لپ‌تاپ

تعلیق واردات لپ‌تاپ به آمریکا در پی سیاست‌های تجاری جدید ترامپ

کسب‌وکارهای مرتبط با فناوری، اولین تبعات گسترده ناشی از تعرفه‌های وارداتی جدیدی که توسط دونالد ترامپ اعمال شده را تجربه می‌کنند. به گزارش منابع صنعتی، سیاست جدید واشنگتن باعث شده برخی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لپ‌تاپ جهان ارسال محصولات خود به آمریکا را متوقف کنند.

بر اساس گزارش منابع تایوانی که در Commercial Times  منتشر شده، شرکت‌های Lenovo، Dell، HP  و دیگر تولیدکنندگان لپ‌تاپ دست‌کم به مدت دو هفته، ارسال دستگاه‌های جدید به ایالات متحده را متوقف خواهند کرد. کسب‌وکارهای مرتبط با فناوری و لوازم الکترونیکی مصرفی، به‌شدت از تعرفه‌های جدیدی که ترامپ وضع کرده آسیب دیده‌اند. با وجود این، رئیس‌جمهور آمریکا اخیراً بیشتر این تعرفه‌های اضافی را به‌مدت ۹۰ روز تعلیق کرده، به‌جز تعرفه پایه ۱۰ درصدی که همچنان به‌طور جهانی برقرار است.

با این حال، طبق اعلام منابع کاخ سفید، تعرفه واردات از چین هم‌اکنون به ۱۴۵ درصد رسیده است.

اوایل این هفته، شرکت‌های Razer  و Framework  نیز تصمیم گرفتند فروش خود در آمریکا را متوقف کرده و پیش‌سفارش‌های لپ‌تاپ‌های جدید را لغو کنند. شرکت Micron  نیز قیمت SSDها و سایر محصولات حافظه را افزایش داده، در حالی که فروشندگان چینی در آمازون مجبور به افزایش شدید قیمت‌ها یا خروج کامل از بازار آمریکا شده‌اند.

به گفته منابع داخلی صنعت، انتظار می‌رود در ماه آوریل درآمد شرکت‌ها به‌طور قابل‌توجهی کاهش یابد و لپ‌تاپ‌ها، گوشی‌های هوشمند و تجهیزات شبکه بیشترین آسیب را از این تعرفه‌ها ببینند.

پیش از آن‌که ترامپ تصمیم به تعلیق سه‌ماهه اجرای «تعرفه‌های متقابل» بگیرد، کشور تایوان با تعرفه‌ای ۳۲ درصدی روبه‌رو شده بود.

رئیس‌جمهور آمریکا با سرعت عمل می‌کند و وضعیت را دگرگون می‌سازد؛ این امر شرکت‌ها را وادار به سازگاری با شرایطی بسیار نامطمئن در بازار جهانی کرده است. در حال حاضر، صفحه‌ای در ویکی‌پدیا درباره تعرفه‌های تجاری ترامپ ایجاد شده که با تغییرات و ویرایش‌های متعدد، بازتاب‌دهنده تحولات و پیامدهای اخیر این سیاست‌هاست.

منابع تایوانی از سردرگمی در خصوص سیاست‌های اقتصادی آمریکا و تعرفه‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند و بسیاری از شرکت‌ها فعلاً رویکرد «صبر و مشاهده» در پیش گرفته‌اند. برخی از تولیدکنندگان لپ‌تاپ و قطعات ظاهراً در حال رایزنی با بزرگ‌ترین مشتریان خود در آمریکا هستند تا طرحی موسوم به «تقسیم تعرفه» را برای کاهش اثرات مالی آن اجرایی کنند.

برخی دیگر از تولیدکنندگان، به‌ویژه در حوزه قطعات غیرفعال، اعلام کرده‌اند که همچنان طبق برنامه قبلی، محصولات خود را ارسال خواهند کرد. در همین حال، شرکت امنیتی چینی Qihoo 360  نیز اعلام کرده اگرچه ارسال محموله‌های جدید متوقف شده، اما شعبه آمریکایی این شرکت فعلاً ذخایر کافی دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا