انتخابات اولين هيات مديره گروه واردکنندگان کالاهاي مصرفي برگزار شد
سرويس خبر- مديران سامسرويس، ماديران و کامپيوترريز به جمع پنجنفره هيات مديره اولين گروه واردکنندگان کالاهاي مصرفي راه يافتند.
به گزارش عصر ارتباط، محمد حسين برخوردار، فرخ اميري و سيامک پيربابايي نمايندگان شرکتهاي بخش IT در انتخابات هيات مديره اين گروه تازهتاسيس به دستور وزير بازرگاني هستند تا به عنوان رييس، نايب رييس و خزانهدار در کنار دو عضو ديگر از بشهاي مواد غذايي و لوازم آرايشي و بهداشتي موسسان نهادي باشند که پيشبيني ميشود تاثيرگذارترين تشکل خصوصي موثر بر سياستهاي دولت در خصوص واردات باشد.
نهاد ياد شده که انتخابات عمومي آن ميان نمايندگان ثبتشده شرکتهاي خارجي در هفته پاياني سال 88 برگزار شد و با برتري تقريبا 70 درصدي اميري و پيربابايي به پايان رسيد طي نيمه پاياني فروردين ماه با تغيير عضويت برخوردار از عضو عليالبدل به عضو اصلي رنگ و بوي بيشتري از IT به خود گرفت تا سرانجام هفته گذشته با انتخاب برخوردار به عنوان رييس، اميري به عنوان نايب رييس و پيربابايي به عنوان خزانهدار حکايت از پيروزي ملق شرکتهاي بخش فناوري در اين انتخابات داشته باشد.
اين گروه با نام بلند گروه واردکنندگان کالاهاي مصرفي فاقد نمايندگي و نمايندگيهاي شرکتهاي خارجي عرضهکننده در ايران اولين دوره تشکيل خودش را تجربه ميکند و در طول سال گذشته تمامي اخبار از پافشاري شديد وزير بازرگاني بر تاسيس آن حکايت داشت. غضنفري که خود تا پيش از وزارت، مدتي نماينده دولت در اتاق بازرگاني هم بوده است در ميانه سال گذشته با طرح مقوله مديريت واردات و نهضت کاهش قيمت تمام شده از فعالان بخش خصوصي خواست که به تشکيل اتحاديههاي وارداتي اقدام کنند.
هرچند اتاقهاي بازرگاني نيز در ابتدا از اي پيشنهاد استقبال کردند، اما پس از مدتي در عمل فرآيند کند کار منجر به اعتراض غضنفري شد، او چند ماه بعد در يکي از ديدارهاي متعددش با مديران بخش خصوصي از تاخير در راهاندازي اتحاديههاي وارداتي انتقادات تندي کرد و با اعلام آنکه اگر بخش خصوصي بنا ندارد به اين اتحاديهها بپردازد، وزارت بازرگاني پيش قدم خواهد شد، گفت: هر کس بايد در مقابل وارداتي که انجام ميدهد، پاسخگو باشد. او ساماندهي فرآيند واردات کالا يا اصطلاحا «مديريت واردات» را از جمله وظايف اين اتحاديه اعلام کرد و آن را مکمل چند پروژه بازرگاني ديگر يعني «ايران کد» و سامانه «ثبتارش» خواند. ظاهرا سرانجام با دخالت معاون مقتدر توسعه داخلي وزير بازرگاني يعني محمد صادق مفتح، جريان با حذف اتاق بازرگاني از فرآيند تشکيل اين گروه و قراردادن آن زير نظر شوراي عالي اصناف، گروه واردکنندگان به مرحله انتخابات فعلي رسيده است.
محمد حسين برخوردار – مدير عامل کهنهکار سامسرويس و سامالکترونيک- که تجربه فعاليت در کارخانهجات شهاب و چند مجموعه الکترونيکي و توليدي ديگر را هم دارد با تاکيد بر آنکه نگرش فرابخشي و تسلط بر قوانين باعث اعتماد شرکتهاي خصوصي به شرکتهاي IT در اين انتخابات شده است، ميگويد: ما هميشه وظيفه خود دانستهايم در عرصههاي صنفي فعال باشيم و معتقديم نافع کل کشور و از جمله مجموعههاي خود ما در گرو چنين همکاريهايي است. مديريت اين گروه تازهتاسيس نيازمند تسلط بر قوانين گوناگوني از جمله قوانين صنفي، تجارت و حتي قوانين کار و بانکي کشور بود که با توجه به مجموعه همين عوامل دوستان بخش خصوصي ما پنج نفر را شايسته حضور در اين عرصه به عنوان نمايندگان خود دانستند چرا که تسلط کامل بر اين قوانين از جمله شروط ضروري اين مناصب بود.
برخوردار، ساماندهي جريان واردات به کشور در تمامي عرصهها از طلا و جواهر و مواد آرايش و بهداشتي گرفته تا کالاهاي الکترونيکي را اولويت اوليه گروه واردکنندگان خوانده و ميگويد: در حال حاضر ما فقط داراي 2هزار و 880 نماينده ثبتشده در وزارت بازرگاني هستيم که اين فقط گوشهاي از جريان واقعي واردات در کشور است، ما در گام اول در کنار نگاهي به شدت آماري که به اين جريان داريم در تلاش هستيم که از قوانين دستوپاگير و غير ضروري در اين عرصه بکاهيم تا شرکتهاي درستکار ترغيب شوند به ثبت رسمي نمايندگي خود در اين گروه اقدام کنند.
رييس گروه واردکنندگان کالاهاي مصرفي راهبرد کلي هيات مديره فعلي در برابر مقوله واردات را تلاش براي ايجاد رقابت سالم در بازار واردکنندگان اعلام کرده و ميگويد: ما در اولين گام با استفاده از ابزارهاي تشويقي خواهيم کوشيد چنان به ايجاد رقابت در ميان واردکنندگان کمک کنيم که حتي بدون نياز به نظارت دولت همين رقابت سالم منجر به حفظ حقوق مصرفکننده در بازار شود. مديرعامل سامسرويس بر حضور مديرانی همچون خودش و اميري در عرصههاي توليد و واردات به صورت همزمان، ميگويد: نظر قطعي ما اين است که در يک اقتصاد سالم هم توليدکنندگان براي حفظ عدالت در بازار و ارتباط با بازار نيازمند واردکنندگان هستند و هم واردکنندگان براي انتقال فناوري و اشتغال فرزندان خود به توليدکنندگان نياز دارند از همين رو در يک موازنه مناسب از هر دو منافع توليدکنندگان واقعي نه تنها با واردکنندگان تضاد ندارد بلکه حتي همسو هم هست. رخوردار، قرارگرفتن در کنار فرخ اميري از مديران برجسته شرکت رقيب خود يعني ماديران در اين هيات مديره را نمونهاي کامل از سخنانش بر ميشمارد و ميگويد: همزيستي سامسرويس و ماديران هم در تمامي اين سالها و در عرصههاي توليدي و تجاري حکايت از همين رقابت سالم به نفع مصرفکننده دارد. ما هم با يک نگرش فرابخشي تلاش خواهيم کرد چنين فضايي را در کل اقتصاد وارداتي کشور و از جمله IT برقرار کنيم.
فرصتي طلايي براي بازار
شهرام شيرمست – رييس اتحاديه رايانه و دادهورزي- که بسياري وي را از جمله مهمترين موتورهاي اين جريان به حساب ميآورند در گفتو گو با عصر ارتباط تاکيد ميکند به هيچ وجه رسما در اين جريان دخيل نبوده و ميگويد: اين گروه در واقع گامي بزرگ از سوي وزارت بازرگاني براي توسعه نقش بخش خصوصي در تصميمگيري است که اختيارات را از ادارات به نهادهاي خصوصي منتقل ميکند. گروه واردکنندگان بر حسب آييننامهاي که وزير بازرگاني بر تهيه آن پاي فشاري کرده داراي اختيارات و نمايندگيهاي گستردهاي است و بر خلاف بسياري از سنديکاها که زير نظر اتاق بازرگاني تشکيل شده فقط جنبه مشاورهاي ندارد و داراي دستور العمل و قدرت اجراي بسيار مناسبي است. شير مست اندکي از وقايع پشتپرده تشکيل اين گروه را باز ميکند و ميگويد: عملکرد ضعيف اتق بازرگاني در ايفاي نقش پارلمان بخش خصوصي بسياري از شرکتها را واداشته بود که مستقيما به وزير مراجعه کنند و از همان جا ايده تشکيل اين اتحاديه براي واردات به ذهن وزير خطور کرد که در نهايت به گروه تبديل شد. رييس اتحاديه رايانه اين فرصت را براي بخش IT طلايي خواند و گفت: من در رفتوآمدهايي که با مرکز اصناف داشتم اين آييننامه را خواندم و متوجه شدم که حضور مديران IT در اين عرصه ميتواند به حل بسياري از مشکلات کلان ما در اين بازار کمک کنند، خوشبختانه اين جريان با درايت آقايان و موفقيتشان همراه شد و امروز بازار فناوري صاحب يک شانس تاريخي در اين عرصه است.