ارز دیجیتال

تضمین امنیت در تراکنش‌های مالی با ارز ریپل

این محتوا توسط تیم تحریریه آي‌تی‌ایران تهیه نشده و مسئولیت بررسی صحت گفته‌ها با مخاطب است.

در بازار ارزهای دیجیتال مانند هر بازار مالی دیگری امنیت یکی از مهم‌ترین پارامترها به حساب می‌آید. ارزهای دیجیتال همواره تحت حملات سایبری قرار می‌گیرند و برخی از اوقات سرمایه‌داران این زمینه بر این اساس دچار زیان‌هایی می‌شوند، اما همواره و به صورت پیوسته بازارها سعی داشته‌اند تا به نحوی و با استفاده از یک سری الگوریتم‌ها و ساختارها در برابر این حملات مقاومت کنند و دست هکرها را ببندند. یکی از شناخته شده‌ترین بسترها برای معامله ارزهای دیجیتال بستر بلاک چین است. اما به غیر از این مورد شاهد موارد دیگری مانند شبکه ریپل نیز هستیم.

در ادامه این نوشته با عنوان تضمین امنیت در تراکنش‌های مالی با ارز ریپل قصد داریم به صورت تخصصی در رابطه با نحوه تأمین امنیت این شبکه صحبت کنیم و اطلاعاتی کاربردی را در اختیار شما قرار دهیم.

انواع حمله در ارتباط با رمز ارزها

در این بخش لیستی از انواع حملات شناخته شده که در ارتباط با سرقت ارزهای دیجیتال وجود دارد را برای شما آماده کرده‌ایم و در ارتباط با هر کدام اطلاعاتی را به شما خواهیم داد، آشنایی با این موارد به شما کمک خواهد کرد تا بهتر بتوانید چگونگی حفظ امنیت معاملات را با استفاده از بستر ریپل درک کنید.

  • حملات دیداس

یکی از شایع‌ترین نوع حمله به بسترهای معامله رمز ارز نوع دیداس است. در این روش هکر یا مهاجم با استفاده از تعداد زیاد سیستم مجزا اقدام به وارد کردن ترافیک غیر بهینه و مخرب نسبت به یک سایت و یا شبکه مشخص می‌کند و این کار باعث می‌شود تا آن شبکه هدف نتواند تمامی این درخواست‌ها را پردازش کند و در نتیجه از دسترس خارج شود و یا به قول معروف آفلاین شود. یکی از پر سر و صداترین حملات دیداس به شبکه‌های معامله رمز ارز مرتبط به حمله به بیت کوین گلد است که منجر به از دسترس خارج شدن سایت این ارز دیجیتال شد.

  • حمله ۵۱ درصدی

در حمله ۵۱ درصدی هکرها با طی کردن فرایندی موفق می‌شوند که بیش از ۵۰ درصد هش ریت و یا همان توان محاسبات و پردازش معاملات را در دست بگیرند و این کار فرایند انجام معاملات را دچار اختلال کنند. این نوع حمله یکی از مخرب‌ترین حمله‌های مرتبط با دنیای رمز ارزها است و تبعات سنگینی را نیز به همراه دارد.

  • حمله sybil attack

در این حمله هکرها با ایجاد حساب‌های کاربردی زیادی اقدام به تصرف کردن بخش کلانی از سیستم معاملات می‌کنند و با این کار در فرایند انجام معاملات اختلال ایجاد می‌کنند. در روش sybil attack تقریباً شاهد همان روش هک ۵۱ درصدی هستیم.

  • حمله داستینگ

داست در دنیای رمز ارزها اشاره به مقدار بسیار ناچیزی از یک واحد رمز ارز دارد، این‌قدر ناچیز که حتی قابل معامله نیست و صرفاً آن را می‌توان تبدیل کرد. هکرها در این روش اقدام به انتشار داست می‌کنند و آن‌ها را به کیف پول یا همان دارایی‌های افراد مختلفی ارسال می‌کنند و هم‌زمان به بررسی آدرس کیف پول و تجزیه و تحلیل داده‌های آن می‌پردازند و در پایان سعی می‌کنند تا صاحب دارایی را با یکی از صفحات فیشینگ خود در تعامل قرار دهند و در نتیجه کیف پول او را سرقت کنند.

روش‌های بسیاری برای سرقت در دنیای رمز ارزها وجود دارد که در بالا برخی از آن‌ها را همراه با توضیح برای شما مورد بررسی قرار دادیم. در ادامه لیست نام تعداد دیگری از این حملات را برای شما قرار داده‌ایم.

  • حمله فینی
  • حمله دابل اسپند
  • حمله فیشینگ
  • و…

ریپل و ساختاری متفاوت برای امنیت

در شبکه ریپل از ساختار بلاک چین برای انجام معاملات استفاده نمی‌شود، بلکه از ساختاری مخصوص ریپل که صرفاً برای این شبکه طراحی شده است، استفاده می‌شود. این ساختار به گونه‌ای طراحی شده است که مجموعه‌ای از سیستم‌ها در یک مرکز قرار دارند تا معاملات انجام شده در این بستر را تأیید کنند. اگر معامله‌ای مورد تأیید این سیستم‌ها، حتی یکی از آن‌ها قرار نگیرد، آن معامله رد می‌شود.

برای درک بهتر این ساختار مثالی می‌زنیم. فرض کنید برای رأی آوردن یک طرح در جلسه هیئت مدیره نیاز به تأیید همه افراد باشد و حتی اگر یکی از آن‌ها مخالفت خود را اعلام کند، طرح رد می‌شود.

چنین ساختاری باعث افزایش امنیت در معاملات جاری در شبکه ریپل می‌شود. معامله گران می‌توانند با استفاده از چارت ریپل و بررسی قیمت لحظه‌ای ریپل (https://sarrafex.com/price/xrp) در بستری امن اقدام به خرید و فروش این رمز ارز کنند و به دریافت سود بپردازند.

الگوریتم RPCA شبکه ریپل و ارتباط آن با امنیت

الگوریتم RPCA یا همان الگوریتم اجماع پروتکل ریپل همان ساختاری را ایجاد می‌کند که در بخش قبل در مورد آن صحبت کردیم. این ساز و کار به طور خاص برای شبکه ریپل طراحی شده است و در بستری دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

در واقع واژه اجماع اشاره دارد به سیستم‌هایی که به صورت متمرکز به بررسی و تأیید معاملات می‌پردازند و همگی با هم یک اجماعی را تشکیل داده‌اند. این الگوریتم ساختار اصلی پروتکل معاملاتی شبکه ریپل را ترتیب می‌دهد.

ریپل و ساختاری متفاوت برای امنیت
ریپل و ساختاری متفاوت برای امنیت

اهمیت امنیت در ارزش‌گذاری بازار

امنیت یکی از ضروری‌ترین پایه‌های هر بازار مالی است. در واقع در صورت عدم وجود امنیت در یک بازار که کالای ارزشمند در آن خرید و فروش می‌شود، مردم و مؤسسات مالی آن را ترک خواهند کرد، از این رو مؤسسان و بنیان‌گذاران ریپل با درک درست این موضوع اقدام به طراحی ساختاری کرده‌اند تا نهایت امنیت را برای این شبکه به وجود آورند و کاربران بتوانند با استفاده از داده‌های چارت ریپل و آنالیز قیمت لحظه‌ای ریپل اقدام به خرید و فروش این رمز ارز کنند.

البته چنین موردی صرفاً برای ریپل نیست و هر توکنی که در بازار ارزهای دیجیتال مورد معامله قرار می‌گیرد بر اساس یک سیستم رمزنگاری مانند بلاک چین به فروش می‌رسد.

خلاصه مطلب

در این نوشته با عنوان تضمین امنیت در تراکنش‌های مالی با ارز ریپل همراه شما بودیم تا به بررسی مباحث امنیتی بازار ارزهای دیجیتال و به طور ویژه رمز ارز ریپل بپردازیم. همان‌طور که مطالعه کردید در شبکه مبتنی بر ریپل شاهد یک ساختار امنیتی متمایز نسبت به بلاک چین هستیم که معاملات با استفاده از طیف گسترده‌ای از سیستم‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد و در پایان تأیید می‌شود و اگر تأیید نشود، معامله صورت نخواهد گرفت.

در واقع شبکه ریپل مبتنی بر الگوریتم RPCA اقدام به رصد و تأیید معاملات خود می‌کند. امیدواریم مطالب بیان شده برای شما مفید واقع شده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا