تکنولوژی

تلویزیون در نمایشگرهای «ال سی دی»

نام نویسنده: جواد زارعی

کم نیستند دوستانی که علقه مند به رویت کانال های تلویزیونی روی نمایشگرهای ال سی دی کامپیوتر خود هستند و برخی از آنها نمی دانند چگونه باید این امکان را فراهم کنند. همچنین دیگرانی هم هستند که می خواهند تلویزیون ال سی دی خود را به کامپیوتر متصل کرده و استفاده ای دوگانه از آن دستگاه داشته باشند. این نوبت را بدین موضوع اختصاص داده ام.

تلویزیون ال سی دی و کامپیوترها
برای اتصال درست و درمون تلویزیون ال سی دی یا پلاسما به کامپیوتر و استفاده از آن به عنوان نمایشگر چند راه ساده وجود دارد. چنانچه دستگاه تلویزیون شما همانند نمایشگرهای آنالوگ یک ورودی 15 پینی
Sub -Dداشته باشد، مشکل مرتفع شده ست، کافی است یک سر کابل واسط را به خروجی تصویری (کارت گرافیکی) مادربورد و سر دیگر را به ورودی 15 پینی آبی رنگ Sub- Dوصل کرده و لذت ببرید. یادآور می شوم برخی مدل ها شامل ورودی دیجیتال DVI هستند که همان کار رابط آنالوگSub- Dرا به شکلی دقیق تر انجام می دهد. اما اگر مادربورد کامپیوتر شما و نیز تکنولوژی تلویزیون شما از انواع جدید باشند، حتم دارم رابط اصیل HDMI بر روی دستگاه های فوق الذکر پیدا خواهد شد. از رابط HDMI برای انتقال صدا و تصویر استفاده می شود که بسیاری از مادربوردهای کنونی آن را به صورت پیش فرض ارائه می کنند. در بازار کنونی کمتر تلویزیونی پیدا می شود که رابط HDMI نداشته باشد. این را هم بگویم که نسخه1/3 HDMI برای استفاده ارجحیت دارد چرا که محدودیت کمتری در درازای کابل ارتباطی با دستگاه کامپیوتر پایداری بهتری در تبادل داده ها داشته و تاخیر آن هم در تبادل داده ها بسیار ناچیز است. این را هم بگویم که رابط دیگری به نام Display Port وجود دارد که همین کار HDMI را انجام می دهد اما رواج کمتری دارد.

مشاهده تلویزیون با کامپیوتر
دو طریق عملی برای این کار پیشنهاد می شود. اول؛ خرید نمایشگری که در بطن خود تیونر تلویزیون داشته باشد. در حال حاضر مدل های متنوعی با این قابلیت در بازار توزیع شده اند که قیمت مناسبی هم دارند. سابق بر این مدل های تیونردار در اندازه های 17 و 19 اینچی عرضه می شدند اما در بازار کنونی اغلب مدل هایی که شامل تیونر تصویری هستند در اندازه های 20 اینچی به بالا طراحی شده و قیمت آنها از حدود 270 هزار تومان آغاز می شود. برخی مدل ها شامل دو تیونر هستند که کیفیت خروجی تصویر را بالاتر می برند.

طریق دوم مشاهده کانال های تلویزیونی بر نمایشگر کامپیوتر، استفاده از کارت های مبدل (Capture Card) تیونردار است. دو سه هفته پیش درباره قیمت و انواع مدل های آن صحبت کردم و گفتم ارزان ترین آنها حداقل سی هزار تومان قیمت دارد. استفاده از کارت ها دو مزیت غیرقابل اغماض دارد. اول اینکه وابسته به تکنولوژی نمایشگر نبوده و روی هر نمایشگر اعم از CRT یا ال سی دی قابل استفاده هستند. و دوم اینکه امکان ضبط برنامه های تلویزیونی به مدد نرم افزارهای متعددی که همراه با قطعه ارائه می شود، مهیاست. بسیار دیده می شود در مدل های ارزان قیمت صدا و تصویر با هم هماهنگ نیستند از این رو استفاده از مدل هایی که حداقل 50 هزار تومان قیمت دارند را توصیه می کنم. بسیاری از این مدل ها ورودی آنتن هم دارند که برکیفیت تصویر آنها خواهد افزود. همین.

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا