تکنولوژی

پایان بزرگترین نمایشگاه محصولات دیجیتالی در لاس‌وگاس

نام نویسنده: ندا لهردي

بالاخره سال ميلادي هم نو شد تا بهانه‌اي باشد براي آن‌هايي كه نوآوري دغدغه روزگارشان است. درست به همين دليل هم هست كه هر سال با شروع سال ميلادي جديد بزرگ‌ترين رويداد نوآوري و تكنولوژي كليد مي‌خورد تا بزرگان اين عرصه را به پايتخت سرگرمي جهان بكشاند تا به اين ترتيب لاس‌وگاس سال جديدش را با حضور جديدترين فناوري‌ها و نوآوري‌ها آغاز كند.

نمايشگاه لوازم مصرفي الكترونيك يا CES امسال در هفته دوم سال 2010 و از روز 7 تا 10 ژانويه در مركز كنفرانس شهر لاس‌وگاس برگزار شد. اي نمايشگاه درست در زماني برگزار شد كه بسياري از كارشناسان معتقدند زمان آغاز بهبود اوضاع اقتصادي در بازار تكنولوژي جهان است. شايد به همين علت هم نمايشگاه امسال رونق بيشتري نسبت به سال‌هاي گذشته داشته و توانست بازديدكنندگان بيشتري را هم جذب كند. بر اساس آمارهاي منتشر شده از طرف بنياد لوازم مصرفي الكترونيك (CEA) كه مسوول برگزاري اين نمايشگاه سالانه است، در نهايت 143 هزار و 695 نفر بازديد‌كننده از
از 140 كشور جهان براي حضور و بازديد از اين نمايشگاه به لاس‌وگاس آمدند.

اين آمار نشان مي‌دهند كه در نمايشگاه امسال بيش از 2500 شركت‌كننده بيش از 20 هزار محصول جديدشان را ب نمايش گذاشتند. از اين ميان اما گويا 330 شركت‌كننده هم براي اولين بار در اين نمايشگاه شركت مي‌كردند. «گري شاپيرو»، رييس و مديرعامل بنياد لوازم مصرفي الكترونيك در اين مورد مي‌گويد: «من انتظار داشتم امسال هم مانند سال گذشته به خاطر بحران اقتصادي تعداد بازديدكنندگان كاهش پيدا كند. اين در حالي است كه در نمايشگاه سال 2009 تعداد تنها 92 هزار نفر بود. البته جالب است كه تعداد شركت‌كنندگان نمايشگاه امسال نسبت به سال گذشته تا 200 شركت كمتر بوده است. با اين حال اما حضور 330 شركت‌كننده جديد نشان مي‌دهد كه همچنان مي‌توانيم به بهبود و رشد صنعت تكنولوژي در جهان اميدوار باشيم. به اين ترتيب با وجود ركورد در تعداد شركت‌كنندگان جديد، تعداد محصولات جديد معرفي شده، تعداد كارگاه‌هاي تخصصي و حضور بزرگان اين عرصه، مي‌توانم بگويم نمايشگاه بين‌المللي CES 2010 بهترين نمايشگاه در تمام اين سال‌ها بوده است».

نمايشگاه CES كه براي اولين بار در سال 1967 در شهر نيويورك برگزار شد، اين روزها به بزرگ‌ترين رويداد سالانه تكنولوژي تبديل شده تا جايي كه به گفته بسياري از فعالان اين عرصه، اين نمايشگاه مركزي براي تجارت تكنولوژي است.

در واقع به همين دليل هم در حاشيه نمايشگاه امسال 20 كارگاه تخصصي به نام TechZone درباره محصولات جديد برگزار شد.

بزرگان در افتتاحي
مراسم افتتاحيه نمايشگاه امسال هم با سخنراني بزرگاني مانند مديرعامل شركت‌هاي Microsoft، Intel Nokia و Qualcomm برگزار شد تا مورد توجه بسياري از بازديدكنندگان قرار بگيرد.
«استيو بالمر»، مديرعامل غول نر‌م‌افزاري دنيا Microsoft در سخنراني خود براي اين مراسم به اهميت تغيير نمايشگرها در تلويزيون‌ها و كامپيوترهاي شخصي، فرآيند Cloud Computing در پلت‌فرم‌هاي مختلف و تغييرات مربوط به واسط كاربري اشاره كرد. او در ادامه با همكاري همكاران ديگرش در شركت Microsoft، به معرفي كامل ويندوز 7 و نرم‌افزارهاي مرتبط با آن پرداخت. او همچنين گفت: «صرفنظر از مشكلات اقتصادي در سال ميلادي گذشته، صنعت تكنولوژي همچنان به روند تمركز، سرمايه‌گذاري و تلاش مداوم براي آوردن تكنولوژي‌هاي جديد به بازارهاي مصرفي ادامه مي‌دهد». بالمر از طرفي با اشاره به ويندوز 7 و ZuneHD به عنوان دو محصول برتر و موفق شركتش، آن‌ها را نمونه‌اي از ايده‌هاي رشد كرده و وارد شده به بازارهاي مصرفي ناميد.

«پاول اوتليني»، مديرعامل شركت Intel هم يكي ديگر از سخنرانان بزرگ مراسم افتتاحيه نمايشگاه امسال بود كه عصر جديد تكنولوژي را دوران جديد و در واقع دوره سوم پردازش از طريق كامپيوترهاي شخصي ناميد. او در اين مورد گفت: «من معتقدم كه ما حالا در نقطه اوج دوران كاربري كامپيوترهاي شخصي هستيم. اين روزه دوران دستگاه‌هاي شخصي است كه مي‌توانند زندگي هر كدام از ما را به گونه‌اي تغيير بدهند. ما دستگاه‌هاي شخصي را مي‌خواهيم كه در هر جايي كار بكنند و با سليقه ما شخصي سازي بشوند. در حقيقت ما مي‌خواهيم كامپيوترهايمان كاملا شخصي بشوند». او در ادامه با معرفي پردازنده‌هاي جديد شركتش گفت: «Intel حالا تكنولوژي‌هاي جديدي مانند پردازنده‌ها و استانداردهاي بي‌سيم و سيمي مختلف را معرفي كرده‌ايم كه مي‌تواند به همه كاربران براي تغيير كاربري خودشان و شخصي سازي كامپيوترهايشان كمك كند».

مديرعامل بزرگ‌ترين توليد‌كننده گوشي‌هاي موبايل در جهان هم سخنران بعدي مراسم افتتاحيه بود. «اولي پكا كالاسويو»، مديرعامل شركت Nokia درباره فرصت‌هاي جديد در ارتباطات موبايلي براي تجارت و اقتصاد اشاره كرد و گفت: «ارتباطات موبايل نقش بزرگي در نزديك‌تر شدن به استانداردهاي زندگي مدرن ايفا مي‌كنند. موبايل‌هاي هوشمند تنها يكي از اين استانداردها هستند كه اين روزها در ميان مردم سرتاسر دنيا هم به محبوبيت خوبي دست پيدا كرده‌اند. در واقع اين روزها براي بسياري از افراد موبايل‌ها تنها ابزار دسترسي به اينترنت محسوب مي‌شوند و نه كامپيوترهاي شخصي».

اتفاقات مهم
نمايشگاه CES معمولا هر سال مهم‌ترين محصولات، اتفاقات و رويدادهاي صنعت تكنولوژي را در خودش دارد. امسال هم طبق روال هر سال، اين نمايشگاه پر از اتفاقاتي بود كه هر كدام مي‌توانند تحولي بزرگ را در عرصه تكنولوژي به وجود بياورند.

يكي از مهم‌ترين اين اتفاقات معرفي گوشي جديد Google به نام
Nexus One بود. اين گوشي موبايل هوشمند كه مانند گوشي قبلي اين شركت، توسط شركت HTC توليد شده است مبتني بر سيستم عامل Android شركت Google بوده و قرار است به زودي با قيمت 529 دلار به بازار عرضه شود. اين گوشي ويژگي‌هايي مانند نمايشگر AMOLED با اندازه 7/3 اينچي، پردازنده قوي شركت Qualcomm و امكانات ارتباطي مدرن مانند wi-fi و بلوتوث را در اختيار كاربرانش قرار مي‌دهد.

Microsoft هم علاوه بر ويندوز7، محول جديد ديگري به نام پروژه ناتال را در اين نمايشگاه معرفي كرد. اين محصول در واقع يك سيستم تشخيص چهره و صدا است كه امكان بازي با كنسول Xbox360 را بدون نياز به جوي استيك به كاربرانش مي‌دهد.

شركت بزرگ Dell هم در نمايشگاه CES امسال علاوه بر نسل جديد لپ‌تاپ‌هاي Studio و Inspiron كه مجهز به جديدترين پردازنده‌هاي شركت Intel هستند، موبايل هوشمند، يك لپ‌تاپ جديد براي بازي‌هاي كامپيوتري و نمونه اوليه كامپيوتر تبلت خود را براي اولين بار معرفي كرد.
لپ‌تاپ بازي اين شركت با نام Alienware M11x در دو نسخه 15 و 11 اينچي طراحي و توليد شده است. كامپيوتر تبلت آن، اما با نمايشگر 5 اينچي مي‌تواند امان دسترسي به كاربري‌هاي مختلف وب را به كاربرانش بدهد. اين شركت همچنين موبايل هوشمند جديدش را هم با نام Mini3 را كه مبتني بر سيستم عامل Androidاست، با همكاري شركت AT&T در اين نمايشگاه معرفي كرد.
بازار كامپيوترهاي تبلت گويا در اين نمايشگاه حسابي داغ بوده است، چون شركت‌هاي مختلفي بعد از خبر معرفي تبلت شركت بزرگ Apple محصولات مشابهشان را در اين نمايشگاه معرفي كردند. شركت‌هاي HP و Microsoft هم در دسته اين شركت‌ها قرار دارند كه كامپيوترهاي تبلت خودشان را كه مبتني بر ويندوز 7 بودند، معرفي كردند. اين تبلت‌ها قرار است در نيمه اول سال 2010 به بازار عرضه شوند.

Sony هم در اين ميان سعي رد با معرفي ميني لپ‌تاپ سازگار با محيط‌زيست خود از اين عرصه رقابتي عقب نماند. اين محصول جديد از سري ميني لپ‌تاپ‌هاي Vaio W است كه 20 درصد آن را مواد پلاستيكي بازيافت شده از CDها تشكيل داده‌اند. اين ميني‌لپ‌تاپ نمايشگر 1/10 اينچي داشته و ظرفيت هارد ديسك آن به 250 گيگابايت مي‌رسد. اين شركت اعلام كرده است كه اين محصول جديدش را از روز هفتم ژانويه به صورت آنلاين و با قيمت 450 دلار به بازار عرضه كرده است.
علاوه بر اين محصولات، اعلام همكاري مستقل شركت Panasonic با Skype هم يكي ديگر از رويدادهاي مهم نمايشگاه CES امسال بوده است.

بر اساس اين همكاري Panasonic امكان ويدئو كنفرانس و اجرا برنامه‌هاي سه‌بعدي را به تلويزيون‌هاي HD سري Viera خودش اضافه مي‌كند. به اين ترتيب كاربران اين تلويزيون‌ها مي‌توانند با كاربران ديگر Skype از طريق صدا و تصوير ارتباط برقرار بكنند. آن‌ها همچنين مي‌توانند از تمام امكانات تلفن اينترنتي با 24 مشترك ديگر Skype هم بهره‌مند بشوند.

اين رويداد در حالي اتفاق افتاد كه نمايشگاه امسال زماني براي معرفي نسل جديد تلويزيون‌ها يعني تلويزيون‌هاي سه‌بعدي بوده است. به اين ترتيب نمايشگاه CES 2010 هم به كار خودش پايان داد تا صنعت تكنولوژي يك سال ديگر را براي جديدترين رويداد‌هاي اين عرصه در نمايشگاه بعدي به انتظار بنشيند.

منبع : دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا