرات تمامي‌موارد را به زیرساخت اعلام نکند؟

در این موضوع ما اصلا ملاحظه‌ای نداریم و با شدت با متخلفان برخورد مي‌کنیم، زیرا در برخی موارد مباحث امنیتی مطرح است. به دلیل حساسیت بالایی که در این بخش وجود دارد از افرادی که بالای پنج خط تلفن درخواست داشته باشند تعهد کتبی مي‌گیریم که حق اتصال آن به دستگاه‌های غیر مجاز را ندارد و در صورت تخلف به شدت با مشترک برخورد مي‌شود.

نگفتید چه میزان از قاچاق مکالمات در شبکه ثابت و چقدر در شبکه سیار است؟

از آنجا که صد درصد تخلفات در شبکه تلفن ثابت را مي‌توان شناسایی کرد و همیشه چیزی که نمي‌بینیم را نمي‌شماریم، فکر مي‌کنم آقایان آنچه را که شناسایی شده مي‌بینند. به نظر من نسبت قاچاق در این دو شبکه 50 درصد تلفن ثابت و 50 درصد سیار است.

سوال نظرسنجی این هفته فناوران مربوط به وضعیت خدمات شرکت مخابرات پس از خصوصی سازی است، به نظر خود شما خدمات مخابرات پس از دو سال و نیمي ‌که از خصوصی شدن آن مي‌گذرد بهبود یافته، تنزل یافته و یا تغییری نکرده است؟

خیلی تغییر کرده، اما برای مردم هنوز ملموس نیست. ما در سال 89 نزدیک به یکهزار میلیارد تومان برای بازسازی شبکه ثابت و سیار هزینه کردیم که خروجی‌اش همین امسال به بار مي‌نشیند. قول مي‌دهم وعده‌های مدیران مخابراتی مثل گذشته نخواهد بود که این کار را خواهیم کرد و بعد نتیجه آن برای مردم قابل لمس نباشد. پس از اینکه سرمایه‌گذاری‌ها به بار نشست در آن مقطع برای واگذاری سرویس های جدیدمان وارد بازار خواهیم شد. یکی از مواردی که هفته گذشته احتمالا مردم شهر تهران آن را لمس کردند کاهش کیفیت شبکه موبایل به دلیل مهاجرت از فرکانس های مختلف روی BTSها بود که امیدواریم در این هفته به پایان برسد و مردم شاهد پایداری بهتر شبکه موبایل در تهران باشند. البته وضعیت در استان‌ها بهتر ده به خصوص استان های هدف. مثلا در سفرهای نوروزی مردم قطعا وضعیت بهبود شبکه را نسبت به سال های قبل تایید مي‌کنند که البته روز دوم فروردین فیبر بین استانی زیرساخت در شمال كشور به دلیل آتش زدن زباله ها در زیر یک پل قطع شد که نزدیک به 72 ساعت ارتباطات بین استانی دچار مشکل شد.

تغییرات در جهت بهبود کیفیت شبکه هنوز برای مردم آزار دهنده است اما به سمتی در حال حرکت هستیم که به زودی مي‌توانیم با اطمینان بگوییم که چه برنامه‌هایی برای ارایه سرویس‌های جدید و به روز داریم.

در دولت قبل گفته شده بود که شبکه موبایل تهران توسط مشاور خارجی مجددا طراحی مي‌شود، نتایج این موضوع به کجا انجامید؟

تداخلاتی که در شبکه در چند روز گذشته اتفاق افتاد به دلیل همین باز طراحی بود که به زودی کیفیت نسبت به گذشته بهتر هم خواهد شد.

این روزها مباحثی از جمله ایجاد شبکه ملی اطلاعات و در کنار آن ایجاد شبکه مترو اترنت در استان‌ها از زبان مسوولان شنیده مي‌شود که پایلوت مترو اترنت در قم و کرمان گویا نهایی شده، تفاوت ماهیتی این دو شبکه در چیست؟

در ماه جاری تکلیف شبکه مترو اترنت در کشور روشن خواهد شد و مابقی را مخابرات سرمایه‌گذاری خواهد کرد که امیدواریم شبکه خوبی در کشور ایجاد شود. اما درباره شبکه ملی اطلاعات باید گفت که اینها در اصلاحات با هم متفاوتند به عنوان مثال شبکه فیبر تا در منازل در قسمت انتهایی مشتری است اما زمانی که مترو اترنت مطرح مي‌شود هسته و لایه اولیه شبکه مورد بحث است اما لایه انتهایی که همان DSLAM و ADSL و امثال آن است، بسترش مي‌تواند کابل مسی يا فیبر نوری باشد. در کشورهای اروپایی هنوز به سمت کابل نوری نرفته‌اند و اخیرا که بحث تلویزیون‌های سه‌بعدی مطرح شده احتمال مي‌دهند که به فیبر نوری نیاز داشته باشند.

