تکنولوژی

چگونه 18 هزار استارتاپ برای 300 هزار هندی اشتغال‌آفرینی کردند

نام نویسنده: میترا جلیلی

 انتظار می‌رود تا پایان سال 2015 تعداد استارتاپ‌های فعال حوزه تکنولوژی هندوستان به 4هزار و 200 تا 4هزار و 400 عدد برسد که این رقم نشانه رشد 40درصدی نسبت به سال گذشته است.  

 در سایه اتخاذ سیاست‌های درست دولت، تعداد استارتاپ‌های هندوستان می‌تواند رشد داشته و در 10سال آینده تعداد آنها 5 برابر با ارزشی بیش از 500 میلیارد دلار شود.  گفته می‌شود هندوستان تا سال 2030 اقتصادی 10 تریلیون دلاری خواهد داشت که البته این رشد سریع، تنها با کمک کارآفرینان و شرکت‌های نوظهور امکانپذیر خواهد بود.    

 از استارتاپ‌های موفق جهان می‌توان بهSnapchat با ارزش 16تا 20میلیارد دلار،Airbnb با ارزش 5/25میلیارد دلار، Uber با ارزش 2/41میلیارد دلار، کمپانی چینی موفق تولید تلفن هوشمند شیائومی با ارزش 46میلیارد دلار اشاره کرد.

 

کارآفرینان و استارتاپ‌ها (شرکت‌های نوپا) بخش عمده‌ای از اقتصاد جهان را در دست دارند و حتی در کشورهای درگیر فقر، جنگ و خشونت نیز می‌توان ردپای این گروه را دید.حالا دیگر از «سیلیکون ولی» در امریکا گرفته تا اوگاندا و کامرون، استارتاپ‌ها حضوری موفق و دائمی دارند و برخی از کمپانی‌های موفق امروز همان استارتاپ‌های دیروز هستند. از این استارتاپ‌ها می‌توان بهSnapchat با ارزش 16تا 20میلیارد دلار،Airbnb با ارزش 5/25میلیارد دلار، Uber با ارزش 2/41میلیارد دلار و کمپانی چینی موفق تولید تلفن هوشمند شیائومی با ارزش 46میلیارد دلار اشاره کرد. بر همین اساس بسیاری از کشورها تلاش دارند تا در حوزه استارتاپ‌ها سرمایه گذاری کنند و شواهد حاکی از آن است که هندوستان به عنوان قدرت تازه نفس به این جرگه پیوسته است.

 18هزار استارتاپ در هندوستان

تحقیقات انجمن ملی کمپانی‌های نرم افزاری و خدماتی(NASSCOM) هندوستان که وضعیت آی تی و صنایع مرتبط با آن را مورد مطالعه قرار می‌دهد، حاکی است که این کشور با یک پله ترقی، امسال پس از ایالات متحده امریکا و بریتانیا، رتبه سوم کشورهای دارای سریع ترین رشد در زمینه استارتاپ‌های مرتبط با تکنولوژی را به خود اختصاص داده است.

 هندوستان در حال حاضر 18هزار استارتاپ در حوزه‌های مختلف به ارزش 75میلیارد دلار دارد که برای 300 هزار نفر اشتغال زایی کرده است و انتظار می‌رود تا پایان سال 2015 تعداد استارتاپ‌های فعال حوزه تکنولوژی هندوستان به 4هزار و 200 تا 4هزار و 400 عدد برسد که این رقم نشانه رشد 40درصدی نسبت به سال گذشته است.

این در حالی است که امریکا با داشتن 47هزار شرکت استارتاپ فناوری در جایگاه نخست این لیست جای گرفته و بریتانیا نیز با 4هزار و 800 تا 5 هزار استارتاپ مرتبط با فناوری بر دومین پله این رده‌بندی ایستاده است. محققان این انجمن انتظار دارند که هند اگر با همین سرعت پیش برود،در پایان سال 2016میلادی بتواند در رتبه دوم کشورهای دارای سریع ترین رشد در زمینه استارتاپ‌ها قرار بگیرد به همین دلیل تلاش فعالان عرصه فناوری این است که هندوستان در آینده به عنوان برند استارتاپ در جهان مطرح شود. بیش از نیمی از استارتاپ‌های حوزه فناوری یعنی هزار و 200 عدد آنها در حوزه تجارت الکترونیک و در قالب

(B2CBusiness To Consumer) فعالیت می‌کنند به این معنا که این شرکت‌ها به طور مستقیم با مشتری‌ها در تماس هستند و محصولات خود را از طریق تجارت الکترونیک(e-commerce)، خدمات مشتری یا جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعات ارائه می‌کنند. یکی از استارتاپ‌های موفق هندی که از سه ماهه چهارم سال 2014 تاکنون ظهور کرده،TaxiSure است و از دیگر استارتاپ‌های موفق هندی می‌توان به Flipkart اشاره کرد که یک سایت مربوط به تجارت الکترونیک در هندوستان با تمرکز بر فروش کتاب و موسیقی است و ارزش آن به 15میلیارد دلار می‌رسد.

 بنگلور مهد استارتاپ ها

هرچند استارتاپ‌ها در چند شهر مختلف هندوستان فعالیت دارند ولی بنگلور را می‌توان مهد استارتاپ‌ها و صنایع مرتبط با فناوری دانست و بسیاری از سرمایه گذاران نیز این شهر را بهترین محل در آسیا برای فعالیت می‌دانند و در همین راستا نیز میزان سرمایه گذاری در استارتاپ‌های این شهر به 3/2میلیارد دلار رسیده است. البته همسایه بنگلور یعنی کورامانگلا نیز شهری است که بسیاری از استارتاپ‌های موفق امروز هندوستان و بنگلور، تحقیقات خود را در آن به نتیجه رسانده و رشد کردند و به اصطلاح این شهر یک انکوباتور برای تبدیل شدن به استارتاپ بوده است.

مؤسسه  Compass نیز استارتاپ‌های جهان را بر اساس نوع عملکرد،میزان جذب سرمایه،حضور در بازار و دسترسی آسان مشتریان به خدمات آنها،میزان خروجی،استعدادهای تکنیکی و تجربه استارتاپ‌ها و به بیان دیگر« اکوسیستم» دسته‌بندی می‌کند؛ این گزارش‌ها از سال 2012 تاکنون در پایان هرسال منتشر می‌شود و گزارش امسال نشان می‌دهد بنگلور پانزدهمین اکوسیستم برتر جهان برای حضور استارتاپ‌ها محسوب می‌شود که این رتبه نسبت به سال 2012 چهار پله بالاتر رفته است.

دهلی ومومبایی نیز دو <هاب> دیگر هندوستان در زمینه فعالیت استارتاپ‌های فناوری محسوب می‌شوند ولی همچنان از نظر جذب سرمایه گذار از بنگلور عقب تر هستند. همچنین انتظار می‌رود تا سال 2017 تعداد کاربران هندوستان به 500میلیون نفر برسد و به همین دلیل هم هرقدر در زمینه فناوری و آی تی سرمایه‌گذاری شود باز هم کم است و جا دارد که تعداد استارتاپ‌های مرتبط با فناوری در این کشور افزایش یابد. وسعت بازار هندوستان و موقعیت جغرافیایی آن و همچنین مهارت جوانان این کشور در صحبت کردن به زبان انگلیسی نیز زمینه ساز بخشی از موفقیت‌های هندوستان در زمینه استارتاپ‌ها بوده است. ازسوی دیگر هندوستان جوان ترین کشور استارتاپ‌ها محسوب می‌شود که میانگین سن بنیانگذاران، 35سال است و گفته می‌شود سهم زنان بنیانگذار استارتاپ در هندوستان به 9درصد می‌رسد.

 افزایش سرمایه گذاری

انجمن ملی کمپانی‌های نرم افزاری و خدماتی (NASSCOM) هندوستان همچنین در دومین گزارش خود در زمینه استارتاپ‌های هندوستان با عنوان « اکوسیستم استارتاپ‌های هندی» اعلام کرد که میزان سرمایه گذاری در این استارتاپ‌ها در مقایسه با سال گذشته حدود 125درصد و تعداد سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیز صد درصد افزایش داشته است. در سال جاری بیش از 5میلیارد دلار در این استارتاپ‌ها سرمایه گذاری شده که این رقم در مقایسه با 3میلیارد دلار سال 2014 رشدی مناسب را نشان می‌دهد. این گزارش همچنین نشان می‌دهد که امسال تعداد بیشتری از سازمان‌های دولتی هندوستان از این استارتاپ‌ها حمایت می‌کنند و این موضوع، زمینه ساز رشد و موفقیت این شرکت‌های نوپا شده است.

البته تعداد شرکت‌های استارتاپی که در هندوستان آغاز به کار می‌کنند بسیار بیشتر از این تعداد است ولی با وجود این اکوسیستم پررونق، نرخ از بین رفتن و مرگ این استارتاپ‌ها نیز بالاست و هنوز هم دسترسی به سرمایه مناسب برای بسیاری از این استارتاپ ها، یک رویا محسوب می‌شود. با توجه به رقابت شدید در بازار آی تی هندوستان، گاه حتی با وجود سرمایه گذاری‌های مناسب، به دلیل استراتژی‌های ضعیف و وجود نداشتن دیدگاه و بینش مناسب، فعالیت یک استارتاپ می‌تواند منجر به شکست شود. وجود رقبا و گاه منحرف شدن از مسیر و راه اصلی رشد یکی دیگر از دلایل ناکام ماندن بسیاری از این استارتاپ‌هاست. محققان این انجمن معتقدند که برای غلبه بر این مشکلات، دولت باید معضلات سر راه کمپانی‌های نوپا را مورد توجه قرار داده و سیاست خاصی برای کارآمدتر کردن آنها در نظر داشته باشد.بیشترین سیاست مورد انتظار، تمرکز بر تولید، ارتقای نوآوری و همچنین بخشودگی مالیاتی این شرکت‌های استارتاپ که بخش عمده آنها هم بدنه بسیار کوچکی دارند است. چرا که این موارد تعداد بیشتری را تشویق می‌کند که به ایجاد شرکت‌های نوپا و کارآفرینی روی بیاورند.

در سایه اتخاذ سیاست‌های درست دولت، تعداد استارتاپ‌های هندوستان می‌تواند رشد داشته و در 10سال آینده تعداد آنها 5 برابر با ارزشی بیش از 500 میلیارد دلار شود.  گفته می‌شود هندوستان تا سال 2030 اقتصادی 10 تریلیون دلاری خواهد داشت که البته این رشد سریع، تنها با کمک کارآفرینان و شرکت‌های نوظهور امکانپذیر خواهد بود.

 کاهش فقر در تیررس استارتاپ‌ها

البته با وجود موفقیت هایی که در گوشه هایی از هندوستان می‌بینیم و روزهای پررونقی که در انتظار صنعت آی تی این کشور است همچنان بخش عمده‌ای از مردم این سرزمین، از فقر رنج می‌برند و حدود 22درصداین جمعیت حتی  روزانه کمتر از 25/1دلار درآمد دارند و به همین دلیل بسیاری معتقدند این استارتاپ‌ها باید تمرکز خود را بر کاهش فقر قرار دهند.

این رشد توسعه شرکت‌های استارتاپ  و افزایش سرمایه گذاری در آن با وجود مشکلات موجود، سبب شد تا هندوستان از نظر خروجی فناوری نیز امسال به عنوان تنها کشور آسیایی، در جمع 5کشور پیشتاز قرار گرفته و حتی از چین نیز پیشی بگیرد. از دیگر کشورهای آسیایی که در این رده‌بندی قرار دارند می‌توان به چین اشاره کرد که در رتبه ششم قرار دارد، سنگاپور در ردیف سیزدهم و ژاپن در جایگاه هجدهم جای گرفته است. هنگ کنگ در رتبه 23، اندونزی در رتبه 26، مالزی در جایگاه 29 قرار دارد و کره جنوبی نیز سی و چهارمین جایگاه جدول را به خود اختصاص داده است و البته ویتنام و فیلیپین نیز هر دو بر سکوی سی و هشتم جدول ایستاده‌اند.

طبق تحقیقات مؤسسه Deloitte، سنگاپور با 3هزار و 600 استارتاپ فعال و عملکردی درخشان در تجارت الکترونیک، بازی‌سازی و همچنین شبکه‌های اجتماعی یکی از بهترین‌های آسیاپسیفیک است و بسیاری از کمپانی‌های برتر امریکایی ازجمله گوگل، فیس‌بوک و Uber در این کشور شعبه دارند. ازآنجا که این کشور بین چین و هندوستان قرار گرفته است، پتانسیل بالایی برای بازار دارد و 47درصد مشتریان استارتاپ‌ها نیز در خارج از این کشور قرار دارند. سنگاپور بالاترین ضریب نفوذ تلفن همراه را در جهان دارد و 9نفر از هر 10 فرد سنگاپوری تلفن هوشمند دارد که همین موضوع فرصت‌های بی‌نظیری در حوزه تجارت الکترونیک در اختیار آنها قرار می‌دهد.

 

 

منبع : روزنامه ایران

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام: بنده دوسال بطور رسمی درزمینه آپشن های خودرو طراحی میکنمو واکنون آفتابگیرِداخل خودرو هوشمند طراحی و ثبت اختراع رساندم.چنانچه ازسرمایه گذاران استارتاپای هندی یا مالزی یا سنگاپوری سراغ دارید به اینجانب معرفی نمائید.قبلا ازهمکاری وهمیاری شما سپاسگزارم.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا