یک نامه، یک نکته
نام نویسنده: راحله میرخانی
هفته نامه بزرگراه فناوری – اختلال در شبکه تلفنهمراه در کشور داستانی به قدمت ورود این فناوری به ایران دارد و بحث به ظاهر بینتیجهای است که از مدتها پیش در محافل کارشناسی از یک سو و میان عموم مردم از سوی دیگر مطرح بوده است. اینک گسترش و توسعه شبکه تلفنهمراه همزمان با واگذاری سیمکارتها ،گویی تراز این ترازو را بر هم زده وعملا اختلالات همچنان ادامه دارد.
تا جایی که ذهن نگارنده یاری میکند، مسوولان و مدیران شرکت مخابرات و ارتباطات سیار همیشه از رفع زودهنگام مشکلات شبکه در کشور صحبت کرده و وعده دادهاند، دکتر سلیمانی نیز در اولین مصاحبه مطبوعاتی خود با خبرنگاران مشکل شبکه تلفنهمراه کشور را مزمن و طولانی ارزیابی کرد، اما نوید برنامه علمی و فنی برای فع مشکل شبکه را در پنج مرحله داد. آقای وزیر اظهار امیدواری کرده بود تا پایان سال 84 کیفیت شبکه بهبود بخشیده شود که ظاهرا محقق نشد.
در هفتهای که گذشت جمعی از کارشناسان شرکت مخابرات ایران نامهای به مدیر کل جدید شرکت ارتباطات سیار ارسال کردند که در آن خواستار جلوگیری از اشتباهات گذشته شرکت ارتباطات سیار دخصوص انتخاب پیمانکاران عمومی و قراردادهای کلان ارتباطات سیار شدهاند.
نکته حایز اهمیت که در این نامه هم بدان اشاره شده است عدم انجام تعهد پیمانکاران شرکت ارتباطات سیار جهت نصب آنتنهای BTS است. در شرایطی که شرکت ارتباطات سیار جهت واگذاری بیش از هفت میلیون تلفن ثبتنام شده تلاش میکند و از بهروزشدن واگذاریها خبر میرسد، سه پیمانکار این شرکت پس از گذشت حدود یکسال هنوز به تعهدات خود عمل نکردهاند.
پیمانکاران شرکت مخابرات متعهد شده بودند طی یکسال گذشته چهار هزار و 780 سایت BTS در کشور ایجاد کنند، و اخبار منتشر شده تنها از نصب موفق 570 آنتن خبر میدهند. دیرکردی که برخی آن را به ناهمآهنگیهای شهرداری تهران با پیمانکاران و یا عدم همکاری مردم با آنان و برخی دیگر سپردن کار پیماهکاران به GCهای کوچک و فرعی نسبت میدهند و این دیرکرد طبعا خسارات مالی و نارضایتیهای بسیاری برای شبکهتلفنهمراه کشور بهدنبال خواهد داشت.
این درحالی است که طبق قرارداد منعقده، پایان خردادماه مهلت نهایی این پیمانکاران بوده ودرصورت دیرکرد، پیمانکاران جریمه خواهند شد. اما آیا جریمهشدن پیمانکاران، پایان مشکلات شبکه تلفنهمراه در ایران است؟ و آیا هزینه مالی این دیرکرد مشکلات و اختلالات شبکه را پوشش خواهد داد؟
در شرایطی که زممههایی نیز مبنی بر عدم اصلیبودن کالاها و تجهیزات نصب آنتنهای BTS به گوش میرسد باید منتظر بود و دید رویکرد شرکت ارتباطات سیار به این مسئله چه خواهد بود. آیا شرکت ارتباطات سیار قصد دارد مجددا مهلت دیگری در اختیار GCها قرار دهد و یا کار را به پیمانکاران دیگری خواهد سپرد؟ و آیا اساسا شرکت ارتباطات سیار کار کارشناسی درخصوص اصل و یا بدلبودن این تجهیزات انجام خواهد داد یا خیر؟
نامه کارشناسان شرکت مخابرات به مدیرعامل جدید شرکت ارتباطات سیار شاید تلنگری بررفع سریعتر نقیصههای بیشمار شبکه موبایل کشور باشد. شهروند و کاربر عادی شاید حتی نداند BTS چیست و دلیل اختلالات شبکه موبایل کشور چیست، اما حق دارد در قبال پولی که بابت استفاده از این وسیله پرداخت میکند، سرویس مطلوب دریافت کند.