البته تعدادی از کشورهای پیشرفته به این سمت رفته‌اند.

خیلی نیست. مجموع کشورهایی که از فیبرنوری استفاده وسیع کرده‌اند به تعداد انگشتان دست هم نمي‌رسد. به طور مثال یک ماه پیش با فرانسوی‌ها جلسه داشتیم و زمانی که پرسیدیم چه چند درصد از ارتباطات شهروندان از طریق فیبر نوری برقرار شده است، خندیدند و گفتند درصد! بگویید چند تا – آن هم برای مجتمع‌ها و سازمان‌ها.

اورنج تلکام روی کابل مسی بابت 25 مگابیت اینترنت و 104 کانال تلویزیونی 34 یورو در ماه از مشترکان دریافت مي‌کند و رقبا هم یکی 32 یورو و دیگری هم 31 یورو بابت این خدمات از مردم دریافت مي‌کند و هنوز هم به این سمت نرفته اند که سرمایه ملی‌شان را به هدر بدهند و فیبر خانگی بکشند؛ چرا که نیازی برای این موضوع نمي‌بینند.

تعداد کشورهایی که بیشتر از فیبر نوری برای ارتباط استفاده کرده باشد هنوز به 5 درصد نرسیده است.

چه تضمینی هست که شبکه کابل مسی در آینده نیازهای ما را برآورده کند؟

شبکه سیم مسی کشور یک شبکه کاملا استاندارد و قابل اطمینان است و از آنجا که از ابتدای کار استانداردهای اروپایی را به کارگرفتیم بهترین وضعیت را در شبکه داریم.

مخابرات تضمین مي‌کند که اگر محتوا وجود داشته باشد با هر پهنای باندی هم که مورد نیاز باشد همین شبکه کابل مسی توانایی پاسخ به نیازهای مردم را دارد. تجربه این کار هم در دنیا بسیار وجود دارد و جالب این است که بدانید در حال حاضر تصویر HD را با 600 کیلوبیت مي‌توان منتقل کرد.

نهایت پهنای باندی که در شبکه کابل مسی کشور م‌توان منتقل کرد چه میزان است؟

از آنجا که شبکه مسی ما کابل صفر چهار است، قابلیت انتقال دیتا با سرعت 25 مگابیت در ثانیه را دارد.

با وجود این فکر مي‌کنید ایجاد شبکه ملی اطلاعات هدر دادن سرمایه ملی است؟

دو بحث مطرح است یک بار مي‌گوییم شبکه‌ای داشته باشیم مثل شبکه ملی، علمي ‌و دولت. زمانی که لایه‌بندی مي‌کنیم همانند لایه‌های قدیمي ‌که هفت لایه بود لایه اول و دوم دیگر با این حجم کار نمي‌کنند. در این لایه در کشور به اندازه کافی کار شده است، هم در مخابرات هم در زیرساخت. منتهی عده‌ای به دنبال این هستند که شبکه فیزیکی دیگری در کشور ایجاد شود و اگر این موضوع را ما بگوییم، کسی باور نمي‌کند چون احساس مي‌کنند ما چون برای‌مان رقیب ایجاد مي‌شود، نگران هستیم. اما اگر ملی فکر کنیم نیازی نیست که کشور این همه سرمایه را خرج شبکه موازی کند.

کشور در این بخش نیازمند قوانین، مقررات و تعریف‌هایی است که بشود از این شبکه استفاده کرد. باز هم مثال مي‌زنم همین فرانس تلکوم به ازای یک زوج سیمي‌ که در اختیار رقبایش قرار مي‌دهد ماهانه 25 درصد از درآمد را برمي‌دارد و زمانی که این اتفاق در کشوری بیفتد خود اپراتور برای ارایه این سرویس تمامي‌تلاش خود را به کار مي‌بندد.

یک مثلی هم هست که البته خیلی هم خوب نیست که اگر کسی فلان کار را م‌کند از حب علی نیست از بغض معاویه است. در طراحی چنین شبکه‌هایی من احساس مي‌کنم چنین وضعیتی حاکم است.

فشار ناشی از هدفمندی یارانه‌ها روز به روز با افزایش قیمت‌ها بر خانوارهای ایرانی بیشتر مي‌شود. آیا با اجرای این طرح به دلیل افزایش قیمت کالاهای اساسی و پایین آمدن قدرت اقتصادی خانوارها درآمد مخابرات به دلیل هزینه نکردن مردم در این بخش کاهش یافته است؟

هدفمندی یارانه‌ها در حامل‌های انرژی به ما فشار مي‌آورد و پیش‌بینی بودجه در بخش برق مصرفی را تحت تاثیر قرار مي‌دهد. اما چون درصدش در کنار کل هزینه‌های ما همانند هزینه‌های پرسنلی یا زیرساختی چندان محسوس نیست، خیلی دیده نمي‌شود. ما هم در حال بررسی این موضوع هستیم که از تشویق هایی که دولت در این باره گذاشته است، استفاده کنیم.

اما در موضوع کاهش درآمد از محل کاهش مکالمات باید گفت که موضوع معکوس بوده است. چون مردم تلاش مي‌کنند بسیاری از امور خود را به خصوص در شبکه موبایل انجام دهند.

البته با شبکه فعلی موبایل که محدود شده به سرویس مکالمه، پیامک و اینترنت آن هم سرعت کمي‌دارد، قبول دارید که خیلی هم نمي‌شود کاری انجام داد.ما معتقدیم اگر سیستم درست طراحی شود و سازمان‌ها از طریق ارتباطات سرویس بدهند، هم به مردم کمک کرده‌اند و هم مردم در سبد خانوار با بالا بردن سهم ارتباطات مي‌توانند هزینه‌های خود را کاهش دهند.

عادلانه کردن تعرفه مکالمات به کجا انجامید؟

از دو کانال این موضوع را پیگیری مي‌کنیم. فرمول اصلی را از طریق شورای رقابت پیگیری مي‌کنیم و خود تعرفه را در سازمان تنظیم مقررات. بسته‌هایی را پیشنهاد داده‌ایم و خوشبختانه در مخابرات و رگولاتوری کارهای کارشناسی به اتمام رسیده و منتظریم تا نتیجه از شورای رقابت و کمیسیون تنظیم مقررات بیرون بیاید.

آیا در بسته‌های پیشنهادی کاهش تعرفه‌های موبایل هم دیده شده است؟

تغییری در تعرفه‌های موبایل نداریم. اما یک بحث از تعرفه‌های موبایل‌های اعتباری را بدون اینکه تبلیغاتی روي آن انجام داده باشيم حل کردیم و آن هم برداشتن تعرفه بین شهری داخل استان در شبکه موبایل اعتباری از قبل از عید امسال است. به نحوی که اگر از تلفن ثابت ورامین به موبایل اعتباری همراه اول یا بالعکس تماس بگیرید، هزینه بین شهری پرداخت نمي‌کنید.

چرا در موبایل‌های دایمي ‌تعرفه بین شهری و بین استانی برداشته نشده است؟

به این دلیل که تعرفه بین شهری موبایل‌های اعتباری بالا بود. البته منتظریم ببینیم تکلیف تعرفه‌های تلفن ثابت چه مي‌شود که بعد از آن مي‌توانیم بر تعرفه‌های موبایل نیز تغییراتی اعمال کنیم.

پس از گذشت دو سال نیم از خصوصی شدن مخارات فکر نمي‌کنید هنوز در بسیاری از موارد به کندی بخش دولتی عمل مي‌کنید؟

دقیقا همین‌طور است که مي‌گویید، چرا که ما تازه شروع به تغییر ساختار کرده‌ایم. سال 88 را که نمي‌توان به عنوان سال خصوصی مخابرات به شمار آورد، سال 89 هم تقریبا تا بهمن ماه قبول نداشتند که ما خصوصی شده‌ایم. به همین دلیل هم سال بسیار سختی بود برای ثبات شرکت. حتی الان هم خیلی‌ها قبول ندارند که مخابرات خصوصی شده است.

امسال برنامه‌ریزی‌های ما به جهتی مي‌رود که روی ساختار، سرویس‌دهی و مشتری مداری کار کنیم. در حال حاضر برای مدیران ما خیلی سخت است. به مدیران ابلاغ کرده‌ایم زمانی به ارایه سویس بپردازند که توانایی پاسخ به نیاز مشتری را داشته باشند. اگر این مثال را بزنم مي‌گویند باز فیضی از شرکت‌های PAP طرفداری مي‌کند در حالی که اصلا این‌طور نیست؛ زمانی که اقدام به ارایه سرویس ADSL مي‌کنید باید بتوانید ساعت 12 شب به مشکلات مشتری رسیدگی کنید و تا زمانی که این بستر فراهم نشده نباید این سرویس به مردم عرضه شود.

برای ما گذر از این مرحله بسیار سخت بود، ولی خوشبختانه با سه مشاور خارجی که استخدام کردیم به شدت درگیر کار هستیم که نتایج خوبی هم به دنبال داشته است و امیدواریم امسال مردم ایجاد تحول مخابرات در تمامي‌استان‌ها را لمس کنند.

نتایج پیگیری شایعه اخراج 20 هزار نفر از مخابرات به کجا انجامید؟

ما کسی را بیرون نکردیم بلکه در حال ساماندهی کسانی هستیم که با پیمانکاران کار مي‌کنند باید بهره‌وری را بالا ببریم و سیستم پاسخگو بودن را یاد بگیرد. در غیر این صورت افراد جایی در شرکت نخواهند داشت. سهامدار عمده یک کار خوبی که کرد از اول بنایش این بود که سیستم را قبول دارد. ما هیچ مدیری را بعد از خصوصی شدن جابه‌جایی نکردیم و به ندرت جایی اتفاق افتاد که مجبور به تغییر مدیر شدیم.

صحبت از جابه جایی مدیران کردید اگر اشتباه نکنم چند سفر به شمال، غرب و جنوب کشور به همین منظور داشتید. چه تغییراتی در این زمینه رخ داد؟

مدیرعامل مخابرات استان کهگيلویه و بویر احمد بازنشست شد که به همین علت مدیرعامل هرمزگان را به جای‌شان گذاشتیم در نتیجه مدیرعامل هرمزگان تغییر کرد.

مدیرعامل زنجان جابه‌جا شد و مدیرعامل سمنان را بردیم زنجان و مدیرعامل گلستان به سمنان منتقل شد و در گلستان مدیر جدید گذاشتیم. مدیر مازندران را هم جابه‌جا کردیم که الان با مشاوران‌مان به عنوان قائم مقام مدیرعامل در حال همکاری است و برای مازندران هم مدیر جدید گذاشتیم.

وضعیت گذار به شبکه های نسل آینده در چه مرحله‌ای است؟

برای اینکه به سلامت از این مرحله بگذریم، با استخدام مشاوران اروپایی مطرح در حال خرید تجهیزات مربوطه از چینی‌ها هستیم که برای تاییدیه نمونه تجهیزات نیز از مشاوران‌مان استفاده مي‌کنیم. جالب است بدانید که چینی‌ها در مواجهه با این موضوع بسیار متعجب شدند به نحوی که نمي‌خواستند زیر بار بروند که در نهایت هم گفتند اگر قرار باشد ما در این کار سخت‌گیری کنیم، آنها قیمت را بالا مي‌برند.

مهم‌ترین نقطه مثبت و منفی مخابرات از دیدگاه مدیرعامل آن چیست؟

شناسایی نکات منفی و پرداختن به آن بارزترین نقطه مثبت مخابرات در سال های پیش رو خواهد بود و قطعا کاستی هایی نیز وجود دارد که در حال رفع آنها هستیم.

کمي ‌از مباحث تخصصی خارج شویم و به موضوعات اجتماعی‌تر همچون اسپانسری تیم تراکتورسازی بپردازیم، آیا امسال هم همراه اول در این زمینه اقدام مي‌کند؟

مخابرات در این زمینه معیارهایی دارد و آن هم تعداد هوادار حاضر در مسابقات ورزشی است اگر امسال هم تراکتورسازی همانند سال قبل بیشترین آمار فیفا را از نظر میزان استقبال از مسابقات توسط هواداران به خود اختصاص دهد، احتمالا امسال نیز اسپانسر این تیم خواهیم شد که البته این موضوع را برای دریافت پاسخ درست باید از مجموعه همراه اول بپرسید.

تفاوت بزرگی در خصوص تبلیغات مخابرات ثابت نسبت به همراه اول وجود دارد؛ علت این موضوع چیست؟

از آنجا که هنوز اصلاح ساختار و صلاح شبکه در بحث تلفن ثابت و سرویس ADSL انجام نشده تا بتوانیم سرویسی که مي‌خواهیم اضافه کنیم و رضایت مشتری را هم داشته باشیم خیلی به تبلیغات تمایلی نداریم اما همین که شبکه آماده ارایه سرویس‌های ارزش افزود شود قطعا تبلیغات خود را افزایش مي‌دهیم کما اینکه در خصوص پرداخت غیرحضوری قبوض تبلیغات خوبی داشته ایم.

در پایان اگر نکته‌ای از نگاه ما جا مانده مي‌توانید به آن بپردازید؟

در پایان نیز بد نیست به ا

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا