تکنولوژی

بررسی سامسونگ گلکسی اس ۶

در مورد پرچمدار جدید سامسونگ از دو جهت می‌توان مقایسه را آغاز کرد. می‌توان این غول خوش آب و رنگ و کاملا تغییر یافته ( نسبت به مدل قبلی خود) را با مدل‌های قبلی خود مقایسه کرد و از آن نتیجه گرفت. همچنین می‌توان S6 را با رقبای خود در بازار مقایسه کرد که مهم‌ترین آن‌ها ( آنچنان که خود سامسونگی‌ها چنین می‌کنند) آن را با آیفون ۶ به رقابت گذاشت و نتیجه‌های مختلف گرفت. آنچه از مجموع هر دو نوع مقایسه می‌توان مشترک دانست این نتیجه است که گوشی جدید سامسونگ در زمره بهترین‌های امروز موبایل قرار می‌گیرد و با مجموعه‌ای از بهبود‌هایی که در نقاط مختلف این سری از گوشی صورت گرفته با یک موبایل قدرتمند در بازار مواجه‌ایم.

دیزاین و باقی قضایا 

سامسونگ گلکسی اس ۶ دیگر یک گوشی پلاستیکی نیست. ترکیب شیشه و فلز حالا تشخص بهتری به یک گوشی که مدعی اول بودن است داده است. ابعاد، نازکی و صفحه نمایش فوق‌العاده آن را به یکی از خوش‌دست‌ترین دستگاه‌های موبایلی تبدیل کرده که تا پیش از این در دست گرفته‌اید. اندروید نسخه ۵.۰ لولیپوپ و سرعت عملکرد بالای گلکسی اس ۶ هم به این‌ها اضافه شده تا با یک گوشی قدرتمند مواجه باشید. بسیاری معتقدند که با گلکسی اس ۶ سامسونگ دوباره متولد شده است اما از این اغراق‌ها که بگذریم باید بگوییم که گلکسی اس ۶ به رغم همه تحولات ظاهری و داخلی همان DNA کلی گوشی‌های سری گلکسی را در خود دارد. دو تفاوت عمده با گذشته در این است که در این گوشی از شکاف میکرو SD وباتری قابل تعویض خبری نیست دو امکانی که تا پیش از این سامسونگ از آن‌ها بسیار دفاع می‌کرد. اما حالا با تغییرات ظاهری وسیع  آنها را کنار گذاشته است. 

سامسونگ در این گوشی از پردازنده Exyon ساخت خود استفاده می‌کند. این گوشی همچنین از شارژ بی سیم و هدست واقعیت مجازی پشتیبانی می‌کند.

در مورد شباهت‌های آیفون و گلکسی اس ۶ هم بسیار گفته‌اند. از این نظر بی شک حق با کسانی است که معتقدند اس ۶ سامسونگ بسیار شبیه آیفون ۶ است. شباهت‌ها غیر قابل انکار است و از کنار هم قرار دادن گوشی‌ها این را به سادگی می‌توان دریافت. 

صفحه نمایش خیره کننده 

صفحه نمایش همواره در گوشی‌های سامسونگ خیره کننده بوده و نقطه قوت این شرکت استفاده از صفحه نمایش بهتر بوده است. گلکسی اس ۶ از نظر صفحه نمایش و در حالی که عموم گوشی‌های پرچمدار از صفحه نمایش نسبتا با کیفیتی برخوردار است،‌ یک سرو گردن بالاتر می‌ایستد. صفحه نمایش Super AMOLED با اندازه ۵.۱ اینچ و ۱۴۴۰ در ۲۵۶۰ پیکسل که چیزی در حد و اندازه گلکسی نوت ۴ اما با ۵۷۷ نقطه بر اینچ هم روی کاغذ و هم در عمل به نوعی شفاف‌ترین صفحه نمایش موجود در بازار است. 

صفحه نمایش QHD البته سال گذشته با G3 ال جی آغاز شد هر چند ال جی آن را بر پایه تکنولوژی LCD ارایه داده بود که باعث کمی تیره‌تر شدن صفحه و افزایش مصرف انرژی می‌شد. بعدا در نکسوس ۶ گوگل هم از همین صفحه نمایش بهره گرفت. در گلکسی اس ۶ اما تکنولوژی استفاده شده به خلق یک صفحه نمایش خیره کننده منجر شده که دیدن عکسها، ویدیو و صفحات وب و اپلکیشن‌ها را چشم‌نوازتر می‌کند. با این همه امروزه ثابت شده که با تکنولوژی AMOLED صفحه نمایش با کیفیت ۱۰۸۰ عملا تا سال‌ها می‌تواند پاسخ‌گوی بهترین کیفیت باشد و بسیاری هم گفته‌اند اساسا چشم انسان قادر به دیدن پیکسل‌های بیشتر از این نیست. چه سامسونگ این هیولای پیکسلی را در صفحه نمایشش برای پشت سر گذاشتن رقبا در خبرها و نقدها به کاربرده باشد و چه دلایل دیگر واقعیت این است که کیفیت ویژه این صفحه نمایش تفاوت و تمایز فوق‌العاده‌ای را برای S6 ایجاد کرده است. اما از سوی دیگر چنین صفحه نمایش با کیفیتی قطعا باتری بیشتری را مصرف می‌کند و قطعا از نظر قیمت تمام شده هم برای سامسونگ گران‌تر درمی‌آید اما به نظر می‌رسد که سامسونگ حاضر شده که در مقابل به دست آمدن این کیفیت و توجه آن موارد را قربانی کند. 

اثر انگشت 

سامسونگ در این گوشی از تکنولوژی اثر انگشت استفاده کرده که هر چند به نظر با دگمه نسبتا باریک Home یکی شده اما به همان خوبی کار می‌کند که سیستم اثر انگشت اپل . سیستم اثر انگشت سامسونگ بر اساس تست ما بسیار سریع بود و با لمس اندکی انگشت سریعا به کار می افتاد. سیستم اثر انگشت برای سیستم پرداخت موبایلی سامسونگ Samsung Pay هم مورد استفاده قرار می‌گیرد که البته در ایران فعلا کاربردی ندارد. 

دوربین 

با صفحه نمایش عالی سامسونگ و ترکیب آن با دوربین بهبود یافته ۱۶ مگاپیکسلی عکسهای گرفته شده به وضوح روی صفحه نمایش بهتر از گوشی‌های رقیب است. اما اگر عکسها را روی کامپیوتر بررسی کنیم هم تا اندازه‌ای می‌توان برتری را به سامسونگ داد. اینها نشان می‌دهد دوربین گلکسی اس ۶ واقعا خوب است. سرعت عکاسی با این گوشی قابل مقایسه با مدل‌های قبلی خود نیست و غنای رنگ‌های آن به خصوص در شب و در عکس‌هایی که زمینه تاریک دارند کاملا قابل قبول است. در مقایسه عکاسی در شب بین سامسونگ گلکسی اس ۶ و آیفون ۶ نظر ما کاملا بر عکسهای سامسونگ بود. سامسونگ همچنین یک تنظیم Pro را در دوربین این گوشی خود قرار داده که با استفاده از آن می‌توان به تنظیمات دستی عکاسی مثل شاتر و دیافراگم دسترسی داشت. همچنین تنظیم HDR نیز می‌تواند به طور خودکار فعال شده و روشنایی عکسها را بالاتر ببرد. سامسونگ همچنین اسلوموشن و فست موشن را هم روی دوربین خودش دارد که با سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه تصاویر قابل قبولی را تولید می‌کند با این حال می‌توان گفت همچنان در این زمینه از رقیب خود اپل عقب‌تر است چراکه تصاویر تولید شده اپل کاملا بهتر است. 

باقی موارد 

سامسونگ همچنین TouchWiz UI را که روی اندروید ۵.۰.۲. قرار گرفته نسبت به سال قبل بهبود قابل ملاحظه‌ای داده است. تنظیمات Setting به راحتی در دسترس قرار گرفته و اندازه آیکون‌ها بزرگتر و بهتر شده است. در زمینه باتری اما اوضاع به خوبی چیزهای دیگر نیست. باتری گلکسی اس ۶ یک باتری ۲۵۵۰ میلی آمپری است که در مقایسه با باتری ۲۸۰۰ میلی‌آمپری مدل قبل به مراتب پایین‌تر است. دلیل اصلی این کاهش میلی‌آمپر کاهش ضخامت این گوشی است. نکته دیگر هم این است که باتری بر خلاف مدل‌های قبلی قابل تعویض نیست و این یکی از چیزهایی بود که بسیاری از علاقه‌مندان به سامسونگ را ناراحت کرد هر چند واقعا مشخص نیست چرا اساسا امکان تعویض باتری باید موضوع مهمی باشد. امروزه استفاده از شارژرهای یدک باتری بسیار معمول است و نمونه‌های مختلف آن هم قیمت  چندانی ندارند. موضوع باتری از آن جهت هم مهم است که این شرکت در تبلیغات مختلفی که همه ما به یاد داریم اپل را به خاطر شارژ کم باتری‌های آیفون مورد انتقاد قرار داده بود. به نظر می‌رسد سامسونگ تصمیم گرفته در این زمینه چیزی را که بیشتر از پیش مورد انتقاد قرار دارد یعنی دیزاین را بر باتری ارجح بداند. در استفاده معمول ما از گلکسی اس ۶ باتری این گوشی با استفاده‌های مختل تا حدود یک روز کاری را دوام می‌آورد اما با این حال انتظارها بیشتر یک روز است. 

نمونه عکسهای گلکسی اس ۶ 

منبع : آی تی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا