متن سخنان وزیر ارتباطات در اجلاس سران درباره جامعه اطلاعاتی
آی تی آنالایز – با سپاس و ستايشِ خداوند متعال و دورد بر پيامبران الهي که پيام آوران صلح و دوستي, عدالت و خير خواهي براي بشريتند. خداوندا به ما توفيق عنايت فرما تا راه آنان را دنبال کنيم و در چنين مجامع مهمي در راه توسعه, عدالت و بهره مند سازي همه انسانها از نعمات تو گام بر داريم.
آقاي رئيس,
عالي جنابان,
هيئت هاي محترم نمايندگي,
خانمها و آقايان.
اجازه دهيد با تبريک انتخاب جنابعالي به رياست چنين جلسه مهمي, مراتب قدرداني عميق خود را به مردم و دولت تونس به واسطه ميهمان نوازي گرمي که به اينجانب و هيات همراه از بدو ورود به کشور زيباي تونس ارائه شده است تشکر کنم.
توسعة ارتباطات و فناوري اطلاعات از الويت هاي خاصي در جمهوري اسلامي ايران برخوردار اس. با اجراي سه برنامه پياپي پنج ساله توسعه, توانسته ايم گام مهمي در ايجاد زير ساخت هاي مناسب مخابراتي برداريم و تا پايان برنامه چهارم توسعه, ضريبِ نفوذِ تلفن ثابت را به50 درصد و همراه را به 35 درصد و اينترنت را به حداقل 30 درصد برسانيم.
آقاي رئيس
رويکردِ منعطف و واقع گرايانه در فرآيند آماده سازي اين اجلاس در حقيقت پديده اي منحصر به فرد است که توانسته امکانِ مشارکت تمامي ذينفعان را فراهم آورد.
افزايش شکاف ديجيتالي در شرايطي که کاهش اين فاصله مي بايست با ايجاد مکانيزم هاي مناسب حاصل گردد, آينده مبهمي را براي ايجادِ يک جامعة اطلاعاتي رقم زده است که مي تواند منر به دنياي يک قطبي نا متوازن با تمامي عواقب سوء آن گردد.
هم اکنون فرصتي تاريخي براي تمامي دوستداران صلح و ناظران صادق حقوق بشر جهت کمک به جوامع نا اميد و محروم پديدار گرديده است تا از طريق رويکردي مبتني بر همکاري و مساعدت همگاني, اين جوامع را براي بهره برداري از ظرفيت هاي مادي ناشي از اقتصادِ جديد با استفاده از ارتباطات و فناوري اطلاعات ياري نمايد. به منظور کاهش آلام بشري, جامعه بين المللي مي بايستي گفتار و تعهدات را به عمل تبديل کند. و اين مهم تنها از طريق اتخاذِ رويکردي جامع, عدالت محور و غير تبعيض آميز جهت دسترسي به ارتباطات و فناوري اطلاعات ميسر مي گردد.
حميل موانع ديجيتالي جديد, تنها مي تواند مردم جهان را از فوائد بسيار ارتباطات و فناوري اطلاعات محروم سازد. نسل هاي آينده تلاش هاي ما در اين اجلاس را براي دستيابي به نتايج ملموس در حوزة کاهش و رفع شکاف ديجيتالي مورد قضاوت قضات قرار خواهند داد.
آقاي رئيس
اکنون که اراده جهاني بر شفافيت, دمکراتيک و چند جانبه بودن حاکميت اينترنت تعلق گرفته است, ما بايد مکانيزم هاي ضمانتي کافي جهت دسترسي برابر و ارزان و ارتقاء فرصت هاي برابر براي مشارکت در کليه شبکه هاي دانش و اطلاعات را فراهم آوريم. تلاش هاي مستمر و سرمايه گذاري هاي جامعه جهاني در توسعه و گسترش اينترنت نبايد موردِ اغماض قرار گيرد. زيرا اينترنت امروز به “تسهيلاتي جهاني” تبديل شده است که تعلق به همة جوامع بشري دارد. لذا اين حق مسلم همة کشورهاست که در حاکميت آن مشارکت داشته باشند. چگونه مي توان اطمينان داشت که در شرايط سختِ رقابت هاي اقتصادي, سياسي, علمي و حتي فرهنگي, حقوق ديگر کشورها دستخوشِ اِعمال سليقه تنها يک محدوده جغرافيائي خاص که مي خواهد حاکميت مطلق اينترنت را در دست داشته باشد نگردد؟ اين مهم مي بايد به عنوانِ يکي از مهمترين دغدغه هاي جامعه بين المللي مورد توجه قرار گيرد.
توسعة ارتباطات و فناوري اطلاعات مردم جهان را قادر به مشاهدة بي عدالتي ها و تضييعِ حقوق بشر در اقصي نقاط دنيا نموده است که براي ايشان فرصت قضاوت در خصوص چنين رخدادها را فراهم آورده است. ما بر اين باوريم که تعاملات گسترده و تبادلات فرهنگي در ميان ملل جهان يقيناً به افزايش آگاهي ها و درکِ بهترِ برابريِ واقعيِ حقوق بشر و آزادي بيان خواهد انجاميد. کشورهاي مدعي حقوق بشر و آزادي بيان بي پروا و بصورتِ غير قانوني از پخش صدا و تصوير مللِ مظلوم جلوگيري مي نمايند در حاليکه دستِ طرفدارانِ خود را براي انتشار هرگونه دروغ پراکني باز مي گذارند.
در پايان آقاي رئيس
ضروري مي دانم بر نکات زير تاکيد ورزم
1ـ اصولِ مورد توافق در اجلاس سران جامعة اطلاعاتي مي بايد از طريق ايجاد مکانيزم هاي اجرا و پيگيري محقق گردند و اميدواريم سازمان ملل در راستاي انجام اين مهم از هيچ کوششي فرو گذار ننمايد.
2ـ تغيير در ساختار حاکميت اينترنت در جهت ايجادِ نظامي مشارکتيِ مشروع و پاسخگو تحتِ نظارتِ بين المللي ضروري مي نمايد.
3ـ مشارکت فعالِ کليه دولتها و طرفهاي ذينفع در جامعة اطلاعاتي براي ترسيم طرحهائي در جهتِ کاهشِ شکاف ديجيتالي و به خدمت گرفتنِ ارتباطات و فناوري اطلاعات در جهت توسعه, تنوع فرهنگي و در نتيجه ارتقاء و حمايت از صلح و امنيت بين المللي مي بايد تضمين گردد.
4ـ اصولِ “عدالت” و “دسترسيِ غير تبعيض آميز” به تمامي دستاوردهاي مثبتِ جامعة اطلاعاتي مي بايد هميشه مد نظر جامعة جهاني قرار گيرد چرا که عمارت بلندِ دانش ميراث بشريت است.
آقاي رئيس از شما متشکرم.