استارتاپتکنولوژی

بازار کار برنامه‌نویسی فرانت‌اند (Front End) در ایران چگونه است؟

اگر در دنیای دیجیتال فعالیت داشته باشید، به طور حتم نام فرانت‌اند را شنیده‌اید. با رشد و رونق کسب و کارهای آنلاین و تحت وب، شرکت‌ها و سازمان‌های زیادی به دنبال استخدام برنامه نویس فرانت اند برای جذابیت و ظاهر سایت‌های متفاوت نیز هستند.

Front End یکی از شاخه‌های برنامه‌نویسی است که بر روی ظاهر سایت و تعامل با کاربران تمرکز دارد.

اگر علاقه‌مند به ورود بازار کار برنامه‌نویسی فرانت‌اند هستید، در این مطلب مهارت‌های لازم، روش‌های موفقیت و بررسی درآمد فرانت‌اند را بازگو کرده‌ایم. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا توضیح دهیم فرانت‌اند چیست و شما را با تفاوت‌های برنامه نویسی فرانت‌اند (Front End) و بک‌اند (Back-End) آشنا کنیم.

معرفی برنامه نویسی فرانت‌اند (Front End)

فرانت‌اند یا سمت کاربر، به قسمت ظاهر و بخش بیرونی سایت یا نرم‌افزار که برای کاربران قابل مشاهده است، گفته می‌شود؛ همچنین فرانت‌اند، کدها را در قالب ظاهری گرافیکی و بصری نمایش می‌دهد و سبب تعامل با کاربران نیز می‌شود.

فرانت‌اند شامل دو بخش طراحی و توسعه رابط کاربری است. در قسمت طراحی، طراحان با استفاده از نرم‌افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ، فیگما و… به دیزاین و طراحی ظاهر سایت می‌پردازند؛ و در قسمت دیگر، توسعه رابط کاربری، به پیاده‌سازی ظاهر سایت در قالب کدهای css، html و جاوا اسکریپت می‌انجامد. یکی از ویژگی‌های فرانت‌اند مشاهده و دسترسی مستقیم به کدها است؛ دسترسی به کدها امری ویژه برای برنامه‌نویسان است؛ به این علت که می‌توانند با ذهنی باز به طرحی ویژه و خاص دست پیدا کنند.

تفاوت برنامه نویسی فرانت‌اند با بک اند

با توجه به توضیحات فرانت‌اند، وظیفه اصلی بک‌اند، پیاده‌سازی منطق سایت به وسیله زبان‌های برنامه‌نویسی است. این قسمت برخلاف Front end برای کاربران قابل مشاهده نیست و همچنین با منطق سایت سروکار دارد. تفاوت اصلی فرانت و بک اند، در استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی است. زبان‌های برنامه‌نویسی بک‌اند شامل پایتون، جاوا، PHP و… است. البته هر دوی آن‌ها نوعی توسعه‌دهنده وب هستند که با ارتباط مستقیم بر روی عملکرد و بهبود سایت‌های مختلف، نقشی اساسی دارند.

مهارت‌های لازم برای کسب موفقیت در برنامه نویسی فرانت اند

برنامه‌نویسان فرانت‌اند برای دستیابی به آینده شغلی مناسب، باید بر یک سری مهارت‌ها تسلط کافی داشته باشند؛ چرا که این مهارت‌ها رمز موفقیت در این حرفه هستند. از جمله این مهارت‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

یادگیری زبان‌های برنامه نویسی

تسلط بر زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت‌اند، اولین قدم برای شروع کار و پیشرفت در این حوزه است. سه زبان اصلی این حرفه Html، Css و جاوا اسکریپت است، که دائماً در حال به روزرسانی و ارائه نسخه‌های متفاوت از خود نیز هستند. تایپ اسکریپت نمونه‌ای از نسخه بهبود یافته جاوا اسکریپت است.

برنامه‌نویسان فرانت‌اند می‌توانند از زبان‌های دیگر مانند پایتون، PHP و… برای ارتباط میان داده‌ها و بک‌اند وب‌سایت استفاده کنند.

HTML

متاسفانه برخی از افراد به اشتباه html را یک زبان برنامه‌نویسی می‌دانند؛ اما HTML یکی از معروف‌ترین زبان‌های نشانه‌گذاری است. این زبان نشانه‌گذاری ابر متن، پایه حوزه فرانت‌اند است، زیرا هسته و بدنه اصلی صفحات وب نیز محسوب می‌شود.

CSS

زبان برنامه‌نویسی CSS مکمل HTML است. در واقع شما با استفاده از html، اسکلت اصلی و ساختار سایت را ایجاد می‌کنید. سپس با CSS، به  شخصی‌سازی شکل و ظاهر آن‌ها می‌پردازید.

 JavaScript

جاوااسکریپت مهم‌ترین زبان برنامه‌نویسی فرانت‌اند محسوب می‌شود و در هوشمندسازی المان‌های موجود در یک صفحه وب‌سایت کاربرد دارد. به زبان ساده‌تر، جاوا اسکریپت به صفحات طراحی شده شما جان می‌بخشد.

استفاده از فریمورک

فریمورک‌های جاوا اسکریپت و css مجموعه‌ای از کدهای آماده برای توسعه سمت کاربر هستند. این فریمورک‌ها در صرفه‌جویی در زمان بسیار کاربردی هستند. Vue. js، Angular، React و Bootstrap نمونه‌ای از مشهورترین فریمورک‌های شناخته شده در میان برنامه‌نویسان هستند.

آشنایی با اصول طراحی واکنش گرا

واکنش‌گرا یا ریسپانسیو، یعنی باید صفحات سایت به گونه‌ای طراحی شود که صفحه نمایش آن، در سایزهای مختلف مثل موبایل، تبلت، لپ‌تاپ و… به درستی نمایش داده شود و عملکرد آن دچار اختلال نشود.

برخی مهارت‌های دیگری که برنامه‌نویسان فرانت‌اند به آن‌ها نیاز خواهند داشت، عبارت‌اند از:

  • قدرت خلاقیت
  • مدیریت زمان
  •  قدرت حل مسئله
  • مهارت‌های برقراری ارتباط و روحیه تیمی
  •  آشنایی اصول سئو
  • تست و آزمون و خطا
  • و…

نحوه درآمدزایی از Front End

روش‌های متفاوتی برای کسب درآمد در زمینه ب

رنامه‌نویسی وجود دارد؛ اما قبل از هر چیز باید مهارت و توانایی لازم را برای درآمدزایی را بیاموزید. از روش‌های درآمدزایی فرانت‌اند می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

استخدام در شرکت ها

بسیاری از افراد برای داشتن یک شغل و حقوق ثابت، استخدام در شرکت‌های مربوطه را بهترین گزینه می‌دانند. در واقع با پیشرفت کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین استخدام برنامه‌نویس فرانت‌اند برای طراحی و دیزاین سایت به یکی از ملزومات شرکت‌ها و مدیران سایت‌ها تبدیل شد.

فعالیت به صورت فریلنسری

فریلنسینگ در لغت به معنای آزادکاری است و فریلنسر به فردی گفته می‌شود که به صورت شخصی کار می‌کند و هیچ تعهدی به مجموعه یا شرکتی ندارد. بسیاری از برنامه‌نویسان برای کسب درآمد بیشتر و یا این که به اصطلاح آقای خودشان باشند، به صورت شخصی و مستقیم پروژه‌های مختلفی را از کارفرماها دریافت می‌کنند. از مزایا فریلنسری، تعداد پروژه بیشتر، آزادی در انتخاب کارفرما، درآمد بهتر، ساعت کاری منعطف و… است. سایت‌های فریلنسری ایرانی مانند پونیشا نیز وجود دارند که می‌توانید در آن‌ها پروژه‌های برنامه نویسی پیدا کنید. همچنین می‌توانید با ثبت پروژه‌هایی همچون ساخت و طراحی سایت، توسعه پروژه پایتون، تولید محتوا و… به فریلنسرهایی باتجربه و موفق دست پیدا کنید.

فروش و ارائه خدمات

یکی از راحت‌ترین روش‌های درآمدزایی، طراحی و فروش قالب و تم وب سایت است. طراحی سایت با دو روش زیر ممکن است:

  • استفاده از پلتفرم‌های مدیریت محتواCMS) ) مانند وردپرس
  • کدنویسی اختصاصی

قابل ذکر است که برنامه‌نویس فرانت‌اند در هر دو روش موثر و نقشی اساسی دارد. بنابراین می‌توانید با انتخاب یکی از این دو روش و به کارگیری خلاقیت خود، به طراحی و ایجاد قالبی بی‌نقض دست پیدا کنید.

آموزش

امروزه آموزش و تدریس مهارت‌های برنامه‌نویسی مورد پسند بسیاری افراد واقع شده است. زیرا افرادی که در این حوزه مهارت کافی را دارند، می‌توانند با برگزاری دوره و پکیج‌های آنلاین، کلاس‌های حضوری و همچنین جذب مخاطب در شبکه‌های اجتماعی، به درآمد نسبتاً بالایی دست پیدا کنند. البته این روش، نیازمند شناخت فرد و اعتبار کافی است؛ بنابراین شاید با وجود مدرسان و استادهای مختلف کمی کار دشواری باشد.

برخی از مهم‌ترین مشاغل فرانت‌اند عبارت‌اند از:

  • Front-end Developer
  • Css / Html Developer
  • Front-end Engineer
  • Front-end Expert SEO
  • و…

حقوق برنامه نویسان فرانت‌اند در ایران

حقوق برنامه نویسان فرانت‌اند در ایران
حقوق برنامه نویسان فرانت‌اند در ایران

با توجه به روش‌های درآمدزایی در زمینه برنامه‌نویسی فرانت‌اند، عوامل متفاوتی در افزایش میزان حقوق برنامه‌نویسان این حرفه تاثیرگذار است. این عوامل عبارت‌اند از:

میزان مهارت و تخصص لازم

اولین و مهم‌ترین روش برای کسب موفقیت در برنامه‌نویسی فرانت‌اند، تسلط و تقویت مهارت است. هرچه توانایی بیشتری در زمینه Front End نظیر، زبان‌های برنامه نویسی و فریم ورک داشته باشید، شانس استخدام خود را در شرکت‌های ابرقدرت افزایش می‌دهید و قادر به انجام پروژه‌های بزرگ‌تر نیز هستید.

تجربه

پس از تسلط کافی و کسب مهارت لازم در فرانت‌اند، باید شروع به کار کنید. زیرا تجربه و مهارت، دو عامل موثر در پیشرفت و افزایش درآمد در این حرفه هستند. البته موقعیت جغرافیایی نیز بی‌تاثیر نیست و انتخاب شهرهای بزرگ علاوه بر امکانات بیشتر و موقعیت‌های بهتر، سبب موفقیت نیز می‌شود.

تسلط بر زبان انگلیسی

از مزایای تسلط بر زبان انگلیسی، راحتی کار و کسب مهارت بیشتر توسط منابع خارجی و بین‌المللی است. زبان انگلیسی برای درک بهتر عبارات و زبان‌های برنامه‌نویسی ضروری است. همچنین با تسلط کافی بر زبان می‌توانید به صورت فریلنسری در وب‌سایت‌های بین‌المللی و برای شرکت‌های خارجی فعالیت کنید.

مدارک تحصیلی

با وجود این که مدرک تحصیلی در بخش فرانت‌اند معیار نیست؛ اما تحصیل در رشته‌های مهندسی نرم‌افزار، آی‌تی و دریافت گواهی‌های آموزشی از مراکز معتبر در کنار یک رزومه قوی و سابقه کار، می‌تواند بر افزایش درآمد شما تاثیرگذار باشد. قابل ذکر است که مدرک تحصیلی عامل موفقیت در برنامه نویسی محسوب نمی‌شود!

در نهایت، میزان درآمد برنامه‌نویسی فرانت‌اند در ایران را نمی‌شود به طور دقیق اعلام کرد؛ اما به طور کلی، درآمد Front End با توجه به عواملی همچون سابقه کار، محل سکونت و بسته به میزان مهارت، از ۶ تا ۲۰ میلیون به بالا متغیر است.

جمع بندی

فرانت‌اند یکی از مهم‌ترین بخش‌های سایت محسوب می‌شود؛ زیرا اولین درگاهی است که  با مشتری ارتباط برقرار می‌کند و موجب جذب کاربر می‌شود. حقوق برنامه‌نویسی فرانت‌اند به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که تجربه و تخصص حرف اول را می‌زنند. در حقیقت هر چقدر در زمینه کاری خود حرفه‌ای‌تر باشید، به همان میزان، درآمد شما نیز افزایش پیدا می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا