تکنولوژی

نقل و انتقال ارز فقط با حساب الکترونیکی

ارزها یا احتکار می‌شدند یا به خارج می‌رفتند، راه‌اندازی بازار آتی ارز، نقل و انتقال ارز فقط از طریق حساب‌های الکترونیکی، بسته پولی بانک مرکزی بدون تاریخ و همه اینها بهانه‌ای بود که باید سریع‌تر وارد ماجرا می‌شدیم؛ بخشی از جدیدترین اظهارات سخنگوی اقتصادی دولت درباره سونامی‌ارز و سکه است.

مهر- سید شمس‌الدین حسینی با اشاره به اینکه از روز پنجشنبه هفته گذشته بازار ارز و سکه شاهد اصلاح روند قیمت‌ها بوده است، گفت: سیاست‌ها و اقدامات انجام شده در این بازارها موثر واقع شده است که با تکمیل آن، آثار بیشتری آشکار می‌شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: بر اساس قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه، نظام ارزی کشور شناور مدیریت شده است؛ یعنی نرخ ارز را عرضه و تقاضا مشخص می‌کند ولی ناظر پولی یعنی بانک مرکزی، آن را در یک دامنه 2 یا 3 درصد بالا یا پایین‌تر مدیریت می‌کند.

وی ادامه داد: تا نیمه سال 89 اجرای این سیاست موفق بود ولی از آن زمان به بعد بین نرخ بانک مرکزی و بازار آزاد فاصله ایجاد شد و این دو نرخی شدن به نوعی فاصله گرفتن از نظام ارزی شناور تبعاتی را در برداشت.

سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: در مهر و آبان ماه سال 89 محدودیت تبدیل برخی ارزها در برخی کشورها برای ما ایجاد شد که بانک مرکزی آن را مدیریت کرد و محدودیت تبدیل ارزها از بین رفت و با مداخله بانک مرکزی فاصله قیمت‌ها کاهش یافت اما از نیمه سال 90 این شکاف ارزی بیشتر شد.وزیر اموراقتصادی و دارایی افزود: گرچه بانک مرکزی ارز زیادی به بازار عرضه کرد ولی نتوانست بر این شکاف ارزی فایق آید، بنابراین پیشنهاد کرد که نیاز اصلی کشور را پشتیبانی کند و با قیمت یکهزار و 400 تومان نرخ را در بازار کنترل کند ولی این سیاست در ماه‌ها و هفته‌های اخیر از دست رفت.

تشکیل کارگروه ویژه ارزی

سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: بر این اساس، تقاضای زیاد ولی کاذب برای ارز ایجاد شد و در دو هفته اخیر با توجه به درخواست بانک مرکزی از دولت، دولت به بانک مرکزی کمک کرد. بر این اساس از نیمه دوم دی ماه سال جاری کارگروه ویژه‌ای با حضور رییس جمهور، رییس کل بانک مرکزی، وزرای اقتصادی و سایر وزرا تشکیل شد و با توجه ب مجموع مطالعاتی که سال گذشته در بازار ارز به دلیل تشابه اتفاقات صورت گرفته انجام شد، سریعا به جمع‌بندی رسیدیم و سیاست‌های لازم را اتخاذ کردیم.

ارزها یا احتکار می‌شدند یا به خارج می‌رفتند

حسینی خاطر نشان کرد: بر این اساس، متوجه شدیم که برخی از ارزها یا از کشور خارج شده‌اند یا احتکار ارز در کشور صورت گرفته است. بنابراین راهکاری برای آن اتخاذ شد؛ بر این اساس که بانک مرکزی میزان ارز ارایه شده به بانک‌ها را می‌داند و همچنین بانک‌ها میزان ارزی را که به صرافی‌ها و به بازار اصلی و فرعی ارایه می‌شد، ارزیابی می‌کردند، بنابراین میزان ارز عرضه شده قابل رصد و پیگیری است.

نقل و انتقال ارز فقط از طریق حساب‌های الکترونیکی

وزیر اقتصاد با بیان اینکه در کمیته ای ویژه فرآیند تقاضای واقعی ارز ساماندهی می‌شود، تصریح کرد: از این به بعد نقل و انتقال ارز در کشور به صورت فیزیکی موضوعیت ندارد و این کار باید از طریق حساب‌های الکترونیکی انجام شود تا در ورود و خروج ارز کنترل‌های لازم صورت گیرد. مجموع این اقدامات منجر به این خواهد شد که تقاضای واقعی ارز پوشش داده شود.

نقش دلالان در بازار ارز

سخنگوی اقتصادی دولت در مورد شکاف بین نرخ‌ها و تاثیر دلالان در این وضعیت، گفت: عده‌ای به دنبال این هستند که با بازارسازی ارز را به قیمت پایین خریداری و به نرخ بالا بفروشند، بنابراین گام اول خرید و جمع آوری ارز تا زمان فروش توسط دلالان است. دلال یا سوداگر تا زمانی که در این روند زمانی یکسری آدم غیر حرفه‌ای را جذب بازار کند. متاسفانه شبکه دلالی این بار به یک فضاسازی از بیرون متکی شد.حسینی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آیا کسی که دغدغه اطلاع‌رسانی دارد در یک روز تعطیل از طریق شبکه پیامک برای اعلام نرخ متعارف ارز استفاده می‌کند؟ این در حالی است که این اتفاق در یک روز تعطیل و روز شهادت که هیچکس معامله‌ای انجام نمی‌دهد، صورت گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا