تکنولوژی

افزایش 20 تا 30 هزار تومانی قیمت لپ‌تاپ

بازار دیجیتال- باز هم نوسانات نرخ دلار طی روزهای پایانی هفته گذشته، بازار خرید و فروش کامپیوتر را متحول کرد.

براساس اعلام فعالان بازار، طی روزهای پایانی هفته گذشته، رشد نرخ دلار آزاد از حدود یک هزار و 140 تومان به یک هزار و 195 تومان باعث شد قیمت‌ها در بازار به سرعت افزایش یابد.

میزان رشد قیمت‌ها در مورد لپ‌تاپ‌ها در حدود 20 تا 30 هزار تومان و در مورد سایر تجهیزات و قطعات کامپیوتری در حدود 2 تا 5 درصد اعلام شه است.

مرتضی باقری، یکی از فعالان بازار کامپیوتر در این باره مي‌گوید، طی روزهای سه‌شنبه و پنج‌شنبه هفته گذشته با رشد حدود 60 تومانی قیمت دلار آزاد، ناگهان قیمت‌ها در بازار کامپیوتر افزایش یافت. به گفته وی، این رشد قیمت منطقی است و فعالان بازار باید زمانی که قیمت دلار افزایش مي‌یابد برای افزایش قیمت‌ها اقدام کنند.
محسن بهنامی یکی دیگر از فعالان بازار نیز با تایید خبر رشد قیمت‌ها در بازار گفت، طی دو تا سه روز گذشته قیمت‌ها در بازار لپ‌تاپ در حدود 30 هزار تومان افزایش یافته است که اين موضوع باعث شده است میزان تقاضا ناگهان در بازار کاهش زیادی یابد. وی مي‌وید، طی چند روز اخیر بازار کامپیوتر که به دلیل برگزاری جشنواره‌های تابستانی اندک جانی گرفته بود، مجددا دچار رکود شد.

ناصری نیز که از فعالان بازار کامپیوتر است می‌گوید، رشد ناگهانی قیمت‌ها طی دو سه روز اخیر بازار را به شدت شوکه کرده است و طی این مدت از خرید و فروش در بازار خبری نیست.

وی بر خلاف سایر فعالان بازار مي‌گوید، رشد قیمت دلار نباید روی قیمت کالاهایی که از قبل وارد بازار شده‌اند تاثیر بگذارد، چرا که این کالاها از قبل با دلار ارزان وارد کشور شده اند و افزایش ناگهانی قیمت‌ها درست نیست.

این درحالی است که سایر فعالان بازار مي‌گویند، در صورت رشد قیمت دلار باید قیمت‌ها افزایش یابد، چرا که در غیر از این صورت بازار دچار چند دستگی قیمت مي‌شود. احدی‌فر یکی از فعالان بازار در این باره می‌گوید، تصور کنید محموله‌هاي جدید با نرخ دلار جدید وارد بازار شوند و کالاهای جدید با قیمت بالاتر به فروش برسند.

در مقابل برخی از کسبه كه کالاها را قبلا با دلار ارزان وارد کرده‌اند، این کالاها را با قیمت ارزان‌تر به فروش برسانند. در این صورت بازار دچار چند دستگی قیمت شده و نظم و ثبات قیمتی در بازار به هم مي‌خورد.

به هر حال درست یا غلط، فعالان بازار به محض شنیدن خبر رشد قیمت دلار قیمت‌ها را افزایش داده و با وجودی که نرخ دلار آزاد در روز پنجشنبه با حدود 15 تومان کاهش به یک هزار و 180 تومان رسید، اما آنها قیمت‌ها را کاهش ندادند.

پیش‌بینی آنها از وضعیت بازار این است که تا زمانی که به ثبات نرخ دلار اطمینان پیدا نکنند از کاهش قیمت‌ها خبری نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا