پايان انتظار وايمکس
نام نویسنده: فاطمه ملکی
مهلت 9 ماهه اپراتورهاي وايمکس براي راهاندازي و عرضه سرويس در مراکز استانها درحالی12 آذر ماه به پايان ميرسد که علی رغم اعلام آمادگی دو رقیب کهنه کار ارایه اینترنت پرسرعت برای دریافت پروانه وایمکس اما هنوز هيچ یک اپراتورای دارنده پروانه براي راهاندازی و عرضه سرویس اعلام آمادگي نکردهاند.
به گزارش عصر ارتباط، شمارش معکوس رقابت ميان مبين نت، ايرانسل، اسپادان و مجتمع رايانه دانش گلستان براي عرضه سرويسهاي وايمکس آغاز شده اما ظواهر امر حاکي از آن است که هنوز هيچ يک از مدعيان داراي پروانه اين بازار براي عرضه تجاري وايمکس آماده نيستند.هرچندکه لایزر و داتک دو رقیب کهنه کار این بازار که تجربه ارایه سرویس اینترنت بی سیم به صورت محدود در تهران را در کارنامه خود دارند چنانکه خسروی رییس رگولاتوری اعلام کرده است تا بهمن ماه فرصت دارند پروانه وایمکس را از رگولاتوری دریافت کنند
اين درحالي است که دارندگان فعلی پروانه وایمکس از رگولاتوری طبق مفاد پروانه صادره با فرا رسيدن 12 آذر ماه 88 پايان مهلت 9 ماهه آن ها براي پوشش وايمکس در 80 درصد مراکز استانها به پايان ميرسد.
مبين نت: 12 آذر بهصورت آزمايشي سرويس ميدهيم
مبين نت، که پروانه ارايه سرويسهاي وايکس در 30استان کشور را دارا است، در مدت 9 ماه گذشته تنها نسبت به نصب تجهيزات خود اقدام کرده و هنوز خبري از تست و آزمايش آن نيست. اين اپراتور که هنوز تاييديه تعرفههاي خود را از سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي دريافت نکرده، قصد دارد تا با ساختارشکني در بازار اينترنت کشور، هزينه سريسهاي عرضه شده را کاهش دهد.
مبين نت مدعي است با قيمتهايي در اندازه سرويسهاي اينترنت پرسرعت (ADSL) و ارايه مودم به صورت اماني و بدون دريافت هزينه بابت مودم، هزينه دريافت سرويسهاي وايمکس براي متقاضيان را به حداقل کاهش دهد.
اپراتور سراسري وايمکس وعده داده در روز 12 آذر ماه سرويس آزمايشي وايمکس خود را به طور همزمان در مراکز 30 استان کشور به صورت سراسري عرضه کند و عرضه رسمي آن را به تکميل شبکه، پوشش کامل و کيفيت مناسب موکول کرده است.
ايرانسل: وايمکس را در سبد هزينه خانوار ميگنجانيم
از سوي ديگر ايرانسل که تجربه سرويسدهي در بخش تلفن همراه را دارا است، در شش استان کشور داراي پروانه وايمکس است، به رغم مواجهه با اشغالي فضاي فرکانسي در دهمين نمايشگاه تلهکام سرويس خود را براي تست در اختيار بازديدکنندگان از اين نمايشگاه قرار داد.
اپراتوردوم تلفنهمراه کشور که خود را براي سرويسدهي آماده ميکند، تعرفههاي خود را نيز به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ارايه داده، ايرانسل مدعي است به زودي در کنار ارايه خدمات به مشترکان تلفنهمراه خود، پاسخگوي متقاضيان خدمات وايمکس نيز باشد.
ايرانسل نيز همچون مبين نت قصد دارد با در نظر گرفتن تعرفههايي نزديک به تعرفههاي اينترنت پرسرعت که هم اکنون براي مشترکان خانگي و تجاري عرضه ميشود، سرويس وايمکس را در سبد هزينههاي خانوار بگنجاند.
اسپادان: از اول دي ماه سرويس تجاري ميدهيم
شرکت اسپادان نيز که مجوز اپراتوري وايمکس در استان اصفهان را دارا است، وعده داده از اول دي ماه سال جاري عرضه سرويس تجاري وايمکس خود را آغاز کند.
اين اپراتور استاني درصدد است با درخواست از سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي مهلت زماني عرضه سرويسهاي تجاري خود را تمديد کند اما تا 11 آذر ماه شبکه خود را روشن ميکند.
اسپادان حداقل و حداکثر تعرفه سرويسهاي خود را با توجه به نظر سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي عرضه خوهد کرد و درصدد است تا حداقل پهناي باند 128کيلوبايت و حداکثر را بنابر نياز متقاضيان ارايه کند.
رايانه دانش گلستان: تجهيزات پايلوت هنوز نرسيده است
در ميان چهار اپراتور وايمکس ايران به نظر ميسد مجتمع رايانه دانش گلستان بيش از همه در عرضه سرويسهاي خود تاخير داشته باشد زيرا در بحث تملک سايتها و خريد تجهيزات پايلوت که هنوز وارد نکرده، با مشکل مواجه شده است.
رايانه دانش گلستان به عنوان اپراتور استاني وايمکس از سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي درخواست مهلت کرده و مقرر شده تا با ارايه مستندات خود در هفته جاري به اين سازمان تاخيرهاي مجاز آن بررسي و ه وي مهلت داده شود. مشکل اصلي که مجتمع رايانه دانش گلستان با آن مواجه شده در ثبت سفارش، دريافت تائيديه سازمان انرژي اتمي و باز کردن LC در بانک بوده که شروع به کار اين اپراتور را به تاخير انداخته است. مجتمع رايانه دانش گلستان که با تاخير دو ماهه در عرضه سرويس وايمکس خود مواجه خواهد بود، هنوز تعرفههاي پيشنهادي خود را هم به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ارايه نداده است.
رگولاتوري: تاخير در عرضه وايمکس مشمول جريمه ميشود
به نظر ميرسد سازمان تنظيم مقررات نيز در برنامه اوليه خود براي عرضه وايمکس تجاري از سوي اپراتورها مهلتي بيش از قيد پروانه به آنها داده است.
محمود خسروي -رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي- در اينباره، گفت: اپراتورهاي وايمکس يک تا دو ماه ديگر علاوه بر مهلت تعيين شده در پروانه براي عرضه سرويسهاي خود فرصت خواهند داشت. او افزود: اپراتورها درحال ترخيص و نصب و راهاندازي تجهيزات خود هستند و بنابر برنامه بايد طي يک تا دو ماه آينده سرويسهاي خود را عرضه کنند و در غير اين صورت مشمول جريمه ميشوند. خسروي گفت: اپراتورها در برخي استانها پروانه خود را با تاخير دريافت کردهاند اما در مهلت تعيين شده بايد شبکه خود را اجرا کنند.
به گفته وي، سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي تلاش ميکند تا تعرفههاي تاييد شده از سوي اين سازمان به گونهاي باشد که در سبد هزينههاي خانوار قرار بگيرد.
منبع : عصر ارتباط