تکنولوژی

۴۱ ميليون کاربر موبايل در پاکستان

دنیای اقتصاد – عجيب نيست چون وجود دارد. شايد اشكال از ما است كه هنوز هم با وجود اتفاقات مختلفي كه هر روز در اطرافمان رخ مي‌دهد، به استثناهاي دنياي بزرگمان عادت نكرده‌ايم.

لازم نيست خيلي راه دوري برويم. استان‌هاي جنوبي كشورمان را كه به سمت شرق برويم و از سيستان و بلوچستان هم بگذريم به جايي مي‌رسيم كه هنوز در آن داشتن سواد خواندن و نوشتن براي خيلي‌ها آرزو است.

اينجا پاكستان است و بسياري از مردم آن هنوز توانايي انجام يك جمع و تفريق ساده را هم ندارند تا آنجا كه استفاده از پرطرفدارترين و ساده‌ترين ابزار تكنولوژي قرن براي بعضي از آنها مشكل است.

با اين همه، ماه ميلادي گذشته آمار جالبي از سوي كارشناسان صنعت مخابرات پاكستان اعلام شد، تا پايان سپتامبر سال 2006 تعداد كاربران موبايل در پاكستان به 5/41ميليون نفر رسيده است.

جاي تعجبي نيست. شايد وقتي بدانيد يكي از بزرگ‌ترين شركت‌هاي عرضه‌كننده خدمات ارتباطي و مخابراتي دنيا مانند اوراسكام د اين كشور سرمايه‌گذاري كرده است راحت‌تر مي‌توانيد اين موضوع را بپذيريد.

بزرگ‌ترين و اولين اپراتور تلفن‌همراه اين كشور با نام Mobilink از طرف شركت بزرگ اوراسكام مورد حمايت قرار مي‌گيرد. به همين دليل هم هست كه از ميان 6اپراتور تلفن‌همراه فعال در پاكستان Mobilink با در اختيار داشتن 20ميليون كاربر بيشترين تعداد كاربران موبايل اين كشور را به خودش اختصاص داده است.

آمار نشان مي‌‌دهد شركت Mobilink به طور متوسط در هر روز 8 آنتن BTS در سطح كشور نصب مي‌كند و حتي از اين نظر هم مورد علاقه پاكستاني‌ها قرار دارد.

علت هم در واقع برمي‌گردد به علاقه اين افراد به ديدن آنتن‌هي رنگارنگي كه به عقيده آنها نشانه تمدن و پيشرفت است. در حالي كه كشورهاي اروپايي سعي دارند ايستگاه‌هاي فرستنده، آنتن‌ها و تجهيزات مخابراتي خود را از ديد ظاهري افراد دور نگه دارند.

در شرايطي كه داشتن خط تلفن ثابت به خاطر گران بودن آن به رويايي براي پاكستاني‌ها تبديل شده و تنها 25درصد از خانه‌ها در اين كشور به آن دسترسي دارند، كاربرد موبايل و شبكه‌هاي نسل جديد در پاكستان رايج‌تر است.

اين در شرايطي است كه اپراتورهاي تلفن‌همراه هنوز هم در كش‌وقوس مشكلات اقتصادي اين مردم بر سر قيمت خدمات خود رقابت مي‌كنند.در حالي كه چنين روندي مدت‌ها است در كشورهاي اروپايي منسوخ شده و اپراتورهاي اروپايي ترجيح مي‌دهند به جاي رقابت در قيمت در ارائه خدمات و پوشش ارتباطي بيشتر، با هم رقابت كنند.

با اين همه Mobilink و تمام اپراتورهاي تلفن همراه پاكستان سعي دارند با سرعت بيشتر ضمن گسترش ميزان پوشش ارتباطي خود كاربران بيشتري را هم جذب كنند.

آنها در حقيقت اميدوارند اين اتفاق تا پايان سال 2008 بيفتد، زماني كه هر كسي كه توانايي انجام محاسبات ساده را داشته باشد بتواند از يك موبايل هم استفاده كند.

اما بقيه پاكستاني‌ها تا زماني كه به اين شرايط برسند وضعيت نامشخصي دارند. شايد به همين خاطر هم هست كه در‌حال‌حاضر اهميت فراگير شدن امكانات تحصيلي و آموزشي مهم‌ترين دغدغه مقامات پاكستاني است، هر چند هنوز در اين كشور به يادگيري مسائل مذهبي و ديني بيشتر از رياضيات و خواندن و نوشتن اهميت داده مي‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا