برترينهاى كامپيوتر و اينترنت در كتاب گينس 2006
نام نویسنده: مسعود صديقيان
دنیای اقتصاد – كتاب ركوردهاى جهان هر ساله توسط موسسه گينس به چاپ مىرسد. در طول سال ركوردها در دستهبندىهاى گوناگون اندازهگيرى شده و اعتبار آنها به مدت يك سال حفظ مىشود. بسيارى از ركوردهاى ثبت شده در سال 2006 دست نخورده و بدون تغيير باقى ماندهاند. براى چاپ كتاب ركوردهاى گينس كه تقريبا به تمام زبانهاى دنيا كه در ميان آنها فارسى، عربى و تركى ديده نمىشود 48500ليتر معادل ظرفيت تانك بنزين هواپيماى مسافربرى 747 مركب مصرف شده است و اگر كتابهاى چاپ شده در سال 2006 در كنار هم قرار داده شوند طول آن افزون بر471كيلومتر مىشود. وزن كاغذ مصرف شده در چاپ امسال بيش از 7ميليون و 700هزار پوند (3858 تن) است.
مطالب اين شماره با استفاده از كتاب ركوردهاى جهان سال 2006 و بخش علوم و تكنولوژى سايت گينس www.guinnessworldrecords.com تهيه شده است.
بهاى پيشنهادى كتاب 36دلار كانادا است و آن را مىتوان از فروشگاههاى كاسكو به كمتر از 20دلار خريدارى كرد. آمازون دات كام هم تعدادى از نسخه هاى استفاده شده را به مبلغ كمتر از 12دلار به فروش مىرساند.
بزرگترين سرويسدهنده وايرلس اينترنت دنيا شركت مخابراتى دوكومو NTT DoCoMo اس. در ژانويه 2005 بيش از 43ميليون مشترك از سيستم بدون سيم شركت دوكوموى ژاپن استفاده كردهاند.
اولين ايميل دنيا در سال 1971 توسط يك مهندس آمريكايى به نام رى تاملينسون در ادامه پروژه تحقيقاتى راههاى مبادله پيام بين دو كامپيوتر به كمبريج ماساچوست ارسال شد. متن اولين ايميل دنيا كليدهاى ميانى كيبورد QWERTYUIOP بود. تاملينسون كسى است كه علامت را براى اولين بار در آدرسهاى ايميل قرار داد تا نام و محل قرار گرفتن كامپيوترها مشخص شود.پر بهاترين شركت كامپيوترى جهان از آوريل 2001 شركت سيسكو سيستمز با داشتن 503ميليارد دلار ارزش تجارى سرمايه است. مايكروسافت از اين لحاظ پس از سيسكو در رده دوم قرار دارد.
براى اولين بار در اكتبر 1990 برنرز تيملى انگليسى زبان، برنامه نويسى اينترنت با نام هايپر تكست را جهت نمايشگرهاى اينترنت ارايه داد و در نتيجه آن شبكه جهانى فعلى در تابستان 1991 به وجود آمد.
كوچكترين كامپيوتر شخصى دنيا توسط شركت OQO آمريكايى به بازار عرضه شد. سرعت پروسسور اين كامپيوتر يك گيگاهرتز و هارد ديسك آن 20گيگا بايت ظرفيت دارد. طول كامپيوتر ده و چهار دهم، عرض آن هفت و سه دهم و قطر آن دو و دو دهم سانتيمتر و وزن آن 225گرم است. كوچكترين كامپيوتر دنيا در سال 2002 در يك نمايشگاه در نيواورلئان به نمايش گذاشته شد و ركورد آن همچنان دست نخورده بقى مانده است. در اين كامپيوتر نسخه كامل ويندوز اكس پى نصب مىشود.
اولين ميكرو پروسسور دنيا با نام چيپ 4004 به اندازه ناخن انگشت در ژانويه 1991 توسط شركت اينتل توليد شد. اين پروسسور از 2300ترانزيستور تشكيل يافته بود و مىتوانست 100هزار دستورالعمل را در هر ثانيه پردازش كند.
سريعترين كامپيوتر جهان ژن آبى ال Blue Gene L نام دارد و شركت آى بى ام آن را ساخته است. ژن آبى كه در نوامبر سال 2004 معرفى شد توانايى پردازش 7072تريليون دستورالعمل در هر ثانيه را دارد. پرفروشترين بازى كامپيوترى ورزشى در رشته فوتبال، سرى بازىهاى فيفا است كه در نوامبر 1998 توسط شركت ئى اى اسپورتز در اليفرنيا طراحى و توليد شده و تاكنون بيش از 16ميليون نسخه از آن به فروش رفته است.
اولين ماوس كامپيوتر توسط داگلاس انگلبرت آمريكايى در سال 1964 اختراع شد. اين دستگاه تحت عنوان نشاندهنده موقعيت محورهاى ايكس و واى در مانيتور به ثبت رسيد و به علت سيم متصل به آخر آن كه ظاهرا شبيه موش بود با نام مستعار ماوس معروف شد.
برايان سالسيدو در 16دسامبر 2004 به جرم هك كردن كامپيوتر در شهر شارلوت كاروليناى شمالى به 9سال زندان محكوم شد. 9سال زندان طولانىترين مدت محكوميت يك هكر است. سالسيدو قبلا به جرم خود مبنى بر هك كامپيوترهاى فروشگاههاى زنجيرهاى محصولات خانگى لوز Loewes و دزدى شماره كارتهاى اعتبارى مشتريان فروشگاه اعتراف كرده بود.
گوگل با 8ميليارد صفحه، بزرگترين سايت جستوجوى اينترنت است كه به طور مدام بهروزرسانى مىشود. موتور جستوجوى گوگل در سال 1988 توسط لارى پيج آمريكايى و سرگئى برين روسى با چهار كارمند از گاراژ خانهاى واقع در منولو پارك كاليفرنيا راهاندازى شد.
بيشترين ابعاد گسترش آلودگى يك ويروس در كامپيوترهاى جهان ويروس است. اين ويروس مىتوانست با دستيابى به آدرس ايميلهاى كامپيوتر نسخهاى از ويروس را به آنان ارسال كرده و مجددا خود را در كامپيوترهاى جديد تكثير كند. در حال حاضر 50هزار نوع ويروس در اينترت فعال است و روزانه حداقل 10ويروس جديد به تعداد آنها اضافه مىشود.
اولين ويروس دنيا فايلى بود كه مىتوانست نظير خود را توليد كرده و تكثير شود. اين ويروس در روز 11نوامبر 1983 توسط فرد كوهن دانشجوى دانشگاه پلى تكنيك ماساچوست MIT به نمايش و اجرا گذاشته شد.
بزرگترين عكس ديجيتال دنيا توسط عكاسان هلندى در اينترنت قرار داده شده است. اندازه عكس كه دورنماى شهر Delft را نشان مىدهد دو و نيم گيگا پيكسل است كه پس از 3 شبانه روز كار مداوم در اول جولاى 2004 با از كنار هم گذاشتن 600 عكس كوچكتر تشكيل شد و در اينترنت قرار گرفت. بزرگترين عكس ديجيتال دنيا را مىتوان در سايت http://triton.tpd.tno.nl/gigazoom/D elft2.htm در فرمت فلش مشاهده كرد. اولين سرى عكسها در فرمت JPEG چهار عكس با نامهاى Boats , Barbara, Toys, Zelda در روز 18 جولاى 1987 در كپنهاگ دانمارك تهيه شده است. تكنولوژى عكسهاى جى پگ توسط شركت Joint Photographic Experts Group توليد شده و فرمت عكسها از جمعآورى حروف اول نام شركت به دست آمده است. عكسهاى كمپرس شده جى پگ اكنون در سطح وسيع در اينترنت و دوربينهاى ديجيتال استفاده مىشود.
هاتميل با داشتن بيش از 110ميليون عضو فعال بزرگترين سرويس رايگان ايميل جهان است. هات ميل كه وابسته به مايكروسافت است فعاليت خود را از ژانويه 1998 شروع كرد. تعداد كسانى كه هر روز در هات ميل ثبت نام مىكنند از تعداد نوزادانى كه در همان روز در جهان به دنيا مىآيند بيشتر است. روزانه 40ميليون نامه الكترونيكى از طريق هات ميل مبادله شده و به اين طريق هر روز 500درخت و يا 73هزار كيلو كاغذ صرفه جويى مىشود.
بيشترين پيام تسليت پس از مرگ پرنسس دايانا در اينترنت قرار داده شد. در سايت مخصوص يادبود دايانا پرنسس ولز در سپتامبر 1997 بيش از 580هزار نفر درگذشت او را تسليت گفته بودند.
گرانترين سايت اينترنت در اول دسامبر 1999 توسط مارك استروفسكى از هوستن تگزاس به بهاى 7 و نيم ميليارد دلار به فروش رفته Business.com است. پسر استروفسكى در سال 1996 برنده جايزه 21 ميليون دلارى قرعه كشى لوتوى تگزاس شد و مارك استروفسكى در همان سال دومين سايت را به مبلغ 150هزار دلار از يك شركت انگليسى خريدارى كرد.
Five Most Expensive Domain Names
Business.com – $7.5 million
AsSeenOnTv.com – $5.1 million
Altavista.com – $3.3 million
Wine.com – $2.9 million
Autos.com – $2.2 million
ركورد جريمه به خاطر اداره كردن يك سايت به گروه مخالفان با سقط جنين تعلق دارد. آنان در سايت خود اسامى و آدرس پزشكانى را كه مبادرت به سقط جنين مىكردند انتشار داده و به اطلاع مردم مىرسانند. پس از شكايت گروهى از پزشكان در سوم فوريه 1999 قاضى پرونده دستور داد تا صاحبان سايت مبلغى افزون بر 107ميليون دلار به عنوان خسارت به پزشكان پرداخت نمايند.
قوىترين امواج راديويى و مخابراتى در 16نوامبر 1974 توسط گروهى از دانشمندان از ايستگاهى واقع در پورتوريكو با استفاده از سيستم باينارى صفر و يك كامپيوتر به فضا فرستاده شد. سمت پرتاب اين پيام به طرف كره خوشهاى ام ايكس 13كهكشان هركول در فاصله 24000 سال نورى از زمين بود. پيام دانشمندان به ساكنان احتمالى كرات ديگر در صورت دريافت امواج راديويى بر مدنيت نوع بشر و انسانيت ساكنان زمين اشاره و تاكيد مىكند. اين پيام 169ثانيهاى قرار است در عرض 25000سال آينده به كرات كهكشان هركول برسد و چنانچه قرار باشد ساكنان كرات ديگر به آن جواب دهند مسلما 25000سال ديگر طول خواهد كشيد تا پاسخ به زمين برسد. عكس و ترجمه پيام را مىتوان در سايت
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/a p717079.html مشاهده كرد.
دورترين سيستم ستارهاى در ماه فوريه 2004 توسط دانشمندان كلتك آمريكا با استفاده از تلسكوپ هابل و رصدخانه كك كشف شده است. فاصله اين سيارات كوچك و متراكم از زمين بيش از 2000 سال نورى است.
در 9 نوامبر 2004 تيمى متشكل از دانشكده كامپيوتر فوجيتسو دانشگاه توكيو و گروه پروژه توانستند در مدت 10 دقيقه 541گيگابايت اطلاعات برابر با ظرفيت 100دى وى دى را به مسافت 12828مايلى انتقال داده و ركورد سريعترين ارسال اطلاعات بر روى ينترنت را از آن خود كنند.
گرى تروك در سوم ماه مه 1978 اولين اسپم را از طريق آرپانت به 400نفر كه در واقع 25درصد كل مشتركين اينترنت جهان در آن زمان بودند ارسال كرد.
سريعترين زمان فروش يك دستگاه بازى كامپيوترى به پلى استيشن سوني2 تعلق دارد. در 4ماه مارس 2000 سونى توانست در عرض 4ساعت 98000دستگاه را به فروش برساند. فروش انواع گوناگون پلى استيشن سونى تا سال 2001 بيش از80ميليون دستگاه اعلام شده است.
گرانترين بازى كامپيوترى Shenmue نام دارد و براى توليد آن بيش از 20ميليون دلار هزينه و 7 سال وقت صرف شده است. اين گيم كامپيوترى توسط يو سوزوكى سرپرست شركت بازىهاى كامپيوترى سا طراحى و به مرحله فروش رسيده است.
پيچيدهترين مغز مصنوعى توسط شركت آمريكايى جينو بايت با همكارى مركز تحقيقات پيشرفته ژاپن طراحى و توليد شده است.
نام اين كامپيوتر روبو كونكو )در زبان ژاپنى به معناى بچه گربه روبات) است و قدرت فراگيرى دارد. روبو كونكو از ميليونها رشته مغزى و ستون فقراتى و ياختههاى عصبى مصنوعى تشكيل شده و در آينده توان پردازش و اجراى دستورالعملهاى شنوايى، بينايى و حركتى را خواهد داشت.
روبات داكى Docki بر اساس هوش مصنوعى ساخته شده است. او اولين روبات دنيا است كه مىتواند زن و مرد را شناسايى كرده و فرق آنها را تشخيص دهد. آزمايشات شركت Intelligent Earth سازنده داكى نشان مىدهد اين روبات توانايى شناسايى 100درصد زنان و 96درصد مردان را دارد. داكى همچنين مىتواند با برداشتهاى علمى اندازه ظرافت زنانگى و زيبايى زنان را با دريافت اطلاعات تصويرى ارزيابى نمايد.
سايت بى بى سى درباره داكى http://news.bbc.co.uk /1/hi/scotland /7359472.stm ئى بى در سال 1995 پايهريزى شده و بزرگترين سايت خريد و فروش آنلاين است.
تا پايان سال 2004 بيش از 135ميليون نفر از سراسر جهان عضو سايت بودهاند كه از ميان آنها 56 ميليون نفر به خريد و فروش پرداختهاند.