تکنولوژی

شورا‌ها با طرح ادغام همكاري كنند

جهان صنعت – با توجه به تعدد شورا‌هاي موازي در حوزه فناوري اطلاعات كه منجر به عدم هماهنگي و اولويت‌بندي در تخصيص و استفاده از بودجه‌هاي كشور شده است، كارشناسان خواستار همكاري شورا‌ها در طرح ادغام شده‌اند.
به گزارش خبرنگار «جهان صنعت» ابلاغ طرح ادغام شورا‌هاي موازي از سوي رييس‌جمهوري نويد بخش نوعي يكدستي، اولويت‌بندي و تسريع در اقدامات اين شورا‌ها به ويژه در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات بود ولي برخي شواهد و اظهار‌نظر‌هاي مطروحه از سوي برخي مسوولان شورا‌ها، حكايت از عدم تمايل ايشان به طرح ادغام شورا‌ها دارد.
شورا‌هاي‌عالي IT بايد به موضوع ادغا احترام بگذارند و مسووليتي را كه عهده‌دار بوده‌اند، متوجه نهادي كنند كه مسووليت را مي‌پذيرد.
شهرام شريف، روزنامه نگار IT در گفت‌و‌گو با خبرنگار «جهان صنعت» در خصوص سرانجام طرح‌هاي ارايه شده توسط شورا‌هاي IT پس از اجراي ادغام، اظهار كرد: شورا‌هاي IT ضمن اينكه به مساله ادغام احترام مي‌گذارند بايد كليه طرح‌هاي خود را متوقف كرده و آنها را به نهاد جديدي كه تشكيل مي‌شود، بسپارند.

اولويت‌‌بندي طرح‌ها براساس نياز كشور
شريف افزود: براساس اولويت‌ها و نياز كشور اگر طرح‌ها توسط نهاد جديد پذيرفته شد قطعا خيلي راحت‌تر به اجرا در مي‌آيد.
اين كارشناسان عتقد است شورا‌هاي مختلف IT و غير IT قبل از اعلام بحث ادغام، فرصت، بودجه و زمان كافي در اختيار داشتند تا طرح‌ها و برنامه‌هايشان را انجام دهند اما اگر الان و پس از مطرح dشدن دستور ادغام بخواهند طرحي را انجام دهند علاوه بر اينكه به جايي نمي‌رسند، طرح‌ها هم ناقص مي‌ماند.

توجه برخي شورا‌ها به افزايش كمي عملكرد
شريف با اشاره به برخي طرح‌هايي كه در حال جريان است، تصريح كرد: اين تلاش از سوي برخي شورا‌ها تنها براي اين است كه آمار عملكردشان را بالا ببرند اما اين تلاش‌ها تنها به افزايش كمي عملكرد مي‌انجامد.
وي افزود: اگر شورايي اطمينان دارد در فرصتي كه در اختيار داشته، وظايف خود را به خوبي انجام داده، در اين شرايط بايد فعاليت‌هاي خود را متوقف كند و منتظر بماند.

جلوگيري از پراكندگي در حوزه IT
اين روزنامه‌نگار حوزه فناوري اطلاعات سپس با اشاره به پراكندگي تولي‌گري در حوزه IT، اظهار كرد: موضوع ادغام شورا‌ها مزيت خوبي به همراه دارد و پراكندگي‌هايي را كه در حوزه فناوري اطلاعات وجود دارد به تمركز تبديل مي‌كند.
وي افزود: همچنين تولي‌گري حوزه IT كه مدت‌هاست صاحبنظران و كارشناسان روي آن بحث مي‌كنند، ساماندهي مي‌شود و اگر قرار باشد در نهاد يا سازمان جديد همان مسيري انتخاب شود كه برخي شورا‌ها تاكنون طي كرده‌اند و بي‌نتيجه بوده، آينده روشني با وجود ادغام شورا‌ها متصور نخواهد بود.

طرح‌هاي فاقد توجيه علمي متوقف شوند
اگر برنامه‌هايي هستند كه بستر‌سازي مناسبي براي آنها نشده، بهتر است متوقف شوند.
محمود اروج‌زاده، كارشناس IT نيز با بيان اين مطلب افزود: در صورتي كه طرح‌هاي شورا‌ها داراي دلايل منطقي و برنامه‌اي علمي باشند كه نشان دهد با صرف هزينه ما را از نقطه‌اي به نقطه ديگر مي‌رساند، نبايد در اجراي آنها ترديد كرد و اصولا بحث ادغام براي كاركرد و خروجي بهتر مطرح شده است.
اين كارشناس IT ضمن برشمردن دلايل مطرح شدن بحث ادغام شورا‌هاي IT به دليل عدم همخواني با برنمه‌هاي دولت يا نداشتن اثربخشي مناسب، اظهار كرد: برنامه‌ها و طرح‌هاي مطرح شده در شورا‌ها، عموما مقطعي و بدون پشتوانه علمي بوده و هنوز طرح جدي در حوزه فناوري اطلاعات معرفي نشده است.
به عقيده وي، اگر برنامه‌هايي هستند كه بستر‌سازي مناسبي براي آنها نشده، بهتر است متوقف شوند.

نها‌د‌هاي IT خروجي مثبتي نداشتند
اروج‌زاده در ادامه افزود: قبل از مطرح شدن ادغام، شايد مجموعه نهاد‌هاي مختلف در حوزه IT آن‌طور كه بايد و شايد فعاليت نكرده‌اند يا فعاليت آنها با مجموعه سياست‌ها و برنامه‌هاي دولت همخواني نداشته كه اثربخشي خوب و مثبتي در حوزه فناوري اطلاعات كشو ديده نشده است.
وي تصريح كرد: اگر واقعا اين دستگاه‌ها فعاليتي را كه به نفع صنعت و بازار IT بوده، انجام داده‌اند در كل حوزه و بازار IT ركودي مشاهده نمي‌شد.
اين كارشناس افزود: اما مدت زيادي است كه حوزه فناوري اطلاعات كشور دچار ركود شده و سازمان نظام صنفي رايانه‌‌اي هم معتقد است مدت‌هاست فعاليت مثبتي در اين حوزه انجام نشده است.

اهتمام به اجراي پروژه‌هاي زير‌ساختي
اروج‌زاده سپس با اشاره به تكفا2 اظهار كرد: تكفا برنامه‌اي تجربي بود كه يكي از نتايج اين طرح به فكر افتادن مسوولان IT كشور بود كه يك كار مطالعاتي در مقياس منطقه‌اي انجام دهند و در آن از نظرات كارشناسان فرامنطقه‌اي و صاحبنظر استفاده كنند كه اين طرح در انتهاي دوره قبلي فعاليت‌ شوراي‌عالي اطلاع‌رساني متوقف شد.
به عقيده اين كارشناس، اگر تجربه پنج ساله حكم كرده كه براي اجراي چنين طرحي هزينه شود و هيچ منطقي براي رد آن نيست، نبايد متوقف شود و اگر دستگاهي نتواند اين طرح را اجرا كند به دليل وجود نگاه‌ كلان در اين طرح نبايد فكر پروژه ديگري باشند.

تكليف تسما مشخص نيست
اروج‌زاده توقف برخي طرح‌هاي كارشناسي شده را به علت ضعف دستگاه‌هاي مديريتي و اجرايي كشور دانست و گفت: اگر برنامه‌اي داراي دلايل موجه و منطقي متناسب با نياز كشور و داراي توجيه افكار عمومي باشد، بايد اجرا شود.
وي افزود: طرح تسما نيز در شوراي‌عالي اطلاع‌رساني با توجه به سابقه مديران آن در توليد محتواي فرهنگي، مسوولان اين شورا را برآن داشت تا پروژه تسما را تعريف كنند.
به گفته وي، اين طرح حركت خوبي بود، اما با وجود چندين ويرايش هنوز تبيين نشده و معلوم نيست چه مي‌خواهد بكند و چه بسا پروژه‌هاي ديگري نيز در حوزه فناوري اطلاعات تعريف شده كه مشابهت‌هاي زيادي با برنامه تسما دارد.

شورا‌ها تمكين كنند
در همين حال يك كارشناس فناوري اطلاعات نيز معتقد است كه روند حركت شورا‌ها طي روز‌هاي گذشته بيانگر نوعي مقاومت و مخالفت تلويحي در طرح ادغام اين شورا‌هاست.
اين كارشناس گفت: اخيرا وزير ارتباطات و روز گذشته نيز دبير شوراي‌عالي اطلاع‌رساني در دو اظهار‌نظر اعلام كرده‌اند كه شورا‌ها به وظايف خودحتي پس از ادغام نيز ادامه خواهند داد.
وي ادامه داد: ولي اين طرز تفكر اصل و بنيان ادغام را زيرسوال مي‌برد چراكه در اين صورت ادغام بي‌معني است. يا وقتي مسوولي مي‌گويد ادغام براي صرفه‌جويي در وقت رييس‌جمهوري بوده، اين بيانگر برداشت‌هاي متفاوت از طرح ادغام است.
اين كارشناس در ادامه گفت: با اين رويه كه هر شورا تعريف خود را از طرح ادغام ارايه مي‌دهد و سرگرم فعاليت‌هاي خويش است، جا دارد تا رييس‌جمهوري هرچه سريع‌تر تدابير لازم جهت تبيين موضوع را به عمل آورد.
به گفته وي، ظاهرا شورا‌ها قصد تمكين به طرح ادغام را ندارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا