تکنولوژی

خدمات تلفن اينترنتي “اسكايپ” استراق سمع را غير ممكن مي‌كند

خدمات تلفن اينترنتي “اسكايپ” با رمزنگاري مكالمات ميان كاربران، استراق سمع مكالمات تلفني را عملا غير ممكن مي‌كند.

به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، كاربران خدمات “اسكايپ” مي‌توانند با دانلود و نصب رايگان اين نرم‌افزار، به صورت رايگان و با استفاده از هدفون و ميكروفون و از طريق اينترنت با يكديگر صحبت كرده و يا با قيمتهاي ناچيز، با خطوط تلفن ثابت و يا همراه ديگران تماس بگيرند.

شركت “اسكايپ” برخلاف ساير ارائه‌دهندگان خدمات تلفن اينترنتي، مكالمات ميان كاربران را با استفاده از روشهاي پيچيده رياضي رمزنگاري مي‌كند به طوري كه استراق سمع اين مكالمات عملا غير ممكن است.

رمزنگاري اطلاعات منتقل شده ميان كاربران سالهاست كه توسط برخي ارائه دهندگان خدمات ايميل و مسنجر در اينترنت صورت مي‌گيرد اما “اسكايپ” نخستين شركتي است كه مكالمات كاربران را رمزنگاري كرده و فصل جديدي را در مبارزه با استراق سمع گشوده كرده‌است.

شركت “اسكايپ” هم‌اكنون مكالمات ميان كاربران را با كدهاي بسيار طولاني و ‪ ۲۵۶‬بيتي در اينترنت منتقل مي‌كند كه اين روش كدگذاري اطلاعات كاملا ايمن بوده و حتي در عمل از روش مرسوم كدگذاري ‪ ۱۲۸‬بيتي مورد استفاده براي ارسال اطلاعات مربوط به كارتهاي اعتباري در اينترنت، ميليونها برابر ايمن‌تر است.

به گفته مسئولان “اسكايپ”، نرم‌افزار تلفن اينترنتي اين شركت تاكنون بيش از ‪ ۱۵۰‬ميليون بار از اينترنت دانلود شده و اين شركت در پايان سال ‪۲۰۰۵‬ داراي ‪ ۷۵‬ميليون كاربر به ثبت رسيده، بوه‌است.

بررسي‌ها نشان مي‌دهند در هر لحظه بين ‪ ۳‬تا ‪ ۴‬ميليون كاربر اينترنت از “اسكايپ” براي تماس با يكديگر استفاده مي‌كنند كه اين امر نشان‌دهنده ميزان گستردگي خدمات “اسكايپ” است.

به گفته كارشناسان امنيتي، هر چند رمزنگاري مكالمات كاربران به نفع كاربراني است كه خواهان جلوگيري از شنود تماسهاي تلفني خود هستند، اما همين فن‌آوري مانع از شنود تلفني توسط دستگاه‌هاي امنيتي نيز شده و به طور مثال امنيت بالايي را براي تروريستها به ارمغان مي‌آورد.

“كرت سائر” مدير امنيتي “اسكايپ” چندي پيش اعلام كرده بود كه فن‌آوري “اسكايپ” هيچ راهي را براي شنود و اسراق سمع مكالمات كاربران توسط دستگاه‌هاي امنيتي دولتي باز نمي‌گذارد اما در عين حال اين شركت خواسته‌هاي قانوني دولت آمريكا را برآورده مي‌سازد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا