تکنولوژی

آشنایی با انواع آی سی هارد موبایل و نحوه تشخیص آنها

یکی از قطعات سخت افزاری مهم و کلیدی گوشی‌های تلفن همراه، آی سی است. آی سی‌ها انواع مختلفی دارند که یکی از مهم‌ترین آنها، آی سی هارد است. قطعه آی سی هارد وظیفه ذخیره داده‌ها و اطلاعات گوشی را برعهده دارد و بدون آن امکان ذخیره سازی هیچ‌گونه اطلاعاتی وجود ندارد. انواع آی سی هارد با توجه به سیستم عامل گوشی (آیفون یا اندروید) متفاوت هستند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با این قطعات کلیدی و نحوه تشخیص آنها بیشتر آشنا شویم.

آی سی هارد گوشی چیست؟

همان طور که می‌دانید، داده‌های سیستم عامل گوشی و اطلاعات شخصی شما که روی حافظه داخلی گوشی ذخیره می‌شود، از اهمیت بالایی برخوردار است و تنها قطعه‌ای که این کار مهم را به درستی انجام می‌دهد، آی سی هارد گوشی است. آی سی هارد جزو مهم‌ترین قطعات سخت افزاری تلفن همراه است که حساس بوده و کار آن ذخیره سازی اطلاعات و داده‌ها است. انواع آی سی هارد گوشی در دو گروه آی سی emcp، اemmc و آی سی ufs تولید شده‌اند که از نظر ساختاری و نوع عملکرد با هم تفاوت دارند و هر کدام برای گروه خاصی از سیستم عامل‌ها ساخته شده‌اند.

از نظر ظاهری آی سی هارد یک ریزتراشه است که خازن‌ها، ترانزیستورهای محاسباتی و چند مقاومت مینیاتوری ساخته شده و اجزای یکپارچه‌ای دارد. از نظر مکانیزم عملکرد، آی سی حافظه از طریق تغییر ولتاژ به ذخیره کردن انواع فایل و داده‌های موقتی اقدام می‌کند.

آی سی استور حافظه از میلیون‌ها نیمه هادی برای ذخیره کردن داده‌ها یا پردازش آنها استفاده می‌کند. هرچقدر ظرفیت حافظه آی سی هارد بیشتر باشد، از نظر نوع عملکرد و ساختار دارای کیفیت و استاندارد بالاتری است. در ادامه با انواع هارد‌ها در آی سی استور آشنا می‌شویم.

با انواع آی سی هارد موبایل آشنا شوید

آی سی هارد می‌تواند موقتاً حافظه را از طریق حافظه RAM و SRAM یا به طور دائمی از طریق ROM نگهداری کند. آی سی هاردها انواع مختلفی دارند، ولی همه آنها جزو قطعات ضروری ذخیره سازی حافظه گوشی هستند. انواع آی سی هارد عبارتند از:

·      آی سی emmc

کلمه emcp مخفف عبارت Embedded Multimedia Card است و به معنای قطعه‌ای است که روی بورد گوشی قرار می‌گیرد. این نوع آی سی هارد برای ذخیره سازی اطلاعات و به عنوان یک کارت حافظه قوی در گوشی‌های اندرویدی استفاده و به نوعی کارت حافظه برای ذخیره کردن اطلاعات در گوشی‌های اندرویدی محسوب می‌شود.

آی سی هارد از نوع  emmc/emcp یک گزینه ایده‌آل برای ذخیره سازی مطمئن اطلاعات گوشی است و از مهم‌ترین کارکردهای آن می‌توانیم به اجازه بوت کردن سیستم عامل یا IOS اشاره کنیم. انواع این نوع آی سی هارد عبارتند از BGA ۱۵۳، BGA ۱۶۲، BGA ۱۶۹ و BGA ۲۲۱ که هر یک از آنها در مدل گوشی خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع آی سی هارد از نوع emcp/emmc را می‌توانید همین حالا از فروشگاه اینترنتی آی سی استور سفارش دهید.

·      آی سی ufs

آی سی ufs در مقایسه با آی سی استور emcp سرعت بالاتر، ساختار امنیتی پیچیده‌تر و طول عمر بیشتری دارد و در اغلب گوشی‌های هوشمند نسل جدید از آن استفاده می‌شود. نوع پارتیشن بعدی مدیریت داده‌ها در انواع آی سی ufs نسبت به حافظه emcp/emmc کاملاً متفاوت است، به همین دلیل سرعت بالاتری دارد و به راحتی پارتیشن بندی می‌شود. در حال حاضر آی سی هارد ufs v۳.۱ جزو بهترین آی سی استورهای حافظه برای گوشی‌های هوشمند است.

سرعت پردازش و ذخیره سازی اطلاعات در آی سی ufs به فاکتورهای مختلفی مانند پهنای باند هر مسیر، حداکثر تعداد مسیر، حداکثر پهنای باند و… مشخص می‌شود. ممکن است بپرسید بین این آی سی هارد قوی و آی سی emcp چه تفاوت‌هایی وجود دارد؟ در بخش بعدی به این سؤال پاسخ می‌دهیم.

مقایسه آی سی هارد emcp و آی سی هارد ufs

اگر بخواهیم به طور کلی تفاوت‌ها و شباهت‌های این دو نوع آی سی هارد کاربردی و پرمصرف را با هم مرور کنیم، فارغ از موضوع برند یا شرکت سازنده، مواردی که در ادامه توضیح می‌دهیم نیز حائز اهمیت هستند:

·      مدل معماری آی سی هارد

یکی از مزایای آی سی استور ufs نسبت به emcp معماری SCSI است. مزیت این نوع معماری، قابلیت انجام هم زمان چندین وظیفه در آن واحد است. در حالی که در آی سی emcp تا زمانی که یک وظیفه انجام نشود، وظیفه بعدی انجام نمی‌شود!

به عنوان مثال در نسل جدید آی سی هارد‌های ufs سرعت خواندن داده‌ها چیزی در حدود ۸ برابر بیشتر از نسل جدید آی سی emmc یا emmc ۵.۱ است. این سرعت به معنای قدرت بالای گوشی‌های هوشمند برای پردازش داده‌ها، مصرف باتری بسیار کمتر و از همه مهم‌تر، ذخیره سازی بهتر است.

·      اینترفرنس سریال LVDS کاملاً دو طرفه

ویژگی بعدی مربوط به فناوری انتقال داده در این دو مدل آی سی هارد است. تکنولوژی اینترفرنس قابلیت تبادل دوطرفه داده‌ها را فراهم می‌کند. در آی سی‌های ufs این توانایی وجود دارد که داده‌ها هم زمان فراخوانی، خوانده و نوشته شوند، ولی در مورد emmc این گونه نیست.

تشخیص انواع آی سی هارد emcp از آی سی هارد ufs

اگر بخواهیم نوع آی سی هارد روی مدار گوشی خود را تشخیص دهیم، چند راهکار ساده وجود دارد:

·      کد فنی روی آی سی هارد را بخوانیم

روی بدنه همه آی سی‌ها اطلاعات مهم و فنی قطعه، از جمله نوع آی سی، نام فنی و کارخانه سازنده حک می‌شود که می‌شود به راحتی و با خواندن آن به نوع آی سی هارد سیستم پی برد. البته، خواندن و تحلیل این اطلاعات ممکن است برای شما کمی دشوار باشد، ولی تشخیص آن به راحتی انجام‌می‌شود.

·      به حرف اول نام قطعه توجه کنیم

بیش از ۱۵ نوع آی سی در یک گوشی قرار دارد. اگر می‌خواهید انواع آی سی را راحت بشناسید و بررسی کل گوشی برایتان مقدور نیست، در چنین شرایطی می‌توان به حروف اول قطعه شماره فنی دقت کرد که مثلا در سامسونگ با KL – KM  شروع می‌شوند.

دلایل خرابی انواع آی سی هارد گوشی

به طور کلی همه قطعات داخل گوشی و تبلت‌ها بعد از اتمام عمر مفید آنها خراب می‌شوند. در اغلب موارد، خرابی آی سی هارد در اثر عوامل زیر رخ می‌دهد:

  • برخورد گوشی با زمین یا اشیا سخت
  • خیس شدن گوشی در تماس با آب یا هر نوع رطوبت
  • استفاده از شارژر یا کابل شارژ غیر اصل و تقلبی و در نهایت شارژ ناقص
  • نصب بازی‌های سنگین یا استفاده مداوم گوشی در حین شارژ
  • نصب برنامه‌های بدافزار که با مدل سیستم عامل گوشی ما تطابق ندارند

علاوه بر این موارد، هرگونه عاملی که سبب شود این قطعه حساس در معرض شوک قرار بگیرد، می‌تواند موجب آسیب دیدگی قطعه شود. در صورتی که با چنین مشکلی مواجه شدید، می‌توانید برای خرید انواع آی سی هارد به فروشگاه آنلاین آی سی استور مراجعه کنید. آی سی استور با عرضه بهترین و باکیفیت‌ترین آی سی‌های موبایل امکان خرید اینترنتی مجموعه کاملی از آی سی‌های موبایل، مورد نیاز تعمیرکاران موبایل را فراهم آورده است. برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانیwww.icstore. ir مراجعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا