تکنولوژی

گلیم اتاق و پادشاهان نامهربان

تشکل‌های انتخاباتی برای حضور در انتخابات هیات نمایندگان اتاق تهران، یکی یکی شکل گرفته و گرمای انتخابات را به حداکثر رسانده است. فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز حداقل شش نامزد در این انتخابات دارد که فعالان حوزه به فراخور از تعدادی از این نامزدها اعلام حمایت کرده‌اند. از سوی دیگر، این کاندیداها هم بیکار ننشسته‌اند و برای فزایش شانس موفقیت به فهرست‌های انتخاباتی وارد شده‌اند.

در گزارشی که پیش روی شماست، فهرست‌ها و حمایت‌های انتخاباتی مربوط به نامزدهای فناوری اطلاعات و ارتباطات بررسی شده است.

***

مجمع فعالان توسعه اقتصاد ایران

مجمع فعالان توسعه اقتصاد ایران نام تشکلی انتخاباتی است که به نظر مي‌رسد از شانس‌های برتر انتخابات اتاق ایران باشد. قرار گرفتن نام محمد نهاوندیان، محسن خلیلی عراقی، علاالدین میرمحمدصادقی و علینقی خاموشی در این فهرست در کنار جمعی از بزرگان اقتصاد و تجارت ایران تا حد زیادی موفقیت این فهرست را تضمین مي‌کند.

نام نامزدهای فناوری اطلاعا و ارتباطات نیز در این فهرست به چشم مي‌خورد. وحید صدوقی، مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران، محمدحسین برخوردار مدیرعامل سام الکترونیک، مسعود شنتیایی مدیرعامل میکرونرم افزار و محمدرضا طلایی مدیرعامل مهرارقام رایانه در این فهرست قرار گرفته‌اند.

فهرست طولانی انجمن‌ها، اتحادیه‌ها ، سندیکاها و سایر تشکل‌های اقتصادی و تجاری که از این فهرست حمایت مي‌کنند یا در آن نامزد دارند، نشان مي‌دهد که موقعیت و بخت این فهرست در انتخابات تا چه حد تضمین شده است.

ائتلاف برتر

نام اسدالله عسگراولادی اما در فهرست مجمع فعالان توسعه اقتصاد به چشم نمي‌خورد. رییس اتاق ایران و چین فهرست دیگری دارد که پا به پای مجمع پیش مي‌آید. همان‌طور که پیداست نام عسگراولادی در صدر فهرست ائتلاف برتر که مورد حمایت پیشگامان اقتصاد ایران و حامیان تولید و صادرات است، قرار دارد و از گروه کاندیداهای فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز نام فرخ نسیری امیری مدیرعامل مادیران، مهدی ساعتچی اصل مدیرعامل شرکت بازرگانی ایران (نمایندگی سونی) و محمدحسین برخوردار در این فهرست به چشم مي‌خورد. اما در میان این IT کارها فقط یک نفر از فرصت انتخاب شدن برخوردار است و آن یک نفر هم برخوردار است. به این دلیل که امیری و ساعتچی بعدا به نفع برخوردار کلا از انتخابات کناره‌گیری کرده‌اند.

همه برای یکی

مجمع عالی واردات نیز در انتخابات چهارم اسفند حضوری فعال دارد. این مجمع برای انتخابات پنج نامزد اعلام کرده بود اما سپس در بیانیه‌اي که از سوی محمدحسین برخوردار، رییس مجمع صادر شد، اعلام شد که همه کاندیداهای مجمع به نفع برخوردار کنار کشیده‌اند.

متن بیانیه رییس مجمع واردات به این شرح است:

«اينک در آستانه انتخابات هفتمين دوره اتاق بازرگاني تهران که بار ديگر همه ما فعالان اقتصادي به منظور استمرار خط سير تکاملي اتاق به پاي صندوق‌هاي راي مي‌رويم، آنچه مي‌تواند اميد به آينده بهتر را زنده نگهدارد، تلاش در جهت تقويت اتاق بازرگان به عنوان پارلمان بخش خصوصي از طريق حضور آگاهانه، مسوولانه و فراگير تک تک فعالان اين حوزه است که مي‌تواند به ارتقاي توانمندي‌هاي اقتصادي کشور منجر شود و من نيز در هر شرايطي نقش و وضع خود را جدا از اين ندانسته و نمي‌دانم و ضمن تاکيد بر ضرورت مشارکت حداکثري کليه فعالان اقتصادي و مخالفت با هرگونه سياسي بازي، همچنان در راه تقويت جايگاه اتاق بازرگاني و ايجاد تکامل در فرآيند تصميم‌سازي آن از هيچ کوششي دريغ نکرده و نخواهم کرد.

از آنجا که مجمع عالي واردات با هدف مديريت موثر واردات شكل گرفته و بر پايه اين باور که تجارت بين‌المللي داراي دو بال صادرات و واردات است ک هر دو نيازمند حمايت و مديريت هستند، بايد اذعان كنم مسلما دستيابي به اهداف اميد بخشي در اين مسير چون تسهيل واردات قانوني و منطقي، حمايت و پشتيباني از واردکنندگان شناسنامه‌دار و خوشنام‌، حذف امضاي طلايي در فرآيند تجارت قانوني،حذف پيچ و خم‌هاي اداري زايد و بي‌مورد، مقابله با رانتخواري در حوزه واردات، تسريع گردش اطلاعات، نيازمند مشارکت گروهي و همراهي عموم واردکنندگان و انتقال برآيند صداي اين جمع خدمتگزار به نهادهاي تصميم‌سازي همچون اتاق بازرگاني است و مسلما تحقق اين مهم، علاوه بر حراست از منابع ارزي کشور منجر به حمايت منطقي از مصرف کننده نيز خواهد شد.

نکته قابل توجه آنکه از آنجا که سابقه چند دهه فعاليت اينجانب در امر توليد و واردات حاکي از آن است که تنها راه توسعه اقتصادي کشور و ارتقاي رفاه جامعه، تعامل سازنده و همراهي و همکاري کليه گروه‌ها اعم از توليد کننده، واردکننده، صادرکننده و حتي مصرف کننده (فارغ از جناح‌بندي‌هاي سياسي معتبر) است و تقابل نيروهاي مومن و متعهد باعث کاهش بهره‌وري و تضعيف برآيند فعاليت‌ها مي‌شود، برپايه اين باور همچنان که در زمان پيش از انتخابات اتاق بازرگاني دست همه تشکل‌ها را به منظور توسعه کشور فشرده‌ام، به جد معتقدم تنها تفکر فراجناحي بودن است که مي‌تواند منجر به توسعه ملي کشور و رشد و سازندگي گردد، هرچند ممکن است تفاوت‌ها و تمايزهايي ميان افراد و شيوه‌هاي فعاليت ايشان وجود داشته باشد.

در پايان ضمن سپاس فراوان از همه محبت‌هايي که از سوي دوستان، تشکل‌ها و فعالان اقتصادي عرصه‌هاي مختلف و به خصوص با تشکر از حرکت بزرگوارانه آقايان فرخ نسيري اميري مديرعامل شرکت ماديران – نماينده ال‌جي، محمدعلي ابويي (مدير عامل گروه صنعتي ياران، مهدي ساعتچي اصل نمايندگي سوني در ايران، سيد حميد رضا بهشتي رييس اتحاديه واردکنندگان مکمل‌هاي غذايي که به نفع اينجانب از کانديداتوري در انتخابات اتاق بازرگاني کناره‌گيري كرده‌اند، اعلام مي‌کنم که به يار پروردگار متعال به عنوان نماينده جمع‌ واردکنندگان همچنان انتقال صداي حق طلبانه واردکنندگان شناسنامه دار به بدنه اتاق بازرگاني مهم‌ترين دغدغه خاطر اينجانب در اين مقطع زماني است.»

پنج محور نظام صنفی رایانه‌ای

اگرچه نظام صنفی رایانه‌اي تهران امروز (شنبه) در برنامه‌اي خبری قصد دارد مواضع خود را درباره انتخابات اتاق اعلام کند، اما این سازمان در بیانیه‌اي خط مشی خود را منتشر کرده است. همچنین شنیده مي‌شود که سازمان قصد دارد از کاندیداتوری پرویز شهپر، محمدحسین برخوردار، پدرام سلطاني، محمدمهدي راسخ، وحيد صدوقي، يحيي آل‌اسحاق و محمد نهاونديان اعلام حمایت کند.

البته به گواه اعضا و هیات مدیره، سازمان نظام صنفی درخصوص انتخابات اتاق تهران دیر اقدام کرده است.

این سازمان در بیانیه خود محورهای پنج‌گانه اهداف مورد نظرش را در حمایت از کاندیداها به این شرح اعلام کرده است:

«روابط عمومی سازمان-سازمان نظام صنفی رایانه‌اي ماموریت دارد با مشارکت موثر در ساماندهی بازار IT و ایجاد تقویت فضای رقابتی در این بازار موجبات روان‌سازی و ارتقاي مناسبات عرضه و تقاضا در این حوزه را فراهم کند. در راستای تحقق این ماموریت چگونگی تعامل و استفاده از ظرفیت‌های جایگاه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن به عنوان پارلمان بخش خصوصی و مهم‌ترین نهاد غیردولتی طبعا از حساسیت بالایی برخوردار است.

این سازمان با هدف تقویت و حضور افراد فعال در حوزه IT و نیز افراد حامی صنف IT با علاقه‌مندی موضوع انتخابات اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران را دنبال کرده است. خط مشی کلی سازمان در انتخابات اتاق حمایت از افراد دارای شناخت نسبت به حوزه IT، مستقل از مواضع جناحی و گروهی آنان است.

محورهای اهداف مورد انتظار از حمایت سازمان در رابطه با کاندیداهای مورد نظر به شرح زیر است:

محور يك :تنظیم و تعمیق رابطه سازمان با اتاق (به لحاظ ساختاری)

سازمان نظام صنفی رایانه‌اي تشکلی است مردم نهاد، فراگیر و ملی و درحا حاضر بیش از 5 هزار و 400 عضو از سراسر کشور را در قالب سازمان‌های استانی تحت پوشش خود دارد. در اکثر نقاط دنیا سازمان‌هایی از این دست براساس پروتکل‌های معین مناسبات خود با اتاق‌های بازرگانی را تعریف و برقرار مي‌كنند به گونه‌اي که طرفین بتوانند از ظرفیت‌های در خور یکدیگر (اتاق در جایگاه تشکیل تشکل‌ها و پارلمان بخش خصوصی و سازمان در جایگاه تشکل مردم نهاد و فراگیر در حوزه IT) به نحو مطلوب استفاده کنند.

محور 2: استفاده از ظرفیت‌های اتاق در توسعه صادرات

امکانات اتاق‌های مشترک، پروتکل‌های بسط و توسعه مناسبات تجاری، هیات‌های تجاری مراوده کننده، ظرفیت‌های نشی از حضور ريئیس اتاق در کنفدراسیون ‌بین‌المللی اتاق‌های بازرگانی و پروتکل‌های تشکل‌های مشابه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با اتاق‌های بازرگانی کشورهای خود و بسیاری موارد دیگر می‌تواند کار پایه تعامل و همکاری با طرف‌های خارجی و به ویژه توسعه صادرات در حوزه فناوری اطلاعات شود.

محور 3: استفاده از ویژگی‌های IT در رابطه با طیف فعالیت‌های اعضاي اتاق

ده‌ها هزار عضو اتاق که به صورت اشخاص حقوقی و حقیقی در شاخه‌های مختلف اقتصادی اعم از صنعت، معدن، بازرگانی و خدمات فعالیت مي‌كنند هر یک می‌توانند به درجاتی از فناوری اطلاعات به عنوان ابزار توانمندساز و مود مزیت نسبی در قیاس با رقبا بهره‌برداری كنند. استفاده از ظرفیت‌های تشکل تشکل‌ها و انتقال مستمر دستاوردهای IT در اداره موثر و بهینه بنگاه‌های اقتصادی و فعالیت‌های تجاری متکی به افراد حقیقی می‌تواند زمینه رشد و توسعه تقاضا در بازار و تقویت آن را فراهم كند.

محور 4: امکان دورزدن برخی از تحریم‌های حوزه IT

اگرچه مناسبات سیاسی همواره بر روابط اقتصادی تاثیرگذار هستند لیکن در شرایط تیرگی این مناسبات می‌توان براساس رعایت قاعده نفع متقابل سطحی از روابط اقتصادی را محفوظ داشت. ایده مورد پیگیری اتاق ایران با دیگر اتاق‌ها در مقیاس بین‌المللی در خصوص استفاده از ظفیت‌های دیگر اتاق‌ها جهبرايت کاهش تاثیر و دورزدن مساله برخی تحریم‌ها قطعا می‌تواند شرایط بهتری را برای فعالان حوزه IT که نیازمند تعاملات گسترده ‌بین‌المللی هستند فراهم سازد.

محور 5: ایفای نقش بازوی تخصصی اتاق در حوزه IT

سازمان نظام صنفی رایانه‌اي و کمیسیون‌های تخصصی آن در مقیاس کشوری (با اتاق ایران) و در مقیاس استانی (با برخی اتاق‌های شهرستان) می‌تواند به عنوان بازوی تخصصی اتاق ایفاي نقش كند به گونه‌اي که به تدریج به عنوان بازوی کمکی اتاق وظیفه بسط و توسعه فعالیت‌های حوزه IT را در بازار داخلی و خارجی عهده دار بوده و با انعکاس تنگناها و پیشنهادهاي شریط لازم براي تصمیم‌گیری در راستای نیل به اهداف مشترک را فراهم كند.

سندیکایی‌ها

سندیکای تولیدکنندگان تجهیزات فناوری اطلاعات ایران هم در این انتخابات هم نماینده دارد و هم دوستان همفکر.

این سندیکا از کاندیداتوری محمدحسین برخوردار، مسعود شنتیایی، فرخ امیری و محمدرضا طلایی اعلام حمایت کرده که البته امیری از انتخابات انصراف داده است.

به این ترتیب محمدحسین برخوردار با حضور حداکثری در فهرست‌های مختلف انتخاباتی شانس زیادی برای نمایندگی فناوری اطلاعات و ارتباطات در هیات نمایندگان اتاق دارد و از سوی دیگر نام پرویز شهپر هنوز در هیچ فهرستی دیده نشده است.

فعالان فاوا فهرست مشترک ندارند

داستان اختلافات تشکل‌ها اما هنوز ادامه دارد و این اختلافات اگرچه پنهانی، در انتخابات و حمایت از کاندیداها رخ مي‌نماید.

به نظر مي‌رسد اگر تمامی تشکل‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، حداقل در مقطع انتخابات اتاق، اختلاف نظرها را کنار مي‌گذاشتند و از کاندیداهای مشخصی اعلام حمایت مشترک مي‌کردند، شانس حضور نمایندگان فاوا در اتاق بیشتر مي‌شد.

صرف نظر از اینکه چه کسی عضو چه تشکل و گروهی است، حضور حداکثری در هیات نمایندگان اتاق مي‌تواند پیش برنده اهداف صنف باشد. این در حالی است که اختلافات درون صنفی ممکن است به سوخن کارت‌های فاوا در انتخابات اتاق ایران بینجامد. در واقع تشکل‌های صنفی فناوری اطلاعات به پادشاهانی مي‌مانند که اگر مي‌خواهند در گلیم اتاق بگنجند، باید قدری مهربان‌‌تر بنشینند.

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا