تکنولوژی

راه‌اندازی اپل موزیک رشد اسپاتیفای را سریع کرد

اسپاتیفای، سرویس پخش آنلاین موسیقی که ده سال قبل در استکهلم راه‌اندازی شده است حالا چیزی در حدود 100 میلیون کاربر در 59 بازار جهان دارد تا همچنان و حتی با درنظر گرفتن افزایش رقابت در این سطح از بازار و عدم سوددهی سرویس‌هایش پیشتاز بازار پخش موسیقی آنلاین لقب گیرد.

این در حالی است که جاناتان فورستر، یکی از مدیران ارشد این شرکت و از جمله اولین کارکنان اسپاتیفای در مصاحبه‌ با خبرگزاری رویترز عنوان کرده از زمان راه‌اندازی سرویس اپل موزیک در ماه ژوئن سال گذشته، رشد اسپاتیفای سریع‌تر شده است. او در این باره می‌گوید:

” مایه خشنودی است که اپل نیز وارد بازی شده است. مطمئنا حضور اپل به بهبود وجهه بازار پخش‌کننده‌های موسیقی آنلاین کمک خواهد کرد. از سوی دیگر، ایجاد یک صنعت مستقل آن‌هم به تنهایی، بسیار سخت خواهد بود. از زمان آغاز به کار سرویس اپل موزیک ما شاهد رشد سریع‌تر و افزایش بیشتر تعداد کاربران سرویس خود بوده‌ایم.”

اسپاتیفای در حال حاضر با 30 میلیون کاربر که هزینه‌های مشخصی برای استفاده از سرویس پخش آنلاین موسیقی می‌پردازند، پیشتاز این بازار بوده و این در حالی است که از زمان راه‌اندازی سرویس پخش موسیقی اپل در 100 کشور دنیا، تعداد کاربران پولی اپل موزیک به 13 میلیون نفر رسیده است.

با این وجود، اسپاتیفای در کنار اپل، رقبای قدرتمند دیگری مانند پاندورا مدیا و یا حتی شرکت‌های نوظهوری مانند استارت‌آپ آلمانی سوندکلود و آهنگساز و رپر آمریکایی یعنی Jay Z را نیز در این سطح از بازار در کنار خود مشاهده می‌کند. این در حالی است که شرکت‌هایی مانند گوگل آلفابت نیز با ارائه سرویس‌هایی مانند یوتیوب و گوگل پلی موزیک، رقابتی متمایز را ایجاد کرده‌اند.

با این وجود فورستر معتقد است رقابتی که در آن چندین و چند سرویس پخش آنلاین موسیقی حضور داشته باشند، در بلندمدت پایدار نخواهد بود. در پاسخ به پرسش خبرنگار رویترز در خصوص خریدهای آتی شرکت اسپاتیفای نیز فورستر عنوان کرده خریدهای آینده در ابعادی مشابه با قراردادهای کنونی بوده و در جهت به خدمت گرفتن تیم‌ها و تکنولوژی‌های جدید منعقد خواهند شد. او در این باره گفت: “جای تعجب نخواهد بود که اسپاتیفای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مرتبط با تجارت کنونی خود را نیز در دستورکار قراردهد.”

قسمت اعظم درآمدهای اسپاتیفای از محل پرداخت هزینه‌های حق عضویت توسط کاربران تامین می‌شود اما این شرکت راهکارهای متفاوت مانند برگزاری کنسرت‌ها، تجارت‌های مختلف و ساخت ویدئو را نیز در دستورکار قرار داده است. با این حال، فورستر معتقد است اسپاتیفای تلاش نمی‌کند تا یک نت‌فلیکس جدید باشد.

این شرکت در روز دوشنبه گذشته سرویس ویدئویی جدیدی را راه‌اندازی کرد که محتویات انحصاری مانند ویدئوهای کوتاه و پشت صحنه‌هایی از فعالیت هنرمندان را به نمایش می‌گذارد.

این شرکت در زمینه توسعه کسب و کار خود همچنان با جذب سرمایه 1 میلیارد دلاری (در تازه‌ترین دور فرایند جذب سرمایه) به روند صعودی ادامه می‌دهد و در حوزه افزایش رشد کاربران نیز فورستر تاکید کرده تمهیدات لازم به‌منظور اطمینان از نرخ 25 تا 30 درصدی تبدیل کاربران جدید که از سرویس‌هایی برپایه نمایش تبلیغات استفاده می‌کنند به کاربران ثبت‌نام کننده این سرویس اندیشیده شده است.

فورستر در پاسخ به این سوال که چه زمانی مشتریان مطرحی مانند گوگل یا فیس‌بوک به خرید اسپاتیفای علاقمند خواهند شد نیز اینچنین عنوان کرده است: ” من معتقدم اسپاتیفای همیشه علاقه دارد تا اسپاتیفای بماند. ما تلاش زیادی کرده‌ایم تا به جایگاه کنونی برسیم و واقعا سخت است تا در این مرحله، خودمان نباشیم (اشاره به فروش اسپاتیفای به شرکت‌های بزرگ‌تر) اما کسی از آینده خبر ندارد. من معتقدم چشمان دنیا به روی فرصت‌های موجود در بازار سرویس‌های پخش آنلاین باز شده و این تازه آغاز راه است.”

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا