تکنولوژی

سرویسهای وبلاگ فارسی در سال 1386

نام نویسنده: امیر تبریزی

آی تی ایران – سرویسهای وبلاگ فارسی در سال 1386 نیز همچون سالهای قبل مهمترین سایتهای ایرانی بودند. آنها ترافیک قابل توجهی را به خود اتصاص دادند و حجم بالای از محتوای فارسی تولید شده توسط کاربران ایرانی در این سایتها ثبت شده است. در گزارشهای پیشین اشاره شد که با وجود چندین سایت ارائه کننده خدمات وبلاگ نویسی رقابت محسوسی بین سایتها شکل گرفته است که در گزارشهایی که در سالهای 84 و 85 تهیه شده بود موقعیت این سایتها در رقابت با یکدیگر بررسی شد. سال 84 رقابت سرویسهای مطرح وبلاگ در دو گروه سایتهای با تعداد بیینده و ترافیک بالاتر و سایتهایی با ترافیک متوسط قابل ارزیابی و در سال 85 یک سایت برتر (بلاگفا ) و با اختلاف کمی دو سایت دیگر (پرشین بلاگ و میهن بلاگ) وجود داشتند اما وقایع سال 1386 به نوعی موقعیت سرویسهای بلاگ فارسی را در این رقابت تغییر داد. سرویسهای وبلاگ فارسی و کاربران آنها در سال 86 سالی پرتنش و سخت را گذراندند که در ادامه مروری بر وقایع این سال خواهیم داشت.

در اواخر بهار 86 سایت میهن بلاگ دچار یک مشکل فنی شد و برای مدتی بخش قابل توجهی از وبلاگهای این سایت در دسترس نبودند و بعد از آن نیز مشخص شد که اطلاعات چندین هزار کاربر این سایت صدمه دیده است. این مسئله تاثیر منفی زیادی در موقعیت و ترافیک و همچنین نظر کاربران این سایت داشت و با وجود چند اشکال فنی دیگر در طول سال نیز عملا پیشرفت این سایت را با مشکل مواجه شد. هنوز مدتی از این مسئله نگذشته بود که دامنه پرشین بلا هک شد و دسترسی به تمام وبلاگهای زیرمجموعه این سایت غیر ممکن شد و با وجودیکه مدیران این سایت وعده دادند که این مشکل ظرف چند روز برطرف می شود این وعده عملی نشد و به نظر می رسد دامنه اصلی این سایت از دست رفته است و وبلاگ کاربران این سایت نیز به دامنه دیگری منتقل شده است و بدیهی است که این مسئله باعث افت شدید ترافیک این سایت شد. چند هفته پس از سرقت دامنه پرشین بلاگ مشکل مشابهی برای دامنه سرویس بلاگفا پیش آمد که با وجود اختلال یک روزه این سایت توانست مشکل را حل کند و عملا تغییری در وضعیت این سایت پیش نیامد. همچنین سایت پارسی بلاگ و چند سرویس وبلاگ دیگر نیز حداقل برای ساعاتی در سال گذشته هک شدند. مجموعه این مشکلات علاوه بر آنکه باعث ایجاد شایعاتی شد تاثیر منفی در نظر کاربران ایرانی نسبت به سرویسهای وبلاگ ایرانی داشته اشت. با اینحال سرویسهای وبلاگ فارسی همچنان بخش قابل توجهی از وبلاگهای ایرانی را میزبانی میکنند و در فهرست پر بیننده ترین سایتهای بازدید شده توسط کاربران ایرانی قرار دارند.
موقعیت سرویسهای وبلاگ فارسی
با توجه به موقعیت و روند پیشرفت سایت بلاگفا در سال 85 انتظار می رفت که این سایت حداقل در نیمه اول سال 86 نیز موقعیت برتری نسبت به رقبای خود داشته باشد ولی با وجود مشکلاتی که برای سرویسهای وبلاگ دیگر پیش آمد فاصله بلاگفا به شکل قابل توجهی از رقبای دیگر خود افزایش یافت و در موقعیت بسیار بالاتری قرار گرفت.همانطور که از گراف مقایسه ترافیک شش ماه اخیر (تعداد صفحات بازدید شده روزانه) سایت تحلیلی Alexa برای سرویسهای مطرح وبلاگ فارسی مشخص است. سایت بلاگفا با فاصله بسیار زیادی از رقبای خود قرار دارد و همچنان به عنوان پربیننده ترین سایت ایرانی در راس فهرست سایت Alexa می باشد. سایت میهن بلاگ در مقام بعدی و سایت پرشین بلاگ (با دامنه جدیدش) و سایت بلاگ اسکای در موقعیتی تقریبا برابر قرار دارند و در انتها و با فاصله بیشتری سایت پارسی بلاگ قرار دارد. (گزارش سایتهای متریکس مارکت و چند سایت مشاب دیگر گزارش بالا را تایید میکند)

از لحاظ تعداد صفحات ایندکس شده در موتورهای جستجوگر و در واقع محتوای فارسی قابل دسترس توسط جستجوگرهای وب همانطور که از گراف تعداد صفحات ایندکس شده مشخص است سایت بلاگفا با هشت میلیون و هفتصد و بیست هزار صفحه ایندکس شده در گوگل و بیش از نه برابر نزدیکترین رقیب خود موقعیت ممتازی دارد و مقام بعدی پرشین بلاگ با نهصدو بیست هزار صفحه و میهن بلاگ با هشتصد و پنجاه هزار صفحه قرار دارند. ( گزارش صفحات ایندکس شده در تاریخ 16 فرودین 87 از سایت google.com تهیه شده است).

از لحاط محبوبیت و تعداد لینکهای دده شده به سرویسهای مختلف وبلاگ فارسی نیز بلاگفا با 213000 لینک و پرشین بلاگ با 2570 لینک و بلاگ اسکای با 2090 لینک در موقعیتهای بعدی قرار دارند. همچنین با توجه به گزارشهای منتشر شده در بخش اخبار سرویسهای وبلاگ به نظر می رسد بلاگفا چه از لحاظ تعداد وبلاگ ثبت شده و چه از لحاظ تعداد کاربران فعال در موقعیت برتری قرار دارد.

آنچه از آمار و گرافهای بالا مشخص است برتری سرویس بلاگفا و فاصله زیاد با دیگر رقبای خود است. و به نظر می رسد که در صورتی که مشکل خاصی برای این سرویس دهنده ایجاد نشود این سایت هچنان موقعیت برتر خود را در سال 87 نیز حفظ کند. اما نکته قابل توجه حرکت سرویسهای وبلاگ دیگر جهت کسب ترافیک و سهم بیشتر است. در سال گذشته سایتهای میهن بلاگ و پرشین بلاگ نسخه جدیدی ارائه کردند و بلاگ اسکای و پارسی بلاگ نیز تغییرات قابل توجهی در خدمات خود دادند.این قضیه قاعدتا در سال 87 و در رقابت سرویسهای وبلاگ موثر واقع خواهد شد و رقابت جدی تر این سایتها را رقم خواهد زد.

اما چالش مهم سرویسهای مطرح وبلاگ ایرانی که در سال 87 شاهد آن خواهیم بود رقابت با سرویسهای وبلاگ خارجی است، با ارائه نسخه فارسی بلاگر و پشتیبانی وردپرس از زبان فارسی سرویسهای وبلاگ ایرانی وارد رقاب با سایتهای مطرح خارجی نیز شده اند و دو رقیب قدرتمند دیگر به صحنه رقابت اضافه شده اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا