تکنولوژی

مغز انسان صدای با رزولوشن بالا را تشخیص می‌دهد

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط محققان دانشگاه Queen Mary لندن، مغز انسان می‌تواند تفاوت میان محتویات صوتی با کیفیت استاندارد و آنچه موسیقی با رزولوشن بالا خوانده می‌شود را به خوبی درک کند.

به‌گزارش ScienceDaily، در این بررسی، از نتایج 12 هزار آزمایش متفاوت در قالب 18 مطالعه مستقل استفاده شده است. مطالعاتی که در آن از شرکت‌کنندگان درخواست شده تفاوت‌های موجود میان نمونه‌های مختلف محتویات صوتی در قالب موسیقی‌هایی با فرمت‌های متفاوت را بیان کنند.

دکتر Joshua Reiss از مرکز “موسیقی دیجیتال” دانشکده برق و علوم رایانه دانشگاه کوئین ماری لندن در این باره می‌گوید: ” مشتاقان موسیقی و البته شرکت‌های فعال در حوزه موسیقی باید از این یافته‌های جدید خوشحال باشند. مطالعات ما حکایت از آن دارند که صدای با رزولوشن بالا در مقایسه با محتوای صوتی استاندارد، مزایای محدود اما در عین حال با اهمیتی را به همراه خواهد داشت.”

نتایج این مطالعات در حالی منتشر می‌شود که مدت‌هاست شک و تردید در خصوص این امر که آیا شنوندگان می‌توانند تفاوت‌های میان محتوای با کیفیت CD و صدای با رزولوشن بالا را تشخیص دهند، در بازار موسیقی شکل گرفته است. در این راستا حتی اقدام برخی سرویس‌های پخش آنلاین موسیقی به‌منظور ارائه محتویات صوتی با رزولوشن بالا نیز مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفته است.

محققان معتقدند توانایی افراد در تشخیص محتویات صوتی با کیفیت‌های متفاوت، در پرتو تکرار، تمرین و آموزش به مراتب فراتر خواهد رفت. بر این اساس، افراد آموزش‌دیده حاضر در این بررسی‌ها، در 60 درصد از موارد توانایی تشخیص تفاوت موجود میان استانداردهای مختلف صوتی را داشته‌اند. علاوه بر این، انتخاب دقیق محتویات از جمله استفاده از نمونه‌های صوتی با مدت زمان بیش از 30 ثانیه نیز می‌تواند نقش مهمی در بهبود توانایی افراد در تشخیص فرمت‌های مختلف داشته باشد.

دکتر Reiss معتقد است کیفیت سی‌دی برای شنیدن تمامی مولفه‌های تشکیل دهنده یک قطعه صوتی کافی خواهد بود اما در عین حال بر این نکته نیز تاکید دارد که به عقیده بسیاری، صدای با رزولوشن بالا می‌تواند در هنگام پخش، وضوح‌بیشتر و شدت بالاتر را به همراه داشته باشد. او معتقد است گام بعدی در تحقیقات این تیم پژوهشگر، تشخیص چگونگی و چرایی درک تفاوت‌ها توسط مغز انسان است.

لازم به ذکر است که در این آزمایش، اکثرا از قطعه‌های ارائه شده در سبک کلاسیک و Jazz بهره گرفته شده اما، اشاره‌ای نشده که تشخیص تفاوت‌ها توسط کاربران، در کدام سبک موسیقی سریع‌تر و موثرتر انجام شده است. 

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا