تکنولوژی

رم سرور چیست؟

در یک تعریف ساده می‌توان گفت، رم  (RAM) حافظه دسترسی تصادفی یک حافظه کوتاه مدت برای سرورها و انواع سیستم‌های کامپیوتری است. در واقع، رم داده‌های تمام برنامه‌ها و فرآیندهای در حال اجرا را به طور موقت بر روی سرور ذخیره می‌کند، به طوری که، پس از خاموش شدن سرور، تمام برنامه‌ها از رم پاک می‌شوند. به همین دلیل، برای ذخیره سازی طولانی مدت از درایوهای SATA و SSD استفاده می‌شود. با این وجود، فایده نصب رم بر روی سرور چیست؟ دسترسی CPU به داده مستقیما از هارد دیسک‌ها، بسیار کند است و رم باعث می‌شود CPU سریع‌تر به داده‌ها دسترسی داشته باشد و آن‌ها را پردازش کند. حتی سریع‌ترین ابزارهای ذخیره‌سازی، مانند NVMe، باز هم نسبت به RAM کندتر هستند.

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتر در این مورد کسب نمایید می‌توانید به صفحه ی رم سرور چیست مراجعه نمایید.

اهمیت رم برای سرور

همانطور که اشاره کردیم CPU مستقیما داده‌ها را از رم می‌خواند و این فرآیند سرعت پردازش را بالا می‌برد. از این رو، مقدار رم نشان می‌دهد چه میزان پردازش همزمان می‌تواند روی یک سرور اجرا شود، بدون اینکه سرور دچار افت عملکرد یا مشکل شود. رم بیشتر در سرور به معنای تحمل بار بیشتر و بالا بردن سرعت کلی و عملکرد وب سایت است.

زمانی که سرور رم کافی نداشته باشد، سیستم به سمت استفاده از حافظه مجازی یا Swap Memory می‌رود. حافظه مجازی از HDD یا SSD سیستم استفاده می‌کند و به همین دلیل بسیار کندتر از حافظه فیزیکی است. کمبود رم منجر به گلوگاه‌های عملکردی می‌شود و باعث کندی عملکرد، بی‌ثباتی یا حتی قطع شدن سرور و در نهایت، منجر به اجرای کندتر سایت یا برنامه‌ها می‌شود.

در صورتی که سرور با هر یک از این مشکلات مواجه شد باید نسبت به ارتقا رم خود اقدام کنید.

  • زمان بارگذاری وب سایت‌ها و برنامه‌ها کند شده است
  • سرور مکررا ریبوت می‌شود.
  • استفاده مکرر از Swap Memory توسط سیستم.

با این وجود، حافظه رم باید با توجه به ظرفیت سیستم تعریف شود و رم بیش از حد نیز توصیه نمی‌شود. با وجود رم‌هایی با ظرفیت بیشتر، سیستم ظرفیت استفاده از پتانسیل کامل خود را نخواهد داشت. اگر قرار است بودجه‌ای صرف رم اضافی و غیر ضروری شود، بهتر است صرف سایر اجزای سرور یا طرح‌های تجاری شود.

رم استاتیک و داینامیک چیست؟

اولین حافظه‌ها (DRAM) (Dynamic Random Access Memory) یا رم داینامیک نام داشتند که بعد از چندین سال SDRAM   (Synchronous Dynamic Random Access Memory) جایگزین آن‌ها شدند. حافظه‌های جدید SDRAM   با نرخ کلاک CPU هماهنگ بودند و سرعت پردازش را افزایش دادند. این تغییر که با فناوری DDR (Double Data Rate) همراه شد سرعت انتقال داده‌ها را بدون تغییر کلاک داخلی به میزان دو برابر سریع‌تر کرد.

هر سلول حافظه رم داینامیک از یک ترانزیستور و یک خازن تشکیل شده است و داده‌ها به شکل بار الکتریکی روی خازن ذخیره می‌شوند. ترانزیستور به عنوان کلیدی برای خواندن و تغییر حالت خازن عمل می‌کند. متاسفانه، خازن اطلاعات خود (شارژ)، را از دست می‌دهد بنابراین، DRAM باید به صورت دوره‌ای برای حفظ داده‌ها به‌روز رسانی شود.

رم استاتیک یا SRAM  نوعی حافظه با دسترسی تصادفی است که تا زمانی که سیستم به برق متصل است بیت‌های داده را در حافظه خود نگه می‌دارد. در واقع، رم استاتیک نیز مانند رم داینامیک یک حافظه فرار است. با این حال، SRAM گران‌تر است زیرا، از تعداد تراشه‌های بیشتر در آن استفاده می‌شود که هزینه ساخت آن را افزایش می‌دهد و همچنین، اندازه بزرگ‌تری نیز دارد. از این رو، معمولاً این رم‌ها برای حافظه اصلی سیستم استفاده نمی‌شود. این رم بیشتر برای حافظه کش سیستم مانند حافظه کش L۲ یا L۳ پردازنده استفاده می‌شود. اغلب افراد برای حافظه اصلی از DRAM استفاده می‌کنند زیرا از چگالی بیشتر با هزینه کمتر برای هر مگابایت  ارائه می‌دهد.

با این حال، بر خلاف DRAM، رم استاتیک از مدار flip-flop  برای ذخیره هر بیت داده استفاده می‌کند. flip-flop دو حالت پایدار دارد که به صورت ۱ یا ۰ خوانده می‌شوند. برای پشتیبانی از حالت‌های پایدار، مدار به چهار ترانزیستور برای ذخیره بیت و دو ترانزیستور برای کنترل دسترسی به سلول نیاز دارد. به همین دلیل، یک تراشه SRAM ظرفیت بسیار کمتری نسبت به یک تراشه DRAM با اندازه مشابه دارد.

رم سرور داینامیک

برخی موارد استفاده SRAM عبارتند از:

  • به عنوان بخشی از مبدل رم دیجیتال به آنالوگ (RAMDAC) روی کارت گرافیک یا ویدیویی است.
  • در یک درایو دیسک به عنوان حافظه کش است.
  • در دستگاه‌های جانبی مانند چاپگر یا نمایشگر LCD، روتر یا سوئیچ استفاده می‌شود.
  • در تلفن‌های همراه، پوشیدنی‌ها الکترونیکی و سایر لوازم الکترونیکی مصرفی استفاده می‌شود.
  • در محصولات پزشکی مانند سمعک وجود دارد.
  • در اسباب بازی‌ها، اتومبیل، تجهیزات صنعتی و دستگاه‌های اینترنت اشیا استفاده می‌شود.

برخلاف رم داینامیک که باید مداوم رفرش شود، رم استاتیک نیازی به رفرش ندارد و در نتیجه عملکرد بهتر و مصرف انرژی کمتری دارد. با این حال، SRAM نیز گرانتر از DRAM است و به فضای بسیار بیشتری نیاز دارد.

رم مناسب برای سرورهای g9

پیکربندی فعلی سرور نوع و سرعت DIMM پشتیبانی شده را تعیین می‌کند. بنابراین، توصیه می‌شود هنگام خرید رم جدید برای سرورهای g۹، ماژول‌های رم مشابه با رم اصلی سرور که در حال حاضر روی آن نصب است را خریداری کنید.

توصیه دیگر این است که به ارتقا سرور در آینده نیز فکر کنید و حداکثر مقدار رمی که سرور G۹ می‌تواند پشتیبانی کند را انتخاب کنید تا در زمان ارتقا مجدد از هدر دادن زمان و هزینه برای ماژول‌هایی که استفاده کنید، جلوگیری شود.

DL380 G۹و DL360 G۹ سرورهای پردازشگر دوگانه با ۱۲ اسلات DIMM در هر CPU هستند. چهار کانال حافظه در هر CPU وجود دارد که هر کانال سه اسلات DIMM را مدیریت می‌کند. HPE G۹ همراه با RDIMM ثبت شده استاندارد، از Load Reduced LRDIMM نیز پشتیبانی می‌کند. هر چند سرعت‌های مختلف را می‌توان استفاده کرد اما ماژول‌ها هماهنگ با کمترین سرعت نصب شده کار می‌کنند.

  • به طور کلی، سرور HPE ProLiant DL380 G۹ از رم‌های RDIMM و LRDIMM پشتیبانی می‌کند.
  •  تعداد کل اسلات‌های DIMM، برای سرور G۹.۲۴ عدد است.
  • این سرور از ماژول‌های حافظه داخلی دوگانه ۴.۸، ۱۶.۳۲، ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایتی DDR4 (DIMM) و همچنین، از ماژول‌های کاهش بار ۳۲.۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایتی (LRDIMM)  پشتیبانی می‌کند.
  • حداکثر مقدار رم برای سرور G۹.۳ ترابایت (۲۴.۱۲۸ گیگابایت) حافظه ثبت شده DIMM (RDIMM) است.
  • حداکثر مقدار رم برای حافظه کاهش بار (LRDIMM)  نیز ۳ ترابایت است.

برای ارتقا سرور DL360 G۹ نمی‌توانید DIMM  ۱۲۸گیگابایتی را با هر اندازه DIMM دیگری ترکیب کنید. در این مدل سرور g۹ به منظور استفاده از رم ۶۴ گیگابایتی DDR4 ECC ریجستر شده به بایوس به روز شده و پردازنده‌های V۴ اینتل نیاز است.

سرور ProLiant G۹ از رم ریجستر شده با ECC پشتیبانی می‌کند. این رم‌ها خطاهای رم را در محیط سرور شناسایی و تصحیح می‌کنند. ماژول‌های رم ریجستر شده یا رم بافر بین ماژول‌های DRAM و کنترل کننده حافظه سیستم قرار می‌گیرد. ECC Registered Memory بار الکتریکی کمتری را به کنترلر حافظه منتقل می‌کند و بدین ترتیب، آن را پایدارتر و قابل اطمینان‌تر می‌کند. سرور HPE ProLiant DL380 G۹ از رم بدون بافر با ECC پشتیبانی نمی‌کند.

سرور DL380 G۹ با قدرت پردازش واقعی و مدیریت حافظه عالی شرایط، حداکثر تا ۵/۱ ترابایت ارتقا می‌یابد.

سرورهای G۹ از سرعت‌های 2133MT/s، ۲۴۰۰ MT/s و ۲۶۶۶  MT/s با ظرفیت‌های مختلف پشتیبانی می‌کند.

یکی از بهترین رم‌ها برای ارتقا سرور  g۹ رم سرور 16gb 2133 می‌باشد. کیت این رم با ظرفیت‌های مختلف از ۴۸ گیگابایت (۳×۱۶ گیگیابایت) تا ۳۸۴ گیگابایت (۲۴.۱۶ گیگابایت) در دسترس هستند.

رم سرور 32gb 2133 نیز برای ارتقا سرورهای g۹ ایده‌آل هستند. کیت این رم‌ها با ظرفیت ۹۶ گیگابایت (۳.۳۲ گیگابایت) تا ۷۶۸ گیگابایت (۲۴ × ۳۲ گیگابایت) موجود هستند.

علاوه بر این دو رم، سرور g۹ از رم بزرگتر ۶۴ گیگابایتی با کیت‌های ۱۹۲ گیگابایت تا ۱۵۳۶ گیگابایت نیز پشتیبانی می‌کند.

قیمت رم سرور hp

لیست قیمت رم سرور hp

انواع رم hp توسط شرکت‌های مختلف تولید می‌شود. بسته به کیفیت ساخت، ظرفیت و سرعت مسلما، قیمت رم‌ها نیز متغییر است. یک رم ۱۶ گیگابایتی با سرعت ۲۱۳۳ مگاهرتز را می‌توان با قیمت حدود ۲ میلیون تومان و کمتر خریداری کرد. اما رم‌های بزرگتر تا بیش از ۵۰ میلیون تومان نیز ارزش دارند. برای پیدا کردن آخرین قیمت بازار می‌توانید به لیست قیمت رم سرور hp مراجعه کنید. ظرفیت یا میزان حافظه و سرعت را بررسی کنید و بهترین رم را خریداری کنید. شرکت دوبرکا همواره در این زمینه کنار شما خواهد بود تا بتوانید بهترین تجربه ی خرید اینترنتی را در زمینه سرور و تجهیزات شبکه داشته باشید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا