تکنولوژی

فعال‌سازی ویزا و مستر در ایران

سرویس بانک و بیمه الکترونیکی-سرانجام پس از 32 سال انتظار معتبرترین کارت های اعتباری جهان که همواره صدور و بهره گیری از آنها در ایران دچر چالش بوده است برای مشترکان ایرانی نیز صاحب اعتبار می شوند.
به گزارش عصر ارتباط، کارت‌های ویزا و مستر پس از سه دهه مسکوت ماندن بالاخره به‌صورت پایلوت در ایران به جریان افتاد. پایلوت استفاده از خدمات ویزا و مستر اخیرا در هتل “هما” تهران آغاز شده و دارندگان این کارت‌ها فقط از صبح تا ظهر می‌توانند پرداخت‌هایشان را انجام دهند. با اتمام فاز پایلوت استفاده از ویزا و مستر در سطح کشور گسترش پیدا می‌کند.

خردادماه سال 89 بود که بانک مرکزی مذاکراتی را با زیپ‌کارت انگلستان آغاز کرد تا به موجب این ارتباط و به واسطه سوییچی که شرکت سرویس‌دهنده زیپ‌کارت ارایه می‌دد، دارندگان ویزاکارت و مسترکارت در ایران بتوانند از طریق این سیستم از سرویس‌های این کارت‌های اعتباری بین‌المللی نیز استفاده کنند.

امروز دیگر این مذاکرات به نتیجه رسیده تا جاییکه پایلوت استفاده از خدمات کارت‌های ویزا و مستر در یکی از هتل‌های کشور به اجرا درآمده، اما زمان سرویس‌ گرفتن از این کارت‌ها به صورت سراسری در سطح کشور به زمان‌بندی که زیپ‌کارت در نظر گرفته بستگی دارد.

برای این کار دستگاه‌های POS که در نقاط فروش قرار دارند حتما باید توسط زیپ‌کارت انگلستان تایید شوند تا مطمئن باشند مشکلی در جریان مبادله تراکنش‌ها ایجاد نمی‌شود.

در این فریند پایانه‌های فروشگاهی که در کشور نصب شده‌اند باید در سیستم این شرکت انگلیسی ثبت شوند. نحوه پرداخت‌ها نیز برای چند جا مشخص شده و به آنها تکلیف شده که چطور باید پرداخت‌هایشان را انجام دهند، با این حال تمام روال‌های کاری که باید صورت گیرد در اختیار انگلستان است.

حتی تغییراتی که در سیستم‌های نرم‌افزاری دستگاه‌های POS برای استفاده از کارت‌های ویزا و مستر باید انجام می‌شد نیز به اتمام رسیده است، اما پذیرنده‌‌ها باید در سیستم این شرکت‌ خارجی ثبت شوند.

در برنامه قبلی قرار بود دستگاه‌های POS جدیدی نصب نشود، اما در برنامه تازه این شرکت POSهای جدیدی در ایرا در حال نصب شدن است؛ با این حال تا پایان امسال برنامه کار به صورت دقیق مشخص خواهد شد.

وقتی چراغ‌های رابطه روشن بود…

استفاده از خدمات ویزا و مستر به سال‌های دوری باز می گردد؛ زمانیکه هنوز چراغ‌های رابطه رو به این دو شرکت آمریکایی روشن بود و دارندگان این کارت‌ها به‌راحتی می‌توانستند در مرز و بوم خاک خودمان از سرویس این شرکت‌ها استفاده کنند و بانک‌ها هم بدون دور زدن قوانین، دلهره بستن و نبستن قرارداد با بانک واسط را نداشتند، اما امروز نزدیک به سه دهه از آن زمان‌ها می‌گذرد و شرایط به گونه دیگری است.

پس از انقلاب سال 57 و تحریم‌هایی که بعد از دوران دفع مقدس گریبان‌گیر کشور شد، عملا استفاده از کارت‌های اعتباری ویزا و مستر به دلیل آنکه دو شرکت آمریکایی این کارت‌ها را پشتیبانی می‌کردند، معلق ماند و بی‌استفاده شد.

اگرچه در یک برهه زمانی کوتاه‌مدت در اوایل دهه 70، بانک ملی برای اولین‌بار پس از انقلاب اقدام به نصب POSهای ویزاکارت و مسترکارت کرد اما با گذشت کمتر از سه ماه و به دلیل تشدید مسایل تحریم، این POSها در آن زمان بی‌استفاده ماند و خاموش شد.

آبان‌ماه سال 88 هم زمانی بود که انتظار می‌رفت این بانک بزرگ دولتی برای دومین‌بار کوشیده تا رابطه آفت‌زده‌ را با این دو شرکت امریکایی ترمیم کند و خبری از تلاش این بانک برای دریافت کارت‌های مستر و ویزا منتشر شد، اما این موضوع دو ماه بعد توسط بانک ملی تکذیب و برقراری چنین ارتباطی به کل رد شد.

تلاش‌های بی‌پایان

از سال گذشته حرکت گسترده‌ای در سطح بانک‌های کشور برای صدور کارت‌های ویزا انجام شده تا جاییکه امروز بیشتر بانک‌ها با بستن‌های قراردادهایی با بانک‌های واسط امکان صدور ویزاکارت را برای مشتریان فراهم کرده‌اند.

اما در این شرایط هم شرکت‌های زیادی هم هستند که خارج از شبکه بانکی در زمینه صدور ویزاکارت و مسترکارت فعالیت می‌کنند.

کافی است در اینترنت چند کلیک کنید تا فهرستی از 10‌ها شرکت که در زمینه صدر ویزاکارت و مسترکارت فعال هستند پیش رویتان باز شود یا اینکه هنگام ورق زدن صفحات روزنامه قدری دقیق‌تر به آگهی‌ها نگاه کنید. می‌بینید شرکت‌های زیادی هستند که با گرفتن ماهی از این آب گل‌آلود، به صورت غیررسمی به صدور این کارت‌ها در ایران اقدام می‌کنند و تاکنون هم به‌رغم غیرقانونی بودن فعالیت‌شان، بانک مرکزی ایران هیچ واکنش رسمی برای جلوگیری از فعالیت این شرکت‌ها از خود نشان نداده است و در این میان مشتریان و متقاضیان دریافت این کارت‌ها هستند که با پرداخت کارمزدهای تعریف نشده و احتمال دریافت نکردن کارت‌هایشان ضرر می‌کنند.

نگاهی به ویزا و مستر

کارتهای مستر و ویزا، سال‌های سال است که به عنوان کارت‌های اعتباری بین‌المللی در دنیا شناخته شده‌اند و جاپای محکمی برای خود ساخته‌اند. امروزه به دلیل در دسترس بودن اینترنت و مالیات‌های فوق‌العاده کمی که برای مبادلات مالی اینترنتی اعمال می‌شود و همچنین جریان غالبی که در شرکت‌ها برای برداشتن واسطه‌های تجاری و مالی به وجود آمده مردم تمایل دارند مبادلات مالی‌شان را از طریق اینترنت انجام دهند.

از سوی دیگر، مشکلات حمل پول نقد و امنیت انتقال وجوه هم به واسطه این کارت‌های اعتباری بین‌المللی نیز خود به خود از میان برداشته می‌شود.

مسترکارت و ویزاکارت با داتن بیش از 140 شعبه نمایندگی در کشورهای جهان، رتبه نخست مبادلات مالی را از آن خود کرده‌اند.

کارمزدهای ناچیز، دریافت صورت‌حساب روزانه و رایگان، نقد کردن وجوه از دستگاه‌های خودپرداز، امکان خرید از تمامی فروشگاه‌های اینترنتی همچون ebay و آمازون و تبادل مالی با شرکت‌های بین‌المللی از ویژگی‌های کارت‌های ویزا و مستر به شمار می‌رود.

حساب مسترکارت و ویزاکارت یک حساب 16رقمی متصل به حساب بانک صادرکننده است. این کارت‌های اعتباری متعلق به دو شرکت بین‌المللی معتبرند که بانک‌های بزرگ دنیا سهامدارشان هستند. شرکت سهامی عام ویزا (Visa INC) که شرکتی در کالیفرنیا است و شکت بین‌المللی مسترکارت (Master card worldwide) که در نیویورک فعالیت می‌کند و تنها بانک‌ها و موسسات معتبر بین‌المللی در سراسر جهان امکان دریافت مجوز صدور این نوع کارت‌ها را دارند.

منبع : عصر ارتباط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا