تکنولوژی

نه، به نیابت از صنف

نام نویسنده: ایمان بیک

نوشته مهندس ناصرشاکرحسینی که دیروز در همین فناوران به چاپ رسید، نوشته عجیبی است. نخست اینکه نخستین بار جوابیه‌ای دریافت کرده‌ایم که موضوع‌اش یک گفت‌وگوست و جالب‌تر اینکه توضیحاتش نه درباره پاسخ گفت‌وگو شونده حاضر و ناظر، که درباره سوالات گفت و‌گوست.

آقای شاکرحسینی هرچند در عنوان مطلب، داشتن نیابت از رییس سازمان را رد کرده (که درست هم هست و ایشان بعید می‌دانم نیابتی از رییس سازمان نصر تهران داشته باشند، نیابت از دیگران را نمی‌دانیم) اما در جای‌جای مطلب، به جای رییس سازمان نشسته است. مطلب ایشان را که می‌خوانی، احساس می‌کنی ایشان خود را درپاسخگویی به سوالات فناوران، از خانم مهندس داننده، داننده‌تر و محق‌تر می‌داند. می‌گوییم عجیب است چون این نوع نگاه را تا پیش از انتخابات از مهندس شاکرحسینی سراغ نداشتیم و معمولا از قلم‌ها و زبان‌های دیگری برای این “ابراز حق” استفاده می‌شد.
اما در مورد مطلبی که با عنوان “نه به نیابت از خانم مهندس داننده!” منتشر شد، خود را ناگزیر از توضیح به اهالی صنف می‌دانیم.
یک- می‌گویند “ منظورتان از مخاطب كيست؟ به مخاطب چه ربطي دارد كه بداند در سازمان چه خبر است ؟ … كنجكاوي براي فهميدن اينكه “در سازمان چه خبر است” با انگيزه‌هاي غير كسب‌وكاري، كار به دست آن مخاطب خواهد داد. توصيه مي كنم به چنان مخاطبي توجه نكنيد!”
– صنف فرهیخته فناوری اطلاعات نمی‌دانم چطور با این ادبیات استالینیستی کنار خواهد آمد. فکر می‌کنم “اتاق شیشه‌ای” خانم داننده که خیلی خوب هم تشریح شده و ما هم بر مثبت بودن این رویکرد مهر تایید زده‌ایم، برای دور شدن از این نگاه‌های افراطی بوده است، نگاهی افراطی که به وضوح می‌گوید “ به مخاطب چه ربطي دارد” و بعد هم تهدید می‌کند که “كار به دست آن مخاطب خواهد داد”. مصادیق دیگر این نگاه افراطی، هم در برخی رفتارهای صنفی دیده شده و هم در مطلب مهندس شاکرحسینی موج می‌زند. به زرد بودن متهم‌مان نکنند، مصادیق این رفتار دیکتاتورمآبانه را دوباره ذکر نمی‌کنیم. کافی است همین مطلب را یک بار دیگر بخوانید و بعد با مراجعه به آرشیو شهیور و مهر ماه فناوران، در نوشته‌های انتخاباتی سازمان نصر تهران پی‌بگیرید. در مورد سوال فناوران نیز از اهالی صنف می‌خواهیم با دقت – نه در کلمات که در محتوا- بخوانند تا منظور ما را از خروج کنترل شده اخبار بیشتر دریابند.
دو- می‌گویند: “طرح دغدغه‌ها بر اساس “شنيده‌ها” كار رسانه‌هاي زرد است. آن هم نه دغدغه‌هاي رسانه‌اي، كه دغدغه‌هاي نازل مخاطبان سطحي و عوام!”
– نویسنده مطلب که علاقه خود را به واکاوی معنی عبارات و کلمات پیش تر به رخ کشیده‌اند (مصداقش هم درمورد “پدرخوانده” یادمان هست) بد نیست به معنای عبارت “رسانه زرد” هم در منابع معتبر نگاهی بیندازند. نمی‌دانم ایشان اگر وزیر ارشاد بودند تکلیف ما چه می‌شد! خدا را شکر که یک عضو کمیسیون نرم افزار سازمان نمی‌تواند روزنامه‌ای را به دلیل تشخیص زرد بودن‌اش مجازات کند. ایشان دغدغه‌های شما اهالی صنف را که هر روز در تماس با ما در روزنامه تان مطرح می‌کنید “سطحی” و خود شما را “عوام” می‌داند. هرچند در جای دیگر در همین مطلب، به مصلحت، رای دهندگان به اتحاد 15 را روشنفکر می‌خواند. من نتیجه می‌گیرم که شما صنف فناوری‌اطلاعات روشنفکرید اگر به گروهی رای داده باشید؛ و سطحی و عوامید اگر دغدغه‌های خود را با فناوران مطرح کرده باشید. حالا این دیگر با شماست که اگر کسی مرتب رسانه صنف فرهیخته و روشنفکر فناوری اطلاعات را “زرد” بخواند، جواب مدعی را چگونه بدهید. ایشان گویا آنقدر عصبانی است که فراموش کرده صنف چندین بار این روزنامه “زرد” را با رای قاطع اعضا، روزنامه رسمی‌خود انتخاب کرده است.
سه – می‌گویند:”اقليت بايد قبول كند كه ديدگاه‌ها و رويكردش به امور مردود شده و راي نياور ده است! تعارف كه نداريم. اقليت محترم، لطف كند و در صحنه حضور داشته باشد، اوضاع را رصد كند.”
– عصبانی نشوید. آقای شاکرحسینی کمی‌ احساساتی شده‌اند، همین! و به دلیل این احساساتی شدن دموکراسی را با دیکتاتوری اکثریت اشتباه گرفته‌اند احتمالا. شما اهالی صنف اگر با روالی و فرآیندی مشکل دارید، بنشینید و “رصد کنید و حتما در صحنه حضور داشته باشید” تا در سال 1393 بخت دولت‌تان بدمد. این ادبیات برای ما که آشناست، برای شما صنف آی تی چطور؟
چهار- می‌گویند:” در اين ترديد شما يك باگ معرفتي هم وجود دارد! برنامه آن اوراقي كه در فضاي انتخابات چاپ و بر در و ديوار شهر و رسانه‌ها، منتشر مي شود نيست . برنامه يك فرآيند است نه يك پديده!”
– آفتاب آمد دلیل آفتاب. دوستان صنفی به برنامه‌ای تبلیغاتی رای داده اند که بر در و دیوار آگهی شده بود، درست است؟ سوال ما هم این بود که چگونه این برنامه تبلیغاتی به برنامه عملیاتی تبدیل شده است. این سوال کاملا فنی بود و قبلا نیز در مطلبی آن را تشریح کرده بودیم. حالا اینکه هم صنفی شما با احساسات لطیف‌شان، مطایبه کرده‌اند و “پ ن پ” بار این سوال فنی می‌کنند، نشان از ظرفیت انتقادپذیری دارد که در خانم داننده سراغ داریم و در مطلب آقای شاکرحسینی به چشم نمی‌آید.
ختم کلام، اگر مهندس شاکر حسینی، بزرگوارانه به جای صنف نشسته‌اند و پاسخ داده‌اند، بگذارید یک بار هم که شده، فناوران به نیابت از صنف به ایشان بگوید: “نه،‌آقای شاکرحسینی. صنف فناوری اطلاعات این ادبیات و شیوه استدلال را نپسندیده و نخواهد پسندید.”
بگذارید به همین میزان بسنده کنیم. رویه فناوران نبوده است که به چنن مطالبی پاسخ بگوید. امیدواریم این توضیح هم هیچ کدام از اهالی صنف که فناوران را روزنامه معتمدشان می‌دانند، دلگیر نکرده باشد.

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا