اهداف و چشماندازهای هیئتمدیره جدید انجمن فینتک تشریح شد
از تعامل بیشتر با رگولاتوری تا ارتباط بیشتر با رسانهها و دریافت مجوز اینماد.
اولین نشست خبری هیئت مدیره جدید انجمن فینتک با حضور اعضا و کمیسیونهای مرتبط در حضور حضور اهالی رسانه برگزار شد و اعضای این مجموعه به تبیین تاریخچه٬ اهداف و چالشهای این انجمن پرداختند.
در جریان این نشست مهدی فاطمیان رئیس هیات مدیره انجمن فینتک در خصوص تشکیل این انجمن گفت: سال ۹۵ به خاطر مشکلات پرداخت گروهی٬ پرداختیارها به صورت غیررسمی فضایی را تشکیل دادند که در ادامه به بنیان اصلی انجمن فینتک تبدیل شد و پیگیریهای همان گروه منجر شد که امروز سند پرداخت یاری را در بانک مرکزی داشته باشیم.
فاطمیان افزود: سال ۹۵ میلاد جهاندار عهدهدار این انجمن بود و صرفا انجمن فقط یک دبیر داشت. در ادامه و در سال ۹۹ این انجمن با حدود ۲۰ عضو و به ریاست مهدی شریعتمدار کار خود را زیر نظر وزارت کار آغاز کرد. دی ماه سال ۱۴۰۱ نیز انتخابات مجمع با ۵۰ عضو برگزار شد و حالا کمیسیونهای مختلفی شکل گرفته است.
فاطمیان در ادامه صحبتهای خود در خصوص اهداف تشکیل این انجمن عنوان کرد: در این سالها تلاش کردیم اکوسیستم را توسعه دهیم و هرجا لازم بود بارگولاتور برای رفع مشکلات تعامل کنیم. هدف در واقع این بوده که منافع کمیسیونها٬ حوزهها و رستههای مختلف کسب و کاری را در این سالهای حفظ کنیم و برای توسعه آنها تلاش کنیم.
ماموریت و چشماندازهای انحمن فینتک
رئیس هیات مدیره انجمن فینتک در خصوص اهداف و چشماندازهای این مجموعه عنوان کرد: جشمانداز ما شاید کمی بلندپروازانه باشد اما ما ایران را پیشروترین بازیگران فناوریهای نوین مالی در خاورمیانه میبینیم که البته به وضوح از این چشمانداز دور هستیم چراکه اصلیترین سنگانداز این بخش رگولاتور است که البته ما از تلاشمان دست برنمیداریم و قصد داریم به این چشمانداز برسیم.
به گفته فاطمیان انجمن فینتک چند ماموریت را برای خود متصور است که اصلیترین آنها قدرتبخشی به شرکتهای فناور است چراکه اگر انجمن بتواند بخش خصوصی را در این حوزه قدرت ببخشد قطعا میتواند به چشمانداز مدنظر برسد.
فاطمیان همچنین خاطرنشان کرد که انجمن در دور جدید خود قصد دارد روی آینده پژوهی تمرکز بیشتری داشته باشد چرا که رگولاتور این حوزه در بسیاری از بخشها آگاهیهای لازم را ندارد و با این آگاهی بخشی و ارائه اطلاعات کافی به این نهاد قانونگذار میتوان امید داشت که تصمیمات درستتری از سمت این مجموعه اتخاذ شود. در کل در دور جدید٬ انجمن رویکرد تعاملی بیشتری خواهد داشت تا بتواند با تمامی سازمانها و نهادهای تصمیمگذار تعامل داشته باشد و از طرفی دغدغههای آنها را نیز بشنود تا برای آنها راه حلهای مناسب را پیدا کند.
وی همچنین درباره دستهبندیهای حوزههای تخصصی بیانداشت: انجمن اکنون در حوزه رمزارزها، پرداخت، وامدهی، سرمایهگذاری و شتابدهی و بیمه فعالیت دارید و بخشهای جدیدی به این کمیسیونها اضافه خواهد شد. اکنون ۶۰ شرکت به صورت رسمی در این انجمن عضو هستند و تا پایان سال این عدد به ۱۰۰ شرکت خواهد رسید. همچنین تلاشمان این است تا پایان سال کمیسیونهای مدیریت ثروت و پراپتک را نیز به انجمن اضافه کنیم.
رئیس هیات مدیره انجمن فینتک در خصوص اقدامات این انجمن تا کنون گفت: دریافت نماد برای شرکتهای رمزارزی، رای شورای رقابت به انحصار در بازار شرکتهای ارائه دهنده خدمات پرداخت، ایجاد کارگروه مشترک با بانک مرکزی بهمنظور حل و فصل مسائل صنفی و ایجاد مسیر گفتوگوی مستقیم بین کسبوکارها، از جمله اقداماتی در حال پیگیری دور جدید انحمن است. در همین راستا موانع دریافت اینماد توسط صرافیهای رمزارزی از میان برداشته شده و خردادماه اولین اینماد کسبوکار رمزارزی صادر میشود.
عدم شفافیت فوانین؛ چالش اصلی بازیگران حوزه ارز دیجیتال
همچنین در جریان این نشست وحید شامخی معاون توسعه کسب و کار نوبیتکس و عضو هیئت مدیره انجمن فینتک در خصوص چالشهای فعالان این حوزه عنوان کرد: بحث عدم شفافیت قوانین و دستورالعمل برای فعالان این حوزه همچنان یکی از دغدغههای فعالان این حوزه است و این در حالی است که خدمات مالی غیرمتمرکز و ارزهای دیجیتال امروزه یکی از مهمترین ترندهای دنیا محسوب میشوند. بسیاری از کشورهای به سرعت در حال سرمایهگذاری در این حوزه هستند و امیدواریم در کشور ما هم این رویهها تغییر کند بتوانیم با ترند جهانی حرکت کنیم.
شامخی همچنین خاطرنشان کرد : بازار رمزارزها در حال حاضر معادل ۱۰ درصد ارزش بازار طلا در جهان است و اگر ارزش جهانی بازار طلا امروز چیزی حدود ۱۳ تریلیون دلار باشد٬ ارزش بازار رمزارزها نیز چیزی حدود ۱.۳ تریلیون دلار ارزش دارد و در نتیجه امروز اهمیت این بازار ناچیز نیست.
معاون توسعه کسب و کار نوبیتکس در ادامه به شهر دبی و استقبال این شهر از ارزهای دیجیتال اشاره کرد و گفت: دبی امروز بعد از لندن که پایتخت فینتک دنیا محسوب میشود با جدیت بحث رمزارزها را دنبال میکند و حتی مالیات را برای ارزهای دیجیتال به صفر رسانده است. در کل امارات و علیالخصوص شهر دبی قصد دارند خود را به عنوان پایتخت ارزدیجیتال دنیا معرفی کند و گفته میشود قرار است ۱۰۰۰ شرکت و حدود ۴۰ هزار شغل را در این حوزه راهاندازی کنند. بنابراین اگر میخواهیم در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشیم نیاز است که رویکرد مثبتتری نسبت به این حوزه داشته باشیم.
بازار تشنه ایران برای صنعت فینتک
مهدی مومنی مدیرعامل شرکت ازکی وام و دیگر عضو هیئت مدیره انحمن فینتک در این نشست با بیان اینکه دغدغههای امروز در حوزه لندتک همان چالشهای رگولاتوری و توسعه بازار هستند عنوان کرد: ایران بازار بسیار تشنهای برای این صنعت محسوب میشود و متاسفانه این چالشها تا حدودی مانع توسعه این صنعت در کشور شده است. با نگاهی به بازار پیش روی ایران و مقایسه آن با بازار جهانی این صنعت میتوان گفت که کشور ما از لحاظ اعداد و ارقام و حجم بازار تقریبا هیچ نقشی در بازار جهانی ندارد و یکی از دلایل اصلی آن همین مسئله رگولاتوری است که بجای توسعه در حال سرکوب این روند است.
مومنی هدف از تشکیل انجمن را نیز ایفای یک نقش مهم و مثبت به عنوان بازوی تکنولوژیکی فعالان این حوزه جهت تعامل با رگولاتوری عنوان کرد.