تکنولوژی

یک اظهارنرعجیب

نام نویسنده: مجتبی محمودی

آنچه که از خصوصي‌سازي معظم شرکت مخابرات پيش چشم همگان قرار گرفت پروانه‌اي بود که عملا با نيم نگاهي الکن بر پروانه اپراتور دوم نگاشته شده بود به همت و کارداني رگولاتور، مرکز تحقيقات و يک مشاور داخلي و آنچه هنوز تکليفش براي ناظران و کارشناسان اين حوزه و کلا عموم مردم، ناروشن و غيرشفاف است ودايع مشترکان، دارايي‌هاي منقول و غير منقولي و … مواردي از اين دست است که معلوم نيست کي و چگونه شفاف‌سازي خواهد شد.

چرا ذکر اين موارد در اينجا حايز اهميت است؟ به اين دليل که اخيرا گروهي که به دنبال اصلاح يا رفع چالش‌هاي خصوصي‌سازي شرکت مخابرات هستند با طرح اين مضوع که مي‌توان در همين شرايط که انتقاد‌هاي جدي به غير خصوصي بودن مالکان شرکت مخابرات ايران وارد است (در گزارش صفحه 6 اين موضوع ريشه‌يابي شده است) با اصلاحات و تدابير جديدي چالش‌ها را کم‌تر و از انحصار مطلق اين غول مخابراتي جلوگيري کرد؛ پيشنهادي که اين گروه به برخی از اعضای شوراي رقابت مطرح کرده‌اند مبتني براين ايده است که با گرفتن مالکيت شبکه کابل مسي از شرکت مخابرات عملا بخش خصوصي که بايد با استفاده از امکانات اين شبکه ارايه سرويس کند از انحصار رقيب غول پيکر خود رها مي‌شود تا بتواند نسبتا در شرايط متعادل‌تري فعاليت کند. اگرچه اين گروه به گمان خود با اين ايده حداقلي در صدد بوده و هستند چالش‌ها را کم‌تر کنند اما به شکل عجيبي با اين پاسخ مواجه شده‌اند:” شبکه مسي در اختيار شرکت مخابرات نيست و اين بخش واگذار نشده است .”پاسخ نماينده شرکت مخابرات ايران به ارايه‌دهندگان طرح اصلاح خصوصي‌سازي دو گمانه را در ذهن قوت مي‌بخشد:

گمان اول اين است که هنوز شبکه مسي به شرکت مخابرات ايران واگذار نشده است. اگر اين گمانه همان‌گونه که نماينده مالک در شوراي رقابت مدعي شده درست باشد قاعدتا در همين گام اول بايد اعلام شود متولي شبکه سيم مسي کيست؟ و همچنين صورت آنچه که به شرکت مخابرات واگذار شده نيز در اختيار همگان قرار گيرد تا در آينده از اين‌گونه ابهام آفريني‌ها جلوگيري شود.

اما گمانه دوم اين است که اين ادعا از اساس نادرست است، اگر اين‌گونه باشد بايد گفت پرونده خصوصي‌سازي مخابرات هيچ‌گاه گشوده نخواهد شد چراکه منتقدان پيش از آن که بخواهند يا بتوانند اصلاحي در اين موضوع به‌وجود آورند بايد تلاش کنند تا اطلاعات پنهان شده را کشف کنند.کشف اين اطلاعات در شرايط فعلي که دانسته‌هاي ما از خصوصي‌سازي در حد صفر است خود عمر نوح مي‌خواهد.

منبع : عصر ارتباط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا