رونمایی اسنپ از گزارش عملکرد شرکت در سال ۱۴۰۰
این مراسم با حضور دو بنیانگذار خارجی شرکت برگزار شد.
شرکت اسنپ شب گذشته در مراسمی «گزارش عملکرد گروه اسنپ در سال ۱۴۰۰» رونمایی کرد. این مراسم البته برای اولین بار با حضور «ایاد الکسار» و «محمود فوز»٬ دو بنیانگذار خارجی اسنپ برگزار شد. اسنپ در این مراسم از گزارش سال ۱۴۰۰ خود که شامل بخش تاکسی٬ اسنپ فود٬ اسنپ مارکت٬ اسنپ دکتر و … میشود رونمایی کرد و آمارهای این مجموعه در سال گذشته را اراسه کرد. به گفته اسنپ تعداد کاربران این شرکت در سال ۱۴۰۰ با رشد ۱۱ میلیونی حالا از مرز ۵۲ میلیون نفر عبور کرده است.
در حال رایزنی برای اصلاح نرخ تاکسی هستیم
محمد خلج، مدیرعامل اسنپ، در ابتدای مراسم رونمایی از گزارش عملکرد گروه اسنپ به اهمیت مسئولیت اجتماعی اشاره کرد و گفت: «در شرایطی که نرخ مهاجرت در کشور زیاد شده افتخار میکنیم که ۵ هزار و ۷۵۵ نفر از جوانان کشور در مجموعه اسنپ فعالیت میکنند.»
محمد خلج با اشاره به اتفاقات روزهای اخیر و بالا گرفتن صبحتها درباره قیمتها گفت: «تمام ذینفعان اسنپ بهویژه کاربران راننده و مسافر برای ما مهم هستند، به همین دلیل همیشه در تلاشیم تا دغدغه معیشتی کاربران راننده و همچنین دغدغه هزینههای مربوط به کاربران مسافر را در اولویت قرار دهیم. ما سعی میکنیم با ایجاد تعادل بین این دو نیاز که تقریبا همیشه در تضاد یکدیگر هستند بیشترین میزان درخواست و بیشترین میزان قبول درخواست را روی پلتفرم خود داشته باشیم. این کار بهشدت چالشبرانگیز است ولی ما در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم با مجوزها و حمایتهای دولت اصلاحات و تعدیل قیمت را انجام دهیم. ما میدانیم که تداوم فعالیت ما در گرو رضایت هر دو گروه کاربران ماست و همه تلاشمان را برای در نظر گرفتن دغدغههای کاربران راننده و مسافر انجام میدهیم.»
اسنپ جزو شرکتهایی است که مستقیم با زندگی روزمره مردم ارتباط دارد و به همین دلیل وظیفه سنگینی در حوزه مسئولیت اجتماعی برای خود تعریف کرده است. مدیرعامل اسنپ دیشب و در مراسم رونمایی از گزارش عملکرد گروه اسنپ درباره اقدامات این شرکت در زمینه مسئولیت اجتماعی گفت: «در سال گذشته به شکلهای مختلفی تلاش کردیم تا مسئولیت اجتماعی خود را در قبال جامعه بیش از پیش انجام دهیم. ۵ طرح در بخش نیکوکاری اسنپکلاب با کمک خیریههای معتبر اجرایی کردیم که نتیجه آن بیش از ۵۹۱ هزار بار مشارکت کاربران بود. همچنین تلاش کردیم با معافیت از کمیسیون بیش از ۱۵ هزار کاربر راننده و تخفیفهای ویژه (مثل کد تخفیف اتیسم، واکسیناسیون و موسسات خیریه) اقشار مختلف جامعه را حمایت کنیم.»
محمد خلج در پایان صحبتهایش گفت: «در مسیری که مجموعه اسنپ طی کرده همیشه سختیها و چالشهای فراوانی وجود داشته، ولی هر جا فرصتی برای ایجاد نوآوری و ارائه خدمت جدید بوده سعی کردیم وارد آن حوزه شویم. شاید بارها در این مسیر ناامید شدیم ولی به دلیل تعهدمان تلاش کردیم بهترین اتفاق را برای کشور و مردممان رقم بزنیم و این تلاش ما ادامه خواهد داشت.»
داستان یک سرمایهگذاری موفق در خاورمیانه
در این مراسم ایاد الکسار و محمود فوز، بنیانگذاران و مدیرعاملان گروه اسنپ، برای اولین بار از داستان ورود به ایران و تلاش برای ساختن گفتند. ایاد الکسار و محمود فوز هر دو دارای دکترای علوم کامپیوتر از دانشگاه زارلاند (Saarland) در آلمان هستند. ایاد الکسار در رابطه با شروع فعالیت و مسیری که اسنپ در ابتدا طی کرده است گفت: «سال ۱۳۹۳ برای حل یک مشکل ساده، یعنی گرفتن تاکسی به ایران آمدیم و امروز بیشتر از ۵۰ میلیون کاربر در گروه اسنپ داریم و به دستاوردهایمان افتخار میکنیم. ما با همراهی بهترین جوانان و کارآفرینان موفق ایرانی مجموعهای ساختهایم که در خاورمیانه یکی از بزرگترینهاست.»
الکسار، مدیرعامل آلمانی گروه اسنپ، درباره تفاوت ایران با بسیاری از کشورهای اروپایی در زمینه میزان استفاده از تکنولوژی در زندگی روزمره صحبت کرد و گفت: «از همان قدم اول، سرمایهگذاران از تصمیم ما برای آمدن به ایران تعجب میکردند، ولی به آنها ثابت کردهایم که اشتباه میکردند. حالا در ایران همه چیز دیجیتال شده است. وقتی از ایران به شهر خودم در آلمان برمیگردم انگار تاریخ به عقب برگشته. من به عنوان یک شهروند آلمانی در شهر خودم حتی امکان گرفتن تاکسی بهصورت آنلاین را ندارم.»
او همچنین درباره جایگاه اسنپ در منطقه گفت: «امروز کشورهای منطقه که میخواهند در زمینه خدمات آنلاین فعالیت کنند، به سراغ ما میآیند تا از تجربه گروه اسنپ استفاده کنند. هدف و ماموریت ما هم همین است، میخواهیم از تکنولوژی و روشهایمان برای ارائه خدمات استفاده کنیم و در این زمینه الگویی باشیم که در جهان تکرار شود.»
ایاد الکسار درباره مشکلات و موانعی که اسنپ پشت سر گذاشته و تاثیرات آن هم صحبت کرد. او گفت: «به خاطر تحریمها خیلی چیزها را مجبور شدیم از ابتدا خودمان بسازیم. از اسنپ کلاد گرفته تا اسنپ مپ. این دستاورد بینظیر مهندسان ایرانی است که در دنیا کمتر شبیهشان را دیدهام. تحریمها ما را در شرایط دشواری قرار داد، ولی همزمان کمک کرد مستقل و خودکفا شویم.»
الکسار در پایان صحبتهایش اشاره کرد که هر روز اسنپ را در شبکههای اجتماعی دنبال میکند و انتقادهای کاربران را دربارهی سرویسهای تاکسی و غذا میخواند و گفت: «در هشت سال گذشته اشتباهاتی داشتهایم ولی میخواهیم هر روز بهتر باشیم و ممنونم که از ما انتقاد میکنید.»
۳ میلیون و ۲۷۶ هزار و ۶۵۵ سفر در روز
محمود فوز، دیگر همبنیانگذار و دیگر مدیرعامل آلمانی گروه اسنپ، با اشاره به تاثیر کرونا روی کسبوکارها به ویژه اسنپ در دو سال گذشته گفت: «کرونا برای مردم ایران و همه دنیا یک تراژدی بود، ما هم در شرایط بسیار ویژهای قرار گرفتیم و یک شبه ۵۰ درصد سفرهای اسنپ را از دست دادیم. اما خوشحالم که با وجود همه چالشها، در سال گذشته ۴۳ درصد در سفرهای هفتگی اسنپ رشد داشتیم و این را مدیون همکاران و رانندگان و دیگر همراهانمان هستیم.»
فوز در ادامه گفت: «در سال ۱۴۰۰ رکورد بیش از ۳ میلیون سفر روزانه را در ایران ثبت کردیم. حتی اوبر هم که الگوی تاکسی اینترنتیها در جهان است، چنین حجم سفری را در هیچ شهری ندارد و از این تعداد سفرها، یک میلیون آن فقط روزانه در تهران انجام میشود و سهم بازار ما در بخش حمل و نقل در سال گذشته به بالای ۹۰ درصد رسیده است.»