توضیحات پارس آنلاین درباره ضریب اشتراک اینترنت
به دنبال بحثهای مطرح شده درباره میزان اشتراک سرویسهای خانگی اینترنت، شرکت پارس آنلاین مطالب مفصلی را در اینباره روی سایت خود منتشر کرده است.
همچنین کیهانی مدیر تجارت آنلاین پارس آنلاین در تماسی با آی تی ایران تاکید کرد که در در سخنانی خود در اختتامیه جشنواره وب از اشتراک یک به ۵۰ کاربران اینترنت سخن گفته و نه اشتراک یک به ۸۰ . در همین حال وی تاکید کرد که در سخنرانی خود موضوع
به نظر میرسد انتشار اطلاعات مربوط به ضریب اشتراک اینترنت در ایران و جهان تلاشی است برای آگاه سازی کاربران و مشتریان این شرکت و به خصوص با توجه به انتقاداتی که طی روزهای اخیر از این سرویس دهنده اینترنت مطرح شده بود.
آی تی ایران متن کامل توضیحات پارس آنلاین درباره پهنای باند اینترنت را به شرح زیر منتشر میکند:
شرکت پارس آنلاین برای ارتقاء به برترین شرکت انتقال داده، قصد دارد تا با اطلاع رسانی مفایم مرتبط و عوامل موثر درکیفیت ارائه خدمات اینترنت پرسرعت، آگاهی جامعه را افزایش دهد تا از این طریق در کنار افزایش دانشِ صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات، با اجرای این مفاهیم در فرآیندهای خود، در جهت افزایش رضایت کاربران که هدف فعالیت ماست، گام برداریم.
هدف از این سلسله مقالات آن است که چرخه کامل و همه عوامل موثر در کیفیت و سرعت سرویس دهی به مشتریان معرفی شود. توضیح ضریب اشتراک و پهنای باند تأمین شده توسط شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت، هدف این مقاله می باشد. در مقاله های بعدی نیز سایر عوامل موثر بر کیفیت سرویس تشریح خواهند شد.
سوال اولی که پیرامون موضوع پهنای باند مطرح می شود این است که آیا پهنای باند کافی برای تأمین انتظار مشتریان مبنی بر کمتر نبودن سرعت واقعی دریافتی آنها از سرعت فروخته شده توسط شرکت تأمین کننده اینترنت (ISP)، وجود دارد؟ به عنوان مثال یک مشتری که یک سرویس با سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه (kbps) معادل 16 کیلو بایت بر ثانیه (KBps) خریداری نموده است انتظار دارد که سرعتش از 16 کیلو بایت بر ثانیه (KBps) کمتر نباشد. توجه به این نکته لازم است که سرعت نمایش دانلود توسط نرم افزارهای مدیریت دانلود و مرورگرهای اینترنتی به طور پیش فرض بر حسب بایت بر ثانیه بوده و لذا جهت مقایسه سرعت دانلود با سرعت سرویس خریداری شده می بایست عدد نمایش داده شده در نرم افزارهای مذکور را در 8 ضرب نمود. (هر 8 بیت معادل یک بایت می باشد).
در مثال مذکور، سرعت سرویس خریداری شده 128 کیلوبیت برثانیه (kbps) و سرعت دانلود سرویس خریداری شده، 16 کیلوبایت برثانیه (KBps) می باشند. تبدیل واحدهای بیت و بایت در این مثال را می توان به یکی از این دو صورت انجام داد:
128kbps÷8=16KBps
16KBps*8=128kbps
در موضوع پهنای باند، تعیین یک عدد ثابت برای ضریب اشتراک روش صحیحی نمی باشد. ضریب اشتراک تابعی از تعداد سرویس های فروخته شده به مشتریان و سرعت آنها، الگوی مصرف کاربران و البته تعداد مشتریانی می باشد که به صورت همزمان در یک مرکز مخابراتی به شبکه متصل و در حال استفاده هستند. این عدد باید به صورت دائمی و برای هر مرکز مخابراتی به صورت جداگانه مورد بازنگری واقع گردد به نحوی که سرعت دریافتی واقعی کاربران متناسب با سرعت خریداری شده توسط آنها باشد.
ضریب اشتراک اینترنت پرسرعت چیست؟
ضریب اشتراک پهنای باند در اینترنت عبارتست از میزان پهنای باند تأمین شده در شبکه تقسیم بر میزان پهنای باند فروخته شده به کاربران. این بدان معناست که این عدد تنها بر مبنای مجموع سرعت سرویس های فروخته شده محاسبه می گردد و این موضوع را در نظر نمی گیرد که چند کاربر به صورت همزمان به شبکه مصل هستند و یا اینکه هر یک از این مشترکین چه الگوی مصرفی در اینترنت دارند. به عنوان مثال اگر 256 کیلو بیت بر ثانیه (kbps) پهنای باند در شبکه تأمین گردیده، در حالیکه 10 عدد سرویس 256 کیلو بیت بر ثانیه (kbps) به مشتریان فروخته شده باشد، ضریب اشتراک 1 به 10 خواهد بود.
اجازه دهید با باز کردن مثال بالا این موضوع را روشن تر نماییم. در این نمونه فرض کنیم هر 10 کاربری که به آنها سرویس 256 کیلو بیت بر ثانیه (kbps) فروخته شده به صورت همزمان به شبکه متصل و در حال استفاده باشند. از آنجا که میزان پهنای باند موجود، 256 کیلوبیت بر ثانیه (kbps) است، سهم هر یک از کاربران معادل 25.6=10÷256 کیلوبیت بر ثانیه (kbps) می باشد که این عدد نصف سرعتسرویس های dial-up است (56 کیلو بیت بر ثانیه) و قاعدتاً رضایت مشتریان را جلب نمی نماید.
بنابراین عدد ضریب اشتراک به خودی خود و به صورت مستقیم ارتباطی با کیفیت سرویس کاربران اینترنت پرسرعت نداشته بلکه تابعی از درصد کاربرانی که همزمان به شبکه متصل و در حال استفاده بوده و همین طور الگوی مصرف آنها می باشد. وظیفه شرکت های تأمین کننده اینترنت (ISP) این است که با در نظر گرفتن این دو عامل، ضریب اشتراک را به نحوی تعیین نمایند که انتظار مشتری یعنی اینکه هیچگاه سرعت دریافتی واقعی از سرعت خریداری شده کمتر نباشد، محقق گردد.
ضریب اشتراک اینترنت پر سرعت خانگی در جهان و ایران چه عددی است؟
در گزارش OFCOM که رگولاتوری (قانونگذار در حوزه ارتباطات) کشور انگلستان می باشد میزان ضریب اشتراک معمول برای کاربران خانگی و عادی 1 به 50 ذکر شده است. لینک این گزارش در ذیل قابل دسترسی است:
http://stakeholders.ofcom.org.uk/binaries/research/cmr/cmr13/UK_Annexes.pdf
همچنین می توانید با مراجعه به لینک های زیر، صحت برقراری ضریب اشتراک 1 به 50 در کشورهای توسعه یافته من جمله انگلیس را ملاحظه نمایید:
http://en.wikipedia.org/wiki/Contention_ratio
http://www.hometelecom.co.uk/broadband-contention-ratio.php
عدد ضریب اشتراک سرویس های اینترنت پرسرعت خانگی اعلام شده توسط رگولاتوری و شرکت های تأمین کننده اینترنت، در برخی کشورهای دیگر به شرح ذیل می باشد:
نام کشور یا ارگان ضریب اشتراک خانگی لینک مطلب
جمهوری چک 50:1 http://www.trai.gov.in/WriteReaddata/ConsultationPaper/Document/cpaper15jan09.pdf
اسلواکی 45:1
ایرلند 48:1
ایسلند 50:1
https://www.gov.im/lib/news/cc/independentbench.xml
JT Global 50:1 http://www.jtglobal.com/Jersey/Personal/Supplementary-Navigation/Help-Su…
Plusnet 50:1 http://usertools.plus.net/tutorials/id/11
در حال حاضر در شبکه شرکت پارس آنلاین ضریب اشتراک بر اساس دو عامل درصد کاربرانی که به صورت همزمان متصل هستند و همین طور الگوی مصرف آنها به گونه ای تعیین می گردد که سرعت دریافتی واقعی کاربران متناسب با سرعت خریداری شده توسط آنها باشد (به شرطی که سایر عوامل دخیل در ارایه سرویس اینترنت پرسرعت مانع تحقق این تجربه نگردند). این همان هدفی است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز به دنبال آن می باشد. اصولاً رگولاتوری های اغلب کشورها میزان ضریب اشتراک را اجبار نمی نمایند و تعیین آنرا بر عهده رقابت در بازار می گذارند بلکه در گزارش های خود میزان تطابق سرعت واقعی دریافتی با سرعت خریداری شده را اطلاع رسانی می نمایند. در لینک زیر می توانید گزارش میزان تطابق سرعت واقعی و سرعت فروخته شده توسط تامین کنندگان اینترنت پر سرعت کشور آمریکا که به وسیله رگولاتور این کشور (FCC) تهیه شده است را ملاحظه نمایید:
http://www.fcc.gov/measuring-broadband-america/2013/February#Figure3
چه عواملی می توانند موجب شوند که سرعت واقعی دریافتی توسط مشتری از سرویس خریداری شده توسط وی کمتر باشد؟
یکی از عواملی که می تواند منجر شود سرعت واقعی دریافتی توسط کاربر از سرعت خریداری شده توسط وی کمتر باشد، میزان پهنای باند تامین شده در شبکه می باشد. کیفیت و سرعت واقعی دریافتی سرویس مشتریان، علاوه بر میزان پهنای باند تأمین شده در شبکه، تابعی از همه عوامل شکل زیر یعنی مودم و خط تلفن مشتری، فاصله مشترک تا مرکز مخابراتی، کیفیت لینک های شهری و بین شهری در تملک شرکت مخابرات ایران و شرکت زیرساخت ایران، وضعیت تجهیزات و شبکه شرکت تأمین کننده اینترنت (ISP)، کیفیت پهنای باند اینترنت واگذار شده توسط شرکت زیرساخت ایران و فیلترینگ می باشد و بنابراین برای بهبود کیفیت و سرعت واقعی سرویس باید همه عوامل زیر و نه فقط پهنای باند را در نظر گرفت.
[internet_factors.jpg]
برای توضیحات بیشتر در این رابطه می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
www.parsonline.com/fa/services/adsl_internet