شبکه‌های اجتماعی

بازجویی از مدیرعامل تلگرام در پاریس

پاول دوروف مدیرعامل و موسس تلگرام، برای نخستین بار از زمان دستگیری در فرانسه، در برابر یک قاضی در پاریس حاضر شد و در راستای تحقیقات از نقش این پلتفرم در تسهیل فعالیت‌های مجرمانه، مورد بازجویی قرار گرفت.

دوروف به همراه دیوید اولیویه کامینسکی و کریستوف اینگرن، وکلای خود، حدود ساعت ۱۰ صبح (به وقت محلی) وارد دادگاه پاریس شد. او به خبرنگاران گفت به سیستم قضایی فرانسه اعتماد دارد اما هیچ اظهارنظر دیگری درباره روال قانونی، انجام نداد.

بنیانگذار تلگرام در ماه اوت، در فرودگاه لو بورژه پاریس دستگیر شد و به مدت چهار روز در بازداشت بود و سپس به جرایم مرتبط با جرایم سازمان یافته، متهم شد. دادستان‌های فرانسوی ادعا کردند دوروف در اجرای اقدامات کافی برای جلوگیری از فعالیت‌های مجرمانه و انتشار غیرقانونی محتوا در تلگرام، کوتاهی کرده است

پس از آزادی دوروف، مقامات فرانسوی، نظارت قضایی شدیدی از جمله وثیقه پنج میلیون یورویی، چک‌های هفته‌ای دو بار در مرکز پلیس و محدودیت‌هایی برای خروج از فرانسه اعمال کردند.

کامینسکی، یکی از وکلای دوروف اظهار کرد: این ادعا که دوروف در جنایات مرتکب شده از طریق تلگرام دست داشته، کاملا پوچ است. وی در بیانیه‌ای در ماه اوت گفته بود تلگرام از هر نظر، منطبق با قوانین اروپایی در مورد فناوری دیجیتال عمل می‌کند.

تاثیر پرونده کیفری

یک منبع نزدیک به تحقیقات، به خبرگزاری فرانس پرس گفت: این اقدام قانونی باعث افزایش همکاری تلگرام با درخواست‌های قضایی در فرانسه و کشورهای دیگر شده است.

پس از دستگیری دوروف در فرانسه، تلگرام اعلام کرد در راستای تلاش گسترده برای مهار فعالیت‌های غیرقانونی، اشتراک گذاری داده‌های کاربران را با مقامات آغاز خواهد کرد. این تصمیم به دلیل به شهرت این پلتفرم به تعهد برای حفظ حریم خصوصی و پیام‌های رمزگذاری شده، بحث‌های فراوانی را برانگیخت.

دوروف در اولین اظهارات خود پس از دستگیری گفت: در واقع، تلگرام از سال ۲۰۱۸، آدرس‌های آی پی و شماره تلفن را برای تحقیقات جنایی، در اختیار مقامات قرار داده است. وی تاکید کرد سیاست به‌روز شده، تغییرات عمده‌ای ایجاد نکرده است.

این میلیاردر ۴۰ ساله که تابعیت فرانسوی، روسی و اماراتی دارد، به قضیه دستگیری خود اشاره کرد و گفت از اینکه بابت محتوای منتشر شده توسط کاربران مقصر شده، شگفت زده شده است. او رویکرد فرانسوی‌ها را نادرست توصیف کرد. با این حال، دوروف اذعان کرد رشد سریع تلگرام، سوء استفاده از این پلتفرم را برای مجرمان آسان‌تر کرده است.

بر اساس گزارش کریپتو بریفینگ، ارز دیجیتالی تون‌کوین که ارتباط نزدیکی با تلگرام و دوروف دارد، مدت کوتاهی پس از دستگیری دوروف، ۳۰ درصد ریزش کرد اما از آن زمان، بهبود یافته و نزدیک به هفت دلار معامله می‌شود.

منبع
ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا