تکنولوژی

اپراتور حق شنود ندارد

نام نویسنده: ، حامد شفیعی

کنسرسیوم اعتماد مبین در حالی سهامدار عمده شرکت مخابرات ایران شد که به گفته کارشناسان و رسانه ها نمی توان واگذاری شرکت مخابرات به این کنسرسیوم را یک واگذاری شبه دولتی قلمداد نکرد.برخی نمایندگان مجلس نیز انتقادهایی را نسبت به نحوه واگذاری مطرح کردند اما آنان پس از اندک زمانی مساله ابهام در واگذاری را منتفی دانسته و قانونی بودن واگذاری را تایید کردند. از آن جمله علی مطهری رئیس کمیته مخابرات مجلس است که در اظهارات خود واگذاری مخابرات را قانونی اما غیررقابتی می داند و به صراحت بیان می کند متاسفانه گروهی نخواستند این واگذاری در یک شرایط رقابتی صورت گیرد.

اما عقب نشینی این گروه از نمایندگان مجلس و همچنین تاکید اعضای کنسرسیوم اعتماد مبین مبنی بر عدم وابستگی به نهادی مانند سپاه در حالی صورت می گیرد که نمی توان وابستگی شهریار مهستان- یکی از اعضای کنسرسیوم- را به ارگان های حاکمیتی نادیده گرفت. از طرفی ضرورت حضور شرکت خارجی به عنوان مشاور در حالی بیان شده که چندان نیاز به موجه بودن شرایط امنیتی ندارد اما در مقابل شرکت پیشگامان کویر یزد به دلیل نداشتن اهلیت امنیتی از پروژه کنار گذاشته شد که البته اعضای کنسرسیوم نسبت به این موضوع اظهار بی اطلاعی می کنند.
در عین حال مسائل مدیریتی مخابرات در آینده و اجرای این پروژه ها از جمله موارد مورد توجه رسانه ها و کارشناسان است که در این زمینه اعضای کنسرسیوم معتقدند زمانی که نتوانند وجه نقد و
20 درصدی معامله را به ارزش یک هزار و 568 میلیارد تومان بپردازند این امر میسر نخواهد بود.دغدغه دیگر این است که آیا پس از به دست گیری سکان شرکت مخابرات باز شاهد مواردی مانند شنود مکالمات یا قطعی سرویس پیامک خواهیم بود، پاسخ اعضای کنسرسیوم به این دغدغه ، تاکید بر قانونگرایی و فعالیت در چارچوب موارد قانونی اشاره شده در پروانه فعالیت اپراتورها و نهادهایی مانند شورای امنیت ملی است.

کنسرسیوم اعتماد مبن: رفاقت ما عین رقابت ماست
با وجود فشارهای بسیاری که تا قبل از انجام رقابت توسط شرکت سرمایه گذاری پیشگامان کویر یزد و مهر اقتصاد ایرانیان که منجر به خروج شرکت تعاونی پیشگامان کویر یزد از عرصه رقابت شد، مهر اقتصاد ایرانیان نیز در دقایق اولیه آغاز رقابت به نفع کنسرسیوم اعتماد مبین از عرصه رقابت عقب نشینی کرد تا محمدرضا مدرس مدیرعامل شرکت شهریار مهستان با قاطعیت از برنده شدن اعتماد مبین سخن بگوید. اما اینک اعضای کنسرسیوم اعتماد مبین احتمال همکاری با این دو شرکت کنار گذاشته شده را مطرح می کنند. حال این ابهام مطرح می شود که چگونه ممکن است شرکتی به دلیل نداشتن اهلت امنیتی کنار گذاشته شود اما پس از مدتی برای همکاری دعوت شود؟در این رابطه، مدرس نه تنها نسبت به کنار گذاشتن این شرکت به دلیل نداشتن اهلیت امنیتی، اظهار بی اطلاعی می کند بلکه معتقد است این مساله تنها یک شایعه رسانه ای بوده وواقعیت باید از مسوولان سازمان خصوصی سازی پرسیده شود. به گفته او گروه تعاونی پیشگامان کویر یزد که چندی پیش از عرصه رقابت
به دلایل «واهی» خارج شد، برای همکاری با کنسرسیوم اعتماد مبین اعلام آمادگی کرده است و کنسرسیوم نیز در صورت مالکیت قطعی مخابرات، از توانایی ها و تجربیات این شرکت استفاده خواهند کرد چراکه
به گفته مدرس رفاقت در حین رقابت ست از طرفی کارشناسان با بیان این پرسش که چرا باید برای مشارکت اهلیت امنیت شرکت های داخلی ثابت شود اما برای شرکت های خارجی تنها داشتن مجوز کافی باشد؟ این مساله را مورد انتقاد قرار می دهند. مدیرعامل شرکت شهریار مهستان معتقد است حضور شرکت های خارجی مشروط به دریافت مجوز است. این مساله در حالی اهمیت پیدا می کند که بنابر اظهارات اعضای کنسرسیوم اعتماد مبین شرکت های خارجی و اپراتورهای مختلف از کشورهای همسایه برای مشارکت با این کنسرسیوم اعلام آمادگی کردند که به دلیل نهایی نشدن اسامی آنها اعلام نشد.

امنیت را اجرا می کنیم شنود نمی کنیم
امنیت و نحوه نگاه آن از سوی اعضای کنسرسیوم اعتماد مبین پس از به دست گیری مخابرات از مهم ترین دغدغه رسانه ها است چراکه آنها می خواهند بدانند آیا مواردی مانند قطعی پیامک، اختلال در شبکه تلفن همراه و همچنین شنود مکالمات صورت خواهد گرفت یا نه؟ موضوعی که با واکنش مظفر پوررنجبر مدیرعامل شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران روبه رو شد. او در این باره با پرداختن به صراحت قانونی
عدم دخالت اپراتورها در موارد امنیتی بیان می کند در حال حاضر در قوانین اپراتورها به موضوع امنیت اشاره شده است. بنابراین اپراتورها نمی توانند در این زمینه اظهارنظر کنند مگر اجرای مواردی که به عنوان مسائل امنیتی بیان شده باشد. ا همچنین با بیان طنز آلود «شنود در جیب ما نیست»، می گوید: «بر اساس مفاد صریح شورای امنیت، اپراتور حق شنود ندارد.»
مخابرات متحول می شود

تحول ساختاری و مدیریتی با استفاده از تجارب اپراتورهای بزرگ بین المللی و مشاورین داخلی، استفاده از ظرفیت های پروانه شرکت مخابرات ایران، ورود به عرصه های مخابراتی کشورهای منطقه به ویژه کشورهای همسایه از طریق سرمایه گذاری و مشارکت، صدور خدمات مهندسی و حضور مدیریتی، استفاده از منابع مالی، مدیریتی و فنی برای توسعه بین المللی و ارتقای جایگاه این شرکت در منطقه،آسیای میانه و شمال آفریقا و تلاش برای کسب جایگاه در میان 10 اپراتور مخابرات برتر جهانی و همچنین توسعه شبکه اینترنت پرسرعت در کشور از جمله مواردی است که پوررنجبر از آن به عنوان اهداف تعیین شده در برنامه فعالیتی خود پس از استقرار کامل کنسرسیوم در مخابرات یاد می کند. در عین حال به گفته او در حال حاضر تصمیم خاص و مشخصی در مورد مدیریت شرکت گرفته نشده و صحبت کردن در مورد مدیریت شرکت زود است.

او همچنین در مورد موضوع نرخ تعرفه های تلفن همراه و ثابت می گوید: «تعرفه موضوعی بحث برانگیز است که باید بعد از ورود به فضای رقابتی مشخص شود درحالی که ضریب نفوذ 60 درصدی تلفن به سرعت در حال توسعه است.» او ادامه می دهد: «اگر هم قانون دست ما را باز بگذارد فضای رقابتی به ما تحمیل می کند که در تعیین تعرفه ها دقیق باشیم.» از طرفی مساله نیروی انسانی و دخالت در تعیین کارکنان مخابرات از مواردی است که به اعتقاد اعضای کنسرسیوم اعتماد مبین تعدیل نیروی انسانی نیز به روند شرکت در آینده بستگی دارد البته تغییر لازمه موفقیت است که این امر پس از استقرار مدیریت و تهیه منشوری در این زمینه مشخص خواهد شد. با بیان تمامی توجیهات و برنامه های ارائه شده از سوی اعضای کنسرسیوم اعتماد مبین، مسائل پیش آمده در قبل و بعد از معامله سهام مخابرات، حاشیه ها، حرف ها و حدیث های متعددی درباره بزرگ ترین معامله تاریخ بورس و خصوصی سازی کشور به وجود آم که با وجود ارائه توضیحات همچنان ابهامات در این زمینه وجود داشته و پاسخ های ارائه شده از سوی دو مدیر شرکت های عضو کنسرسیوم نتوانست خبرنگاران حاضر در نشست خبری روز یکشنبه راضی و قانع کند.

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا