موانع ديتاسنتر ملي رفع شد
ايسنا- موانعي كه بر سر راه پروژه ديتاسنتر ملي وجود داشت رفع و به پيمانكار ابلاغ شده كه پروژه را آغاز كند؛ پيمانكار اين پروژه بزرگ بخش غيردولتي بوده و مبلغ قرارداد آن حدود 30 ميليارد تومان است.
محمود خسروي ـ مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت ـبا بيان اين كه مسائل اين پروژه نهايي شده و در مرحله تنظيم قرارداد است، اظهار كرد: ساختماني بايد از مخابرات تهران براي اين كار خريداري ميشد كه مراحل اداري موافقت مجمع شركت مخابرات ايران را اخذ كرده و اين موضوع به قسمت حقوقي و پشتيباني شركت ارجاع شد تا نسبت به خريد آن براساس قيمت كارشناسي اقدام كنند.
وي گفت: تمام كارهايي كه انجام ميدهيم مقدمه هاب منطقه شدن است كه براي اين كار بايد گيتويهاي بينالمللي را افزايش دهيم كه اين را نيز انجام داديم و با كشورهاي همسايه نيز ا چند نقطه وصل شديم.
او همچنين با بيان اينكه مناقصه Core يکي از اصليترين بخشهاي توسعه شبکه ملي اينترنت است که بيش از 55 نقطه شبکه IT کشور را در برميگيرد تصريح كرد: اجراي اين پروژه به بيش از 60 ميليارد تومان سرمايهگذاري نياز دارد، پروژه Core Super در لايههاي بالايي ديتا اجرايي شود و در آن چهار نقطه درگاه بينالمللي ايجاد خواهد شد.
پروژه مركز داده ملي شركت ارتباطات زيرساخت اساسيترين گام در راستاي يكپارچهسازي و توسعه دولت الكترونيكي در كشور و به منظور اجراي وظايف محوله مطابق اسناد بالادستي توسعه كشور تعريف شده است و با استفاده از فنآوري پيشرفته و تئوري مدلهاي كسب و كار مبتني بر راهبردهاي مربوطه در حوزه ارتباطات و مخابرات اجرا خواهد شد.
به گفته مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت، پروژه ديتاسنتر يا مركز داده، تكليفي بود كه دولت برعهده ما گذاشت تا مركز دولتي براي ميزباني سايتهاي به ويژه دولتي در كشور وجود داشته باشد كه البته اكنون بخشهاي خصوصي در اين زمينه داراي ديتاسنتر هستند.
اما هدف اين پروژه، طراحي و ايجاد يك مركز داده ملي براساس نيازهاي ملي است؛ اين مركز به منظور نگهداري اطلاعات حساس سازمانهاي دولتي، ميزباني خدمات دولت الكترونيك، با تامين دسترسپذيري بالا، قابليت اطمينان و سطح امنيت قابل قبول ايجاد ميشود.