چگونه از خطر هک وای فای خود جلوگیری کنیم؟
این روزها و با وجود هزاران بدافزار و نرمافزار مخرب که در اختیار هکرها هستند، روشهای جلوگیری از هک وای فای اهمیت زیادی دارند. دنیای مدرن را به درستی دنیای تکنولوژی و اینترنت نام نهادهاند. در این فضای پرسرعت که به سادگی و با یک کلیک خیل عظیمی از اطلاعات مهم و حیاتی جابجا میشود، سرقت اطلاعات و تلاش برای دسترسی به منابع مختلف از طرق غیرقانونی نیز رایج است.
متخلفان اینترنتی یا هکرها را این روزها به سادگی نمیتوان مجازات کرد چراکه در فضای آنلاین، کمتر از خود ردپایی به جا میگذارند. یکی از مواردی که به سادگی و در صورت بیتوجهی افراد به سادگی در معرض خطر قرار میگیرد، هک وای فای است. هک شدن وایفای علاوه بر ضرر مالی که میتواند به همراه داشته باشد، معایب دیگری نیز دارد.
تکراتو به عنوان یکی از بهروزترین و جامعترین مراجع برای دنبال کردن اخبار روز تکنولوژی، این روزها محتواهای بسیار دقیقی را در حوزههای مختلف امنیتی و اطلاعاتی با زبانی ساده تولید میکند. با دنبال کردن تکراتو میتوانید در دنیای پیچیده تکنولوژی، همیشه بهروز باشید.
چگونه مانع از هک وای فای شویم؟
طبیعتا هیچ فردی مایل به ورود کاربر غیرمجاز و غریبه به شبکه اینترنتی خود نیست، اما با این وجود، Access Pointها و Wi-Fi راههای زیادی برای ورود هکرها دارند. وضعیت خاص وایفای از این منظر که سیگنالهای آن معمولا به منازل اطراف و حتی تا خیابانهای اطراف نیز ارسال میشود نیز شرایط بسیار مناسبی برای هک وای فای توسط هکرها فراهم میکند.
در صورتی که با هک وای فای مواجه شوید ممکن است بتوان با خاموش کردن وای فای به طور موقت مشکل را حل کرد، اما این اقدام همیشه کاربرد ندارد.
برخی کاربران به اشتباه تصور میکنند که هک وای فای صرفا منجر به استفاده از اینترنت کاربر میشود، اما باید بدانید که هک شدن وایفای میتواند به هکرها امکان دسترسی به دستگاهها و سیستمهای متصل به وایفای و در نتیجه سرقت اطلاعات مهم و حیاتی را بدهد.
در نتیجه از این منظر، جلوگیری از هک وایفای اهمیت زیادی دارد. برای اینکار در ادامه قصد داریم برخی از بهترین روشها برای جلوگیری از بروز این مشکل را به شما آموزش دهیم.
جایگاه مناسب روتر
کمتر کسی به این مهم توجه میکند که به سادگی و با قرار دادن مودم در وسط منزل میتوان تا حد محدوده سیگنالدهی روتر به خارج از منزل را کوچکتر کرد، چراکه در این شرایط مودم منزل را کاملا در یک شعاع یکسان پوشش میدهد. از سویی دیوارها بهتر از پنجره مانع از خروج سیگنال وایفای میشوند.
به دام انداختن سیگنال وایفای با قفس فارادی
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که خصوصا در مورد اینترنت داده، در بیرون از منزل وضعیت بسیار بهتری از داخل منزل داشته باشید. در مواردی این موضوع ممکن است مربوط به نوع و حجم فلزات به کار رفته در ساختمان شما باشد. این فلزات به خاطر خواصی که دارند سیگنالهای رادیویی را جذب کرده، مانع از عبور آنها میشوند. این اتفاق را قفس فارادی مینامند و گرچه به نظر جالب به نظر نمیرسد اما در مورد وایفای میتواند کاربردی باشد.
در صورتی که دیوارهای منزل از عایقبندی فویلی برخوردار باشند، سیگنالهای وای فای از اتاقی که روتر در آن قرار گرفته فراتر نمیرود. قابهای فلزی پنجره و دیوارهای بتونی حاوی میلگرد نیز مانع از انتشار سیگنال وایفای به خارج از منزل میشوند. در صورتی که منزل فلزات کافی نداشته باشد، شما میتواند در دکوراسیون دیوارها از فلزات استفاده کنید یا حتی در پردهها رشتههای فلزی به کار ببندید.
تغییر نام پیشفرض دستگاه
ذکر این نکته ضروری است که عموم هکرها با توجه به شناختی که از نوع روتر و مدل آن دارند، دست به هک وای فای میزنند چراکه هر روتری نقاط ضعف و آسیبپذیریهای خاص خود را دارد. از آنجایی که معمولات نام پیشفرض دستگاهها، دقیقا برند و مدل دستگاه است بهتر است با تغییر نام مانع از شناخت هکر از نوع مودم شوید.
رمزگذاری پیشرفته
هنوز هم بسیاری از مودمها، استاندارد محافظتی WEP را دارند که دیگر عملا تنها چند دقیقه در برابر تلاشهای هکر مقاومت میکند. حالا بسیاری از مودمهای جدیدتر دارای استاندارد WPA2 هستند که به مراتب امنیت بیشتری دارد. علاوه بر این، نسخه پیشرفتهتر WPA2 AES نیز به مرور در حال ورود به دستگاههای بیسیم مانند وایفای است که به مراتب ایمنتر است.
برای خانواده یا یک شرکت کوچک شاید استفاده از WPA یا یک کلید پیش اشتراکی منطقی باشد، چراکه اینکار رمز عبور یکسانی برای اتصال را سبب میشود. در نتیجه قاعدتا امنیت شبکه به عدم لو رفتن گذرواژه توسط افراد بستگی دارد. اما این راهحل در عین سادگی مشکلاتی نیز دارد و آن اینکه شاید نیاز به تغییر متعدد گذرواژه باشد.
در شرکتها یا محیطهای بزرگتر استفاده از WPA در حالت سازمانی بهتر است چراکه کار مدیریت اتصال را سادهتر میکند. در این حالت هر کاربر شبکه یک رمز عبور و نام کاربری اختصاصی دارد و در نتیجه تنها بعد از خروج فرد از شبکه لازم است تا حساب او بسته شود.
محدودسازی WPS
همانطور که گفتیم برخی از روترها، ویژگی به نام WPS دارند که برای اتصال دستگاه به شبکه بیسیم محافظت شده با WPA کاربرد دارد. اگر روتر شما دکمه WPS را در پشت خود داشته باشد، با فشار دادن آن سیگنالی ارسال میشود که اطلاعات دستگاه را بدون نیاز به وارد کردن رمز عبور، به سیستم وارد کرده و آن را به شبکه وصل میکند. این فرایند درواقع به نحوی کار میکند که حتی دستگاههای شناخته شده در صورت تغییر گذرواژه همچنان در شبکه باقی بمانند.
در روش جایگزین یک کد ۸ رقمی وارد شده در تنظیمات شبکه دستگاه وجود دارد که همه چیز دستگاهها با آن به شبکه وصل میشوند. اما شکستن این کد امنیتی ۸ رقمی کار سختی نیست و میتواند به مشکل مهمی بدل شود، اعتماد به روش اول بهتر است.
استفاده از گذرواژه WPA ایمنتر
همواره سعی کنید که گذرواژه دستگاه را طولانی، ترکیبی و البته ترجیحا تصادفی انتخاب کنید تا توسط هکرها کشف نشود. به گزارش Techtrends. news یک رمز خوب بایستی شامل حروف کوچک و بزرگ، اعداد و حتی علامتهایی در حد ۲۰ کاراکتر باشد. هرچه رابطه معنادار بین این کاراکترها کمتر باشد، کار هکر سختتر است.
برخی افراد حتی زحمت تغییر نامکاربری و گذرواژه پیشفرض روتر را به خود نمیدهند. باید بدانید که از آنجایی که این نام کاربری و گذرواژه روی جعبه روتر حک شده، بسیاری از افراد از آن مطلع هستند و در نتیجه هر هکر باهوشی در قدم اول این رمزهای پیشفرض را امتحان میکند.
شما همچنین میتوانید برای تعیین یک رمز ایمن از برخی سرویسها و ابزارهای تولیدکننده رمز خودکار استفاده کنید. در نهایت، بهتر است توجه کنید که حتی استاندارد امنیتی WPA2 نیز، به لطف نقص Wi-Fi KRACK که در اکتبر ۲۰۱۷ کشف شد، بعید است در برابر هکر یا گروهی کاملا سازمانیافته از هکرها، سرسختانه مقاومت کند.
آنچه خواندید مقالهای بود از وبسایت تکراتو که در زمینه اخبار تکنولوژی این روزها محتواهای جذابی تولید میکند. تکراتو را در آدرس https://techrato. com دنبال کنید.