تکنولوژی

ثبت ۴ هزار پرونده قاچاق مکالمه در قو‌ه‌ قضائيه

مهر- معاون شرکت ارتباطات زیرساخت از وجود 4 هزار پرونده مرتبط با عاملان قاچاق مکالمات در کشور که به صورت غیرقانونی از پهنای باند اینترنت بین الملل برای برقراری ارتباط مخابراتی استفاده می کنند خبر داد و گفت: این پرونده ها از طریق قوه قضاییه در حال پیگیری است.
شرکت ارتباطات زیرساخت در سال 89 بیش از 2 میلیارد و 300 میلیون دقیقه ارتباطات بین الملل را برقرار کرد که بیش از 70 درصد این میزان ارتباط برابر یک میلیارد و 700 میلیون دقیقه مکالمه از طریق شبکه مداری (TDM) توسط پیمانکاران این شبکه و 30 درصد دیگر از طریق شبکه بسته ای (VOIP) برقرار شد اما هنز آمار دقیقی از میزان ترافیک قاچاق مکالمه در این بخش اعلام نشده است.
گفتنی است پدیده ارتباطات بین الملل وارده غیرمجاز که تحت عنوان قاچاق مکالمات تلفنی شناخته می شود از سال 1377 در کشور شیوع یافته و به صورت غیررسمی با آماری برابر با یک میلیارد دقیقه سالیانه خسارات بسیاری به کشور وارد می کند.
از آنجایی که مکالمات بین‌الملل باید از طریق مراکز ارتباط بین‌الملل کشور مبدأ‌ و مقصد برقرار شود برقراری این ارتباطات از مبادی غیرقانونی و غیررسمی، ترمینیشن – انتقال تماس های تلفنی اینترنتی از خارج به داخل – غیرمجاز و یا همان قاچاق مکالمات تلفنی محسوب می‌شود. بدین ترتب این پدیده با کاهش چشمگیر درآمد ارزی دولت منجر به خسارات بسیاری به کشور می‌شود.
علاوه بر این شرکت‌هایی که اقدام به قاچاق مکالمات تلفنی می‌کنند با سوء‌استفاده از یارانه‌هایی که دولت به مکالمات تلفنی اختصاص می‌دهد اقدام به ترانزیت ارتباطات دیگر کشورها از طریق ایران می‌کنند و به جای این که ارتباطات دیگر کشورها مستقیماً به مقصد ارسال شود به ایران ارسال و از طریق مراکز بین الملل ایران به کشور مقصد ارسال می‌شود؛ بدین ترتیب از این یارانه به نفع دیگر کشورها استفاده می‌کنند که این امر نیز خسارت غیرقابل جبرانی را به اقتصاد کشورمان وارد می‌کند.
اما لطمه انیتی، فرهنگی و سیاسی که این پدیده به کشورمان وارد می‌کند بسیار بزرگتر از ابعاد اقتصادی آن است چرا که این ذهنیت را در دیگر کشورها ایجاد می‌کند که این پدیده به صورت گسترده‌ای در ایران وجود دارد اما عزمی برای مقابله با آن وجود ندارد و اقدامی ضربتی برای از بین بردن این پدیده انجام نمی‌ شود که قطعاً این موضوع تأثیر سوئی در تعاملات ما با دیگر کشورها خواهد داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا