راهنمای خرید انواع پردازنده اینتل
آیا تا به حال خودتان برای خرید یا اسمبل کردن یک سیستم اقدام کردهاید؟ اگر خودتان برای خرید، ارتقا و یا اسمبل کردن کامپیوترتان دست به کار شده باشید، میدانید که پردازنده یکی از مهمترین قطعات کامپیوتر محسوب میشود و هنگام خرید آن باید به نکات مهمی توجه کرد. جالب است بدانید که انواع و مدلهای مختلفی از CPU در بازار موجود است که هر کدام از آنها ویژگیهای خاص خودشان را دارند.
این شما هستید که با توجه به نیاز خود، مدلی را انتخاب خواهید کرد که عملکردی عالی در سیستم شما داشته باشد. اینتل یکی از شرکتهایی است که محبوبیت زیادی در بین کاربران دارد. اگر قصد خرید پردازنده اینتل را دارید، با ما همراه باشید؛ فروشگاه اینترنتی بروزکالا در ادامه راهنمای خرید انواع پردازنده اینتل را به شما دوستان گرامی ارائه خواهد داد.
پردازندههای اینتل
احتمالاً شما هم سی پی یوهای اینتل را با سری Core i بشناسید: اما باید بدانید که این شرکت دارای پردازندههای دیگری نیز هست که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
پردازنده اینتل سری Core i
قطعات این سری به چهار نوع تقسیم میشوند که هر کدام از آنها هم از نظر قدرت و هم از نظر سرعت با یکدیگر تفاوت دارند. پس هنگام خرید پردازنده اینتل ابتدا باید بدانید که در بین این چهار نوع یعنی Core i۳ و Core i۵ و Core i۷ و Core i۹ کدام یک قدرتمندتر است. در حالت کلی سری Core i۳ شامل پردازندههای قدرتمندی نیست اما در سری Core i۹ قدرتمندترین قطعات مشاهده میشوند.
نکته بسیار مهمی که در مورد سی پی یو این سری وجود دارد این است که هر کدام از این انواع، ۱۳ نسل دارند. بدیهی است که هر چه نسل یک پردازنده جدیدتر باشد، عملکرد قطعه و سرعت آن بهتر خواهد بود. پس با این حساب میتوانیم بگوییم که نسل سیزدهم Core i۹ از نسلهای پیشین همین خانواده و از نسلهای پیشین Core i۷ و… عملکرد بهتری دارد.
پردازنده اینتل سری Celeron
قطعات این سری بسیار کم مصرف هستند و معمولاً در لپتاپهای اقتصادی از آنها استفاده خواهد شد. اگر سیستمی ساده دارید و فقط برای انجام امور روزمره از آن استفاده خواهید کرد، سی پی یوهای Celeron میتوانند برای شما مناسب باشند.
پردازندههای اینتل سری Pentium
سی پی یوهای این خانواده بسیار کم مصرف هستند. این قطعات در دو مدل سیلور و گلد تولید میشوند. محصولات Pentium از محصولات Celeron قدرتمندتر و سریعتر عمل میکنند و در نتیجه عملکرد بهتری خواهند داشت.
پردازندههای اینتل سری Xeon
هدف از طراحی سی پی یو این سری به کار بردن آنها در سرورها، دیتا سنترها و ورک استیشنها میباشد. بدیهی است که قدرتمندترین پردازندههای اینتل، محصولات سری Xeon با تعداد هسته بالا، حافظه کش و فرکانس بسیار عالی هستند.
نکات مهم در خرید پردازنده اینتل از بروزکالا
تا کنون با سریهای مختلف پردازنده اینتل آشنا شدیم. اما وقتی زمان انتخاب و خرید پردازنده میرسد، باید به جزئیات نیز توجه کنیم. در واقع مشخصات جزئی هر سیپییو نشان میدهد که قدرت پردازشی آن چگونه خواهد بود. ما با توجه به نوع استفادهای که از کامپیوتر داریم، CPU دستگاهمان را انتخاب خواهیم کرد. به عنوان مثال اگر سیستم شما گیمینگ است باید از پردازنده گیمینگ که بسیار پرقدرت و سریع است، استفاده نمایید. در ادامه مروری بر مشخصات مهم و کلیدی سی پی یو خواهیم داشت.
تعداد هستهها و رشتهها
هر پردازنده اینتل از چند هسته تشکیل شده است که همه این هستهها با هم روی یک تراشه قرار میگیرند و مشغول به فعالیت میشود اما نکته اینجا است که ممکن است هر کدام از این هستهها در یک زمان، وظیفه مخصوص خود را انجام دهند. این یعنی هر چقدر تعداد هستهها بیشتر باشد، تعداد فعالیتهای مالتی تسکینگ بیشتر خواهد بود.
تردها یا رشتههای پردازشی واحدهایی از این قطعه محسوب میشوند که عملیات پردازش در آنها به وسیله هستهها صورت خواهد گرفت. بعضی از سی پی یوها به صورت مجازی تعداد رشتهها را دو برابر میکنند و اینگونه توانایی پردازنده بیشتر خواهد شد. برخی از محصولات Intel Core i۹ دارای ۲۴ هسته و ۳۲ رشته هستند! این CPU با این تعداد هسته و رشته از پس انجام هر کاری بر خواهد آمد.
سرعت کلاک
سرعت کلاک در CPU با واحد گیگاهرتز اندازهگیری خواهد شد. این عدد به ما نشان میدهد که در یک بازه زمانی مشخص پردازنده توانایی انجام چه تعداد دستورهایی را خواهد داشت. بدیهی است که هر چقدر سرعت کلاک در یک سی پی یو بیشتر باشد، سرعت پردازش آن قطعه بیشتر خواهد بود. لازم به ذکر است که معمولاً این قطعات از سرعت کلاک پایه و سرعت کلاک بوست بهره میبرند. حالت Boost به ما نشان میدهد که حداکثر سرعت کلاک قطعه چقدر میباشد.
توان طراحی حرارتی
توان طراحی حرارتی که آن را با نام TDP نیز میشناسند با واحد وات اندازهگیری میشود. TDP نشان میدهد که میزان حرارت خروجی پیشبینی شده یک سیپییو در هنگام بارگذاری چقدر است. به عنوان مثال اگر توان حرارتی یک قطعه ۹۰ وات باشد، یعنی پیشبینی میشود که هنگام استفاده ۹۰ وات گرما تولید خواهد کرد. در واقع توان حرارتی به ما نشان میدهد که اوج گرمای تولید شده توسط تراشه چقدر است و بیشترین دمایی که تراشه در بالاترین عملکرد خود میرسد، چقدر خواهد بود.
حافظه کش، لیتوگرافی و… موارد دیگری هستند که باید هنگام خرید پردازنده به آنها توجه کنید. به فروشگاه اینترنتی بروزکالا مراجعه نمایید و از انواع Intel CPU دیدن کنید. کارشناسان بروزکالا همواره پاسخگوی سوالات شما دوستان گرامی هستند. برای برقراری تماس با فروشگاه اینترنتی بروزکالا به آدرس berozkala.com مراجعه فرمایید.