تکنولوژی

زنگ‌ها براي قورباغه‌ها به صدا در مي‌آيد

نام نویسنده: شاهرخ انوشيروانی *

اخيرا مشکلات صنف IT به نحو محسوسي افزايش يافته و رکود و کاهش فروش نه تنها در بازار سخت افزار بلکه در عرضه محصولات نرم‌افزاري نيز، خودنمايي مي‌کند.

يکي از مثال‌هاي بارز اين نوع گرفتاري، وضعيت وخيم کنسرسيوم ثناراي است‌؛ شرکتي قديمي که سال‌ها قبل، با اراده مستقيم و حمايت و سازماندهي شوراي عالي انفورماتيک و با حضور شاخص‌ترين و معتبرترين شرکت‌هاي نرم‌افزاري با هدف ملي توسعه صادرات نرم افزار ايجاد شد و با حمايت‌هاي مستقيم دولتي و به طور اخص، وزارت صنايع، موفق شد بارها با برپايي غرفه‌اي آبرومند در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي چون سبيت و جيتکس، براي صنف IT و صنعتگران ايراني در خارج از کشور، کسب اعتبار کند. اما تغيير سياست‌ها باعث شد تا کليه حمايت‌هاي دولتي از اين کنسرسيوم معتبر، قطع شود و حتي طلب‌هاي قبلي اين شركت هم، پرداخت نشده تا جايي که فروش دفتر مرکزي براي پرداخت بدهي‌هاي انباشته ثناراي در دستور کا قرار گرفته است.

اين فقط و فقط يک مثال ساده از مجموعه مشکلاتي است که وارد کنندگان، توليد‌کنندگان و فروشندگان نرم‌افزار و سخت افزار را احاطه کرده و بخش‌هاي مختلف صنف با توجه به سياست گذاري‌هاي دولت، درگير مشکلات فراواني چون رکود و کاهش فروش، ماليات بر ارزش افزوده، استاندارد اجباري کالا، افزايش تعرفه‌هاي گمرکي و بسياري از مسايل ديگر هستند.

از سويي تدريجي بودن ظهور اين مخاطرات، وضعيت خطرناکي را باعث مي‌شود؛ چون در وهله اول، شدت فشار و وخامت اوضاع، احساس نمي‌شود.

اين وضعيت، شباهت زيادي به رفتار جالبي در قورباغه‌ها دارد. قورباغه، موجودي خونسرد اس يعني دماي بدن ثابتي ندارد و دماي بدنش با دماي محيط اطراف، تغيير مي‌کند و يکسان مي‌شود.

به همين دليل اگر قورباغه را در ظرف پر آبي روي شعله آتش ملايمي قرار دهيد آب کم کم، گرم مي‌شود و قورباغه هم، با آب گرم مي‌شود و بدون احساس گرما، چنان بي‌خيال به شنا در آب در حال گرم شدن ادامه مي‌دهد تا آنکه به طور کامل، پخته شود. اما اگر همين قورباغه را به طور ناگهاني در ظرف آب داغ، بيندازيد حيوان متوجه گرما و تغيير حرارت شده و به سرعت از ظرف به بيرون مي‌جهد.

وضعيت شرکت‌هاي کامپيوتري هم، به طور تدريجي تغيير مي‌کند و مشکلات اقتصادي، کم کم حادث مي‌شود. بنابراين ضرورت دارد براي ادامه بقا، با درک شرايط و برنامه‌ريزي براي اتفاقات آينده، با کاهش هزينه‌هاي قابل تعديل و افزايش راندمان و بازده کاري و همچنين تعامل با مسوولان دولتي در جهت کسب حمايت‌هاي ضروري و منطقي، هر چه سريع‌تر خود را براي وقايع جديد، آماده کنند و با اخذ تصميمات جمعي و درون صنفي، تبعات منفي را تا حد ممکن، کاهش دهند تا در چنبره مشکلات مختلف، غافلگير نشوند.

جلب توجه دولت به تخصيص بودجه کافي در سال آينده جهت به‌كارگيري و خريد محصولات فناوري اطلاعات براي استفاده در بخش دولتي هم مي‌تواند از الويت‌هاي نخست باشد.

يکي از مواردي که مي‌تواند صداي صنف را بهتر و مشخ‌تر منتقل کند، قرار گرفتن کليه اعضا در يک موضع جمعي واحد چون سازمان نظام صنفي رايانه‌اي کشور است چه در غير اين صورت، ده‌ها صداي مختلف، تنها هياهويي ايجاد مي‌کند که نه تنها مفهوم و معنايي ندارد بلکه در بسياري از موارد، در تضاد و تناقض با هم بوده و باعث بي اثر شدن تلاش‌ها مي‌شود.

*مسوول کارگروه رسانه‌هاي کميسيون فرهنگي سازمان نظام

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا