تکنولوژی

گوينده وگفته

نام نویسنده: ميثم قاسمي

پروانه وايمکس که در آخرين روزهاي سال گذشته به چهار شرکت ارايه شد، از اهميت زيادي براي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي و وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات برخوردار است. اين اهميت را مي‌توان به دو دليل دانست.

وايمکس پروانه‌اي است که رگولاتوري در طول چهار سال فعاليت خود نوشت و فروخت. مي‌توان گفت اين پروانه، مهم‌ترين دستاورد رگولاتوري در چهار سال فعاليت است. از سوي ديگر وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات بسيار اميدوار است چهار شرکتي که در 30 استان توانسته‌اند پروانه ارایه خدمات وايمکس دريافت کنند، موفق شوند و ضريب نفوذ اينترنت پر سرعت در ايران را افزايش دهند و بدين ترتيب اندکي از فشارهاي روزمره بر اين وزارتخانه را بکاهند.

اين‌که وايمکسي‌ها موفق به چنين کاري مي‌شوند يا نه و اين‌که آيا مشکل اينترنت پر سرعت در ايران کم‌کاري شرکت‌هاي PAP بوده است يا خير، موضوعي جداگانه است؛ اما به هر صورت وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات چنين نظري دارد.

شايد به همين دليل است که رگولاتوري از ابتداي مطرح شدن بحث وايمکس تاکنون با انتقادات گوناگون برخوردي غير دوستانه داشته است؛ برخوردي که گاه به اختلافات شخصي نزول پيدا مي‌کند.

آخرين نمونه از اين واکنش‌ها، جوابيه اين سازمان به سخنان مسعود اوري‌نژاد- ریيس اسبق سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي- است.

داوري‌نژاد هفته گذشته با يک سايت خبري گفت‌وگويي داشت که خلاصه آن غير قانوني بودن برگزاري مزايده وايمکس بود و اين‌که PAPها مي‌توانند خدمات وايمکس نيز ارایه کنند، بدون آن‌که نياز به پرداخت مبلغي داشته باشند. اما در واکنش به اين سخنان، محمدرضا فرنقي‌زاد- مديرکل دفتر رياست و روابط عمومي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي- موضوع را به رو کردن يک پرونده کشانده است.

شايد اين واکنش به اين خاطر بوده که داوري‌نژاد قبلا ریيس رگولاتوري بوده يا در دولت هشتم فعاليت داشته است. اما بايد توجه داشت که منتقدان پروانه وايمکس تنها از ميان مديران گذشته نيستند. در شاخص‌ترين موضع، وفا غفاريان- ریيس هيات مديره شرکت مخابرات ايران- معتقد است اين پروانه سرانجامي نخواهد داشت. (نقل به مضمون)

به نظر مي‌رسيد اکثر منتقدان پروانه وايمکس، نه به دلايل شخصي که از ديدگاه کارشناسي سخن مي‌گويند و روا نيست سخنان آن‌ها غرض‌ورزي شخصي دانسته شود. در اين راه توجه به گفته‌ها به جاي نظر به گوينده، مي‌تواند کارگشا باشد.

منبع : عصر ارتباط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا