گناه دارند به خدا این قطعات بی گناه
نام نویسنده: جواد زارعی
بابت هر اتفاق ناخوشایندی که در کشور روی بدهد، نمی توان همین طوری قطعات سخت افزاری بی نوا را مورد عتاب و خشونت قرار داد. قدری صبر و حوصله هم بد نیست به خدا.اینکه قطعه سخت افزار مشکل دارد یا نه را نمی توان در اولین گام مشخص کرد، چراکه بین سخت افزار و کاربر، دو سه واسطه مهم تحت عناوین سیستم عامل، درایور و نرم افزارهای کاربردی قرار دارند. به عنوان مثال چنانچه درایو نوری شما از هر پنج عدد دیسک دی وی دی یکی را بسوزاند مقصر کیست؟
اگر در همین ابتدا بی برو برگرد اعتقاد به خرابی قطعه سخت افزاری خود دارید که فبها، اما بد نیست بدانید شرایط برای قطعات مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال همین پردازنده های متفرعن؛ کافی است دمای محیط قدری از طاقت آنها فراتر رود، آنچنان هوچی گری خواهند کرد که فریاد نهادهای مستقل بین المللی فعال در زمینه تضییع حقوق قطعات سخت افزاری را نیز به فلک خواهند رساند. می گویید نه، امتحان کنید.
البته مقصود از این گفته ها این نیست که قطعات سخت افزاری مبرا از هر خبط و خطایی هستند نه، اما روا نیست در اولین گام آنها را به عدم صداقت و صحت در عملکردشان متهم کنیم. طبیعی است اصل ماجرا در پایان داستان مشخص شود و اگر اصرار داشته باشیم اصل ماجرا را در همان ابتدا روشن کنیم، معلوم می شود که ریگی به کفش داریم و الکی می خواهیم برای آن قطعه بی نوا پاپوش درت کنیم.
سوء رفتار برخی قطعات حساس مانند مادربورد و کارت گرافیک به شکل مستقیم به کیفیت نصب سیستم عامل بستگی دارد. در مرحله بعدی باید از نصب صحیح درایور قطعه اطمینان کامل حاصل کرد. بسیاری از مشکلات به دلیل همین نصب ناقص درایور قطعه، کاربر بیچاره را گرفتار می کند و ایشان نمی داند از کدامین سوراخ گزیده می شود. بر فرض که نصب سیستم عامل و درایور هم صحیح باشد، باید از صحت عملکرد نرم افزارهای مورد استفاده مطمئن شد. خرابی مشمئزکننده دیسک های نوری هنگام ذخیره سازی یا کپی داده ها در اغلب اوقات به نرم افزار مربوط می شود، چراکه بخش بزرگی از کنترل عملیات انتقال داده ها به صورت نرم افزاری مدیریت می شود. حذف و نصب دوباره و حتی استفاده از نرم افزارهای دیگر می تواند در این باره راهگشا باشد.
نکته پایانی
نرم افزارهای متعددی در بازار یافت می شوند که وظیفه کنترل قطعات سخت افزاری و تهیه گزارش از عمکلرد آنها را عهده دار است. برخی از این نرم افزارها رایگان بوده و قربانش بروم در اینترنت فت و فراوان هستند. البته از آنجایی که اینجا ایران است و اگر درباره موضوع کپی رایت صحبت کنید مورد تمسخر عام و خاص قرار می گیرید، سنگین تر آن است که سه چهار هزار تومانی خرج کرده و نرم افزارهای درست و درمون مناسب را از بازار تهیه کنید تا خیال همه از نتیجه حاصله احت باشد.
این را هم بگویم که برخی از سازندگان در اقدامی خداپسندانه، ابزارهایی برای این کار همراه با محصولات خود عرضه داشته اند و کافی است نسبت به وجود آن آگاهی پیدا کنید. به یاد داشته باشید قبل از اثبات خرابی قطعات سخت افزار نباید ایشان را به خرابی متهم کرد یا از ایشان به ضرب و زور اعتراف گرفت. هر کاری راه خود را دارد. شایسته است مشکل را در جایی دیگر جست وجو کنید. گناه دارند به خدا این قطعات بی گناه
منبع : سرمایه