تکنولوژی

مناقصات بازار سخت‌افزار به نام بخش خصوصی، به کام شبه دولتی‌ها

با توجه به نوع اقتصاد کشور، 95 درصد از فروش شرکت­ های سخت‌افزاری به طور مستقیم و غیرمستقیم وابسته به دولت است. از این رو نبود شفاف‌سازی در برگزاری مناقصات سازمان­ های دولتی، شرکت­ ها را به ورطه نابودی می­کشاند.

فناوران- عضو کمیسیون سخت‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌اي تهران با بیان مطلب فوق گفت: در حال حاضر بخش عمده‌اي از فروش شرکت­ های سخت‌افزاری به اجرای مناقصات دولتی وابسته است، لذا اجرای پروژه­ ها در سطح کشور تاثیر مثبتی بر بازار این شرکت‌ ها می­ گذارد.

***

شرکت­هایی که به هر نحوی برنده مناقصه شده‌اند اغلب هنگام دریافت مطالبات خود با مشکل روبه‌رو مي‌شوند. در بسیاری مواقع پیمانکاران ماه‌ ها و یا سال‌ ها به دنبال مطالبات خود هستند

***

فرزاد فروردین افزود: متاسفانه در سال­ های اخیر از یک سو از حجم پروژه­ ها کاسته شده است و از سوی دیگراگر پروژ های اجرایی شده، مناقصه آن به نفع برخی شرکت­ های وابسته به دولت بوده است.

وی با بیان این مطلب که بسیاری از سازمان‌ های دولتی تمام موازین قانون مناقصات و آیین‌نامه‌ های مربوط به آن را اجرا نمی­ کنند، گفت: براساس قانون مناقصات، باید تمام عالیت­ ها و پروژه­ های دولتی اعم از خرید و فروش کالا و خدمات با یک روش اصولی و شفاف انجام شود تا جای شبهه باقی نماند این در حالی است که بسیاری از سازمان­ های دولتی از طریق روابطی که دارند کالا های مورد نیاز خود را تامین مي‌کنند.

وی اضافه کرد: تمام سازمان­ های تابع دولت موظف به رعایت بند بند آیین نامه مناقصات هستند ولی متاسفانه به آن تن در نمی­ دهند. به طور مثال بعد از برگزاری مناقصه مشخص نمی شود که چه شرکتی برنده مناقصه بوده است در حالی که طبق قانون باید بلافاصله نام برنده مناقصه اعلام شود.

فروردین ادامه داد:منتشر نشدن اسامی برندگان مناقصات باعث ایجاد شبهات زیادی بین دست‌اندرکاران صنف IT مي‌شود.

وی افزود: به غیر از مشکلی که با نحوه برگزاری مناقصات در کشور مواجه هستیم ،اغلب مناقصات نیز به نفع کارفرما یعنی همان سازمان‌ های دولتی تمام مي‌شود.

مدیرعامل شرکت سامانه سبز رایان همچنین با ابراز نارضایتی از پرداخت مطالبات شرکت­ های کامپیوتری گفت:شرکت­هایی که به هر نحوی برنده مناقصه شده‌اند اغلب هنگام دریافت مطالبات خود با مشکل روبه‌رو مي‌شوند. در بسیاری مواقع پیمانکاران ماه‌ ها و یا سال‌ ها به دنبال مطالبات خود هستند.

وی افزود: حال اگر شرکتی دو قرارداد با سازمان­ های دولتی داشته باشد و نتواند مطالبات خود را دریافت کند در معرض و رشکستگی قرار مي‌گیرد.

از طرفی تحریم­ های سیاسی بازار سخت‌افزار را بیش از صنف­ های دیگر تحت تاثیر قرار می­ دهد زیرا شرکت­ های تولید کننده مادر بلافاصله با مطرح شدن بحث تحریم فروش کالا های خود را سخت‌تر می‌کنند.

عضو کمیسیون سخت‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌اي با تاکید بر اینکه باید فعالان صنف سخت‌افزار از سوی دولت حمایت شوند، گفت: باتوجه به مشکلاتی که گریبانگیر شرکت­ های سخت‌افزاری است از متولیان و مسوولان و زارت بازرگانی ،گمرکات کشور و و زارت صنایع انتظار حمایت داریم.

وی افزود: دولت هم از لحاظ سفارش کالا به شرکت‌ ها و هم در خصوص مقررات و ضوابطی که اعمال مي‌کند بر مبادلات تجاری شرکت‌ های سخت‌افزاری تاثیر مي‌گذارد. در تمام کشور های دنیا مرسوم است که هنگام شرایط بحرانی دولت تمهیداتی برای کاهش فشار به شرکت‌ ها اتخاذ کند. از آنجا که فعالان بازار سخت‌افزار شرایط سختی را سپری مي‌کنند انتظار می­رود دولت راهکاری برای رفع این مشکلات ارایه دهد.

فروردین با بیان این مطلب که با توجه به شرایط بحرانی درکشور، دولت ما نه تن ها حمایت نمی‌کند بلکه برای فعالیت شرکت­ ها مانع تراشی نیز می­ کند، گفت: اعمال مقررات دست و پا گیر و در واقع سیاست فعلی دولت عملا موانعی برای فعالیت سالم دست‌اندراران صنف سخت‌افزار ایجاد مي‌کند و در نتیجه منجر به تقویت قاچاق مي‌شود که به فعالان صنف ، مصرف کننده کالا و در نهایت به دولت ضربه مي‌زند.

وی ادامه داد:در حال حاضر سیستم بانکی کشور تسهیلاتی برای شرکت‌ های سخت‌افزاری ارایه نمی‌دهند از طرفی مقررات گمرکی و بحث بسیار ناکارآمد استاندارد، فشار تحریم‌ های سیاسی را دوچندان کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا