گوناگون

پنج نکته کلیدی در خرید لامپ کم‌مصرف که باید بدانید

چرا استفاده از لامپ کم مصرف توصیه می‌شود؟

حتما شما هم از مصرف کنندگان لامپ کم مصرف هستید و یا لااقل نام آن را زیاد شنیده اید. اگر بخواهیم به طور خلاصه و در چند کلمه کوتاه این لامپ‌ها را تعریف کنیم باید بگوییم که لامپ کم مصرف یعنی انرژی کمتر، عمر بیشتر، کارایی بالاتر.

در این مقاله که با کمک شرکت تولید کننده لامپهای ال‌ای دی فرنام نوشته شده است در مورد انواع لامپ کم مصرف، تفاوت و مزایای آنها به طور مفصل صحبت میکنیم.

مزایای استفاده از لامپ کم مصرف

لامپ‌ها کم مصرف ال‌ای دی نسل جدیدی از لامپ‌های روشنایی هستند که به دلیل مصرف کم انرژی برق، توانستند به سرعت جای لامپ‌های قدیمی را بگیرند. لامپ‌های قدیمی‌تر بیشتر انرژی برق را تبدیل به گرما می‌کردند و روشنایی کمی نسبت به لامپهای ال‌ای دی داشتند.

لامپ کم مصرف علاوه بر مصرف انرژی کمتر، عمر بیشتری هم دارد و به همین دلایل بسیاری از کشورهای پیشرفته قوانین تشویقی برای جایگزینی این لامپ‌ها با لامپ‌های قدیمی در نظر گرفته‌اند.

به طور کلی لامپ‌های کم مصرف ۸ برابر بیشتر از لامپ‌های رشته‌ای عمر می‌کنند. تولید گرمای کمتر و روشنایی بیشتری دارند و چون این لامپ‌ها عمر بیشتر و مصرف برق کمتری دارند، خرید آنها با وجود قیمت بالاتر به حتما مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.

انواع لامپ کم مصرف

لامپ کم مصرف در توان و اشکال مختلف تولید می‌شود. تقسیم بندی لامپ‌ها را می‌توانیم با توجه به توان، نوع سرپیچ، شکل تیوب، و براساس نحوه راه اندازی انجام دهیم.

به عنوان مثال براساس شکل تیوب لامپ‌های کم مصرف می‌توانند پیچی، لامپ حبابی، گل و غیره باشند. لامپ ال‌ای دی، لامپ SMD و لامپ COB هم از انواع کم مصرف محسوب می‌شوند.

مکانیزم کار لامپ کم مصرف قدیمی چگونه است؟

تکنولوژی لامپ‌ها کم مصرف قدیمی با تخلیه الکتریکی گازی همراه است. درون این لامپ‌ها بخار جیوه وجود دارد که در گاز آرگون قرار گرفته است. فعل و انفعالات این دو ایجاد پلاسمایی کرده و تولید نور فرابنفش می‌کند. نور فرابنفش با کمک ماده فلورسنت به نور مرئی تبدیل می‌شود. به همین دلیل است که به لامپ کم مصرف فلورسنت فشرده هم می‌گویند.

لامپ‌های کم مصرف خود به مدل‌های مختلفی تقسیم می‌شود. که به توضیح هر یک آنها خواهیم پرداخت.

                                                        پنج نکته کلیدی در خرید لامپ کم مصرف که باید بدانید

آشنایی با لامپ ال‌ای دی و مشخصات آن

طول عمر و روشنایی و بازدهی لامپ ال‌ای دی بسیار بیشتر از دیگر لامپ‌ها بخصوص لامپ‌های رشته‌ای است. در این نوع از لامپ‌های کم مصرف از دیودهای نورگسیل استفاده شده است.

این لامپ، در حدود ۹۰ درصد از برق مصرفی خود را به نور تبدیل می‌کند. با استفاده از این لامپ می‌توان به طرز چشمگیری مصرف برق و روشنایی را در ساختمانها کاهش داد. نوری که ال‌ای دی‌ها از خود ساطع می‌کنند، کاملا شبیه به نور طبیعی بوده و به چشم‌ها آسیب وارد نمی‌کنند.

لامپ ال‌ای دی خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شود مانند:

  • ال‌ای دی پاور (دارای دیودهای با توان یک وات و سه وات هستند)
  • لامپ SMD (در این لامپ‌ها تعدادی دیود نورافشان که توان کمی هم دارند بر روی یک برد قرار می‌گیرند)
  • لامپ COB (تعداد زیادی دیود با فاصله‌های بسیار کم در کنار یکدیگر بر روی یک برد قرار می‌گیرند)
  • لامپ حبابی (با زاویه تابش ۱۳۶ درجه در مکانهایی که نور زیادی احتیاج دارند استفاده می‌شوند. توان مصرفی آنها چیزی در حدود ۲۰.۱۵، ۱۲.۹ وات است)
  • لامپ طرح گل (زاویه تابش ۱۳۰ درجه دارند و شکل ظاهری زیبا و متفاوتی هم دارند. بیشتر از ۲۵ هزار ساعت عمر می‌کنند و به اندازه۱۰۰ لامپ رشته‌ای به تنهایی می‌توانند نور تولید کنند)
  • لامپ  ال‌ای دی فیلامنتی (گرمای کمتری نسبت به دیگر ال‌ای دی‌ها تولید می‌کنند، بسیار کم مصرفند و شکل زیبایی هم دارند. به نام لامپ لوستر هم شناخته می‌شوند)
  • لامپ ال‌ای دی هالوژنی (لامپ‌هایی که شبیه هالوژن‌های قدیمی‌اند البته با تنوع رنگ بالا، صرفه جویی ۸۵ درصدی، تولید روشنایی متمرکز و عمر بالا)
  • لامپ ال‌ای دی شمعی (با زاویه تابش ۲۵۰ درجه ای، مورد مصرف در لوستر، چراغ مطالعه، سرویس بهداشتی و امثال اینها)
  • لامپ ال‌ای دی Wall Washer (مجموعه‌ای از چند لامپ که براساس نوع پروژه با توانهای مختلف برای طراحی بر روی دیوار، کاربرد دکوراتیو دارند)
  • لامپ ال‌ای دی ریسه‌ای (به صورت رشته‌های بلند و باریک بر روی کناف‌ها و سقف‌های کاذب و نمای بیرونی ساختمانها استفاده می‌شوند.)
  • لامپ  ال‌ای دی پنلی
  • لامپ ال‌ای دی مهتابی

پیشنهاد میکنیم مطلب علت چشمک زدن لامپهای ال‌ای دی را هم بخوانید

نکات مهمی که در خرید لامپ کم مصرف باید به آنها توجه داشته باشید

  • زمانی که می‌خواهید لامپ کم مصرف مثلا از نوع ال‌ای دی بخرید، بهتر است براساس نیازتان به میزان روشنایی اقدام به خرید کنید. واحد میزان نوردهی لامپ‌های ال‌ای دی براساس لومن است. با توجه به میزان لومن نوشته شده روی جعبه و نور مورد نیاز خرید کنید.
  • میزان توان مصرفی که براساس لومن بر وات ذکر می‌شود را مورد توجه قرار دهید.
  • شاخص سی آر آی که همان کیفیت نور است را مورد توجه قرار دهید. شاخص نمود نور برای لامپ‌های خانگی ۸۰ تا ۹۰ است.
  • از برندهای معتبر خریداری کنید. برندهایی که هم کیفیت محصول‌شان به اثبات رسیده است و هم برای محصولات خود گارانتی در نظر گرفته اند. ضمانت نامه‌های معتبر چیزی در حدود ۱ تا ۲ سال است.
  • سعی کنید لامپی را خریداری کنید که به انقضای گارانتی آن زمان زیادتری باقی مانده باشد.

پنج نکته کلیدی در خرید لامپ کم مصرف که باید بدانید

کدام برند را برای خرید لامپ‌های ال‌ای دی انتخاب نماییم؟

برندهای باکیفیت زیادی در کشور ما به تولید لامپ کم مصرف مشغولند. ما برند فرنام را به شما پیشنهاد میکنیم شرکت فرنام یکی از برندهایی است که توانسته با تولید انواع لامپ‌های کم مصرف ال‌ای دی با کیفیت برتر و طول عمر بالا، جای خود را در میان نام‌های معتبر دیگر در این عرصه باز نماید

آدرس وب سایت شرکت فرنام:   farnamlighting. com

یکی از مهمترین و با ارزش‌ترین خدماتی که این مجموعه به شما ارائه می‌دهند گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر برای همه محصولات خود است که می‌تواند خیال شما را بابت کیفیت و خدمات خوب محصولات این شرکت راحت کند.

تولید کننده‌ای با ۳۵ سال سابقه درتولید محصولات روشنایی که روشنی بخش خانه‌های شما هستند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